De stem van de blokfluit en die van Lucie Horsch in één concert

di 9 jan 2024

ENSCHEDE - Oude muziek op een nieuwe manier, nieuwe muziek geïnspireerd op oude meesters. Het Orkest van de Achttiende Eeuw slaat de handen ineen met blokfluitiste en zangeres Lucie Horsch voor een programma waarin de blokfluit centraal staat en waarin oude muziek ook letterlijk een nieuwe stem krijgt. Zondag 26 mei te zien en vooral te horen in het Muziekcentrum in Enschede.

Lucie Horsch, misschien wel de bekendste en meest succesvolle Nederlandse fluitiste van het moment, speelt niet alleen blokfluit, maar zingt (mezzosopraan) ook. Werken van Vivaldi en Bach, al dan niet in bewerking, en een gloednieuw werk van Reza Namavar. 

Horsch speelt blokfluit in Bachs klavecimbelconcert, in een bewerking van Frans Brüggen, zelf vermaard blokfluitist en oprichter van het Orkest van de Achttiende Eeuw. In het tweede deel zingt Lucie. Ze gaat daarvoor terug naar de vocale roots van dit concert: Bachs eigen aria Stirb in mir, Welt uit de cantate Gott soll allein mein Herze haben

Het Orkest van de Achttiende Eeuw is een van de meest vooraanstaande orkesten op het gebied van oude muziek ter wereld. De musici spelen internationaal in toonaangevende (kamer)muziekensembles en komen regelmatig bij elkaar voor uitvoeringen van iconisch en minder bekend repertoire op originele instrumenten.

Klik HIER voor kaarten!