Neeltje de Vries

Blue Hour is een ontdekkingsreis tussen oude en nieuwe waarden

do 11 jan 2024

ENSCHEDE - Blue Hour is een ontdekkingsreis naar wat er in ons leeft, dat we kunnen gebruiken om een nieuwe toekomst vorm te geven. De voorstelling, op woensdag 13 maart in De Kleine Willem, is geïnspireerd op het met een Pulitzer Prize bekroonde boek The Road van Cormac McCarthy.

Blue Hour is een muzikale voorstelling, die wordt gespeeld door de Vlaams-Colombiaanse actrice Alejandra Theus, onder meer bekend van voorstellingen als Revolutionary Road (Theater Rotterdam) en meerdere producties van Theater Artemis. 

Het verhaal van Blue Hour: Een vrouw zoekt met haar baby een weg door een bijna verwoeste wereld, ontdaan van wat we gewend waren en gehuld in een blauw licht. Om te overleven moet ze grote keuzes maken. Tussen verharden en kwetsbaar zijn. Tussen denken en voelen. Tussen zichzelf en de anderen. Tussen wat we ooit kenden en nieuw onbekend terrein.

Is wat ooit van waarde was nog bruikbaar in de toekomst? Krachtig en hoopvol leert zij op haar reis anders kijken en ook vertrouwen te hebben in de schaduwkanten van zichzelf. Het nieuwe omarmen, zonder te weten wat dat precies betekent voor degene waar ze dit het meest voor doet: haar kind.

Klik HIER voor kaarten!