Robin van Straaten

Grootste Nirvana-hits eerst in Top 2000, eind maart in Muziekcentrum

zo 24 dec 2023

ENSCHEDE - Eerst de Top 2000 (vanaf 24 december 24.00 uur), dan het Muziekcentrum in Enschede. Liefhebbers van de muziek van Nirvana gaan een mooie tijd tegemoet. In de jaarlijkse hitlijst van NPO Radio 2 staan dit jaar opnieuw tien nummers van de legendarische grungeband. De meeste daarvan klinken ook op zaterdag 30 maart, als Legendary Albums Live Nirvana’s MTV Unplugged in New York presenteert in het Muziekcentrum.

Come As You Are, The Man Who Sold The World, Where Did You Sleep Last Night, About A Girl, Something In The Way en Polly staan allemaal in de Top 2000 en zijn, unplugged, te horen op de plaat die ook drie decennia later nog steeds elke dag mensen kippenvel bezorgt en die in maart integraal wordt uitgevoerd door de LA-Liveband. Met ook nog wereldhits als Smells Like Teen Spirit op de setlist.

MTV Unplugged in New York werd op 18 november 1993 opgenomen. Nirvana was op dat moment op het hoogtepunt van zijn roem en de stem van frontman Kurt Cobain was in topvorm. Zijn optreden was gevuld met een gevoel van kwetsbaarheid en pijn dat altijd al het kenmerk van zijn songwriting was. De toon van de show was rauw en emotioneel geladen. Slechts vijf maanden later werd Cobain dood aangetroffen in zijn huis in Seattle.

Legendary Albums Live presenteert de LA-Liveband, aangevoerd door zanger-gitarist Jan de Witte (voorheen 3JS) en onder regie van Aike Dirkzwager, in een indringende remake van één van de meest iconische en geliefde optredens uit de rockgeschiedenis.

Klik HIER voor kaarten!