Nirvana's MTV Unplugged in New York 30 jaar geleden voor het eerst op tv

za 16 dec 2023

ENSCHEDE - Het is vandaag - 16 december - op de kop af 30 jaar geleden dat één van de meest iconische unplugged-optredens ooit voor het eerst op televisie werd uitgezonden: Nirvana’s MTV Unplugged in New York. De opnames - al op 18 november 1993 - bezorgen ook drie decennia later nog elke dag mensen kippenvel. Zaterdag 30 maart speelt de LA-Liveband het hele concert en meer in het Muziekcentrum in Enschede.

In 1993 was de legendarische grungeband Nirvana op het hoogtepunt van zijn roem. In Sony Music Studios speelde de band een set die de muziekgeschiedenis in zou gaan: uitgekleed, rauw en emotioneel geladen. De stem van frontman Kurt Cobain was in topvorm en zijn optreden was gevuld met een gevoel van kwetsbaarheid en pijn dat altijd al het kenmerk van zijn songwriting was. Slechts vijf maanden later werd Cobain dood aangetroffen in zijn huis in Seattle.

Legendary Albums Live presenteert de LA-Liveband, aangevoerd door zanger-gitarist Jan de Witte (voorheen 3JS) en onder regie van Aike Dirkzwager, in een indringende remake van een van de meest iconische en geliefde optredens uit de rockgeschiedenis. Een avond Nirvana waar ook de hits van Nevermind en In Utero als Smells Like Teen Spirit een plek verdienen.

Klik HIER voor kaarten!