Jacques d'Ancona en TheaterParadijs: Vier ⭐️⭐️⭐️⭐️ sterren voor Jeroens Clan

ma 15 jan 2024

ENSCHEDE - Jacques d'Ancona, de bekendste theaterrecensent van Nederland, geeft Korte metten van Jeroens Clan liefst vier ⭐️⭐️⭐️⭐️ sterren. 'Het cabarettrio geeft een gedurfde slinger aan een kleine show’, schrijft d'Ancona. Website TheaterParadijs is al even positief. 'Korte Metten is een frisse, snelle en uitermate grappige cabaretvoorstelling'. Op vrijdag 19 januari staat het trio in De Kleine Willem.

Korte Metten is een show die opmerkelijk veel liedjes en sterke persoonlijke elementen huisvest. Daarbij permitteren ze zich af en toe ook minder verrassend uit de bocht te vliegen’, laat d’Ancona weten. 'De balans zit in het brede assortiment aan muzikale inlassen. Ik stel alleen maar vragen is een ontzettend krachtige song. Naar mijn idee kandidaat voor de Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste theaterlied van het seizoen'.

TheaterParadijs schrijft: 'Als Kroon, De Poorter en Tuns het podium betreden, knalt er een bak energie de zaal in. Energie, die gedurende de anderhalf uur van deze voorstelling, zelden op een wat lager pitje komt te staan. De sketches hebben als rode draad de verandering die ontstaat als vrienden zich gaan settelen. Alle geijkte tijdsbestedingen komen voorbij, gezien vanuit drie verschillende perspectieven'.

'Keiharde grappen worden afgewisseld met een absurde kijk op het hedendaagse leven. In hun teksten en opvattingen zetten de heren op geen enkel onderwerp een rem. Die grofgebektheid is ontwapenend grappig'.

Klik HIER voor kaarten.