Ramona Lauw

Sport kijken verrijkt: 'Nietzsche is dood, lang leve Messi'

ma 12 feb 2024

ENSCHEDE - In aanloop naar de overvolle sportzomer van 2024 brengen televisiemaker en presentator Filemon Wesselink en filosoof en schrijver Lammert Kamphuis op donderdag 11 april in De Kleine Willem een bijzonder theaterprogramma over de levenslessen die te trekken zijn uit het kijken naar sport. Het duo leert je in één avond hoe je zappend op de bank je leven kunt verrijken. 'Nietzsche is dood, lang leve Messi!'

Sport kijken voor een weergaloos leven, zoals de voorstelling heet, is bedoeld voor iedereen die regelmatig sport kijkt of in huis woont met iemand die dat doet. Leer van bokslegende Mohammed Ali hoe je geduldiger wordt, van wielercrack Pogacar wat echte vrijheid is en van tennistopper Nadal hoe je je gemoedsrust traint. 

Aan de hand van bekende en onbekende sportfragmenten verrassen Filemon en Lammert de bezoekers met hun filosofische kijk op sport. Zodat de zomer van 2024 met - onder veel meer - de Olympische Spelen, het EK voetbal, de Tour de France en mogelijk ook Max Verstappen op weg naar een nieuwe wereldtitel in de Formule 1 je leven alleen nog maar verder verrijkt.

Klik HIER voor kaarten!