Vincent van Woerkom

Pers geniet volop bij première De kwestie Sjostakovitsj

wo 17 jan 2024

ENSCHEDE – Na de première van De kwestie Sjostakovitsj zijn de recensies uiterst lovend. Zo heeft de Theaterkrant mooie woorden voor onder andere Dick van den Toorn. Op vrijdag 23 februari staat de voorstelling in De Kleine Willem.

‘Dick van den Toorn speelt de rol van de componist vol ingehouden spanning’, zo laat de Theaterkrant weten. ‘Tegen het eind barst de opgekropte woede en verontwaardiging open in een lange en virtuoze woordenstroom. Voor wie het werk van Sjostakovitsj niet kent, is dit een heel adequate kennismaking: de gekozen fragmenten demonstreren overtuigend hoe deze componist de ware erfgenaam is van de Strawinksy van de Sacre du Printemps'.

Over regisseur Aike Dirkzwager zegt de Theaterkrant: ‘Verhalen waarbij mensen voor bepalende keuzes in hun leven staan, en dus beslissingen moeten nemen die vormend zijn voor wie ze zijn, hebben ons gezelschap altijd gefascineerd. De kwestie Sjostakovitsj gaat over de menselijke stem, in de spagaat van ambitie, talent en integriteit versus onderdrukking, opportunisme en angst. Met deze voorstelling presenteren wij een tegengif voor de stigmatiseringsdrang die deze tijd kenmerkt'.

Klik HIER voor kaarten.