Nick Helderman

Strijkorkest en singer-songwriter zorgen voor speciale concertervaring

do 18 jan 2024

ENSCHEDE - 'Sinfonietta streek met verve in een performance die permanent vaart had'. De Amsterdamse stadskrant Het Parool heeft genoten van het optreden van strijkorkest Amsterdam Sinfonietta met de Zweedse singer-songwriter The Tallest Man on Earth en de vier strijkers van Brooklyn Rider. Vrijdagavond 19 januari is dit hele gezelschap te gast in het Muziekcentrum in Enschede. Mis het niet.

Amsterdam Sinfonietta kijkt in de traditionele nieuwjaarstournee over de grenzen van de klassieke muziek heen. Dat levert vaak prachtige resultaten op, zoals vorig jaar een magisch - voor één keer was dit clichéwoord echt van toepassing - optreden met Rufus Wainwright.

Samen met The Tallest Man on Earth en Brooklyn Rider brengt het orkest - misschien wel het beste strijkorkest ter wereld - een programma met onder meer eigen nummers van de Zweeds, werk van klassieke Scandinavische componisten en covers van Bob Dylan en Sting.

Het Parool genoot niet alleen van de strijkers, maar ook van Kristian Matsson, zoals de singer-songwiter echt heet. Van zijn stem, maar ook van zijn gitaarspel. 'The Tallest Man jongleert met diverse gitaren', aldus de krant. Muisstille momenten werden afgewisseld met oorverdovend applaus.

Klik HIER voor kaarten!