Paul Groot speelt rol Herodus in Jesus Christ Superstar in Enschede

zo 21 jan 2024

ENSCHEDE - Acteur, zanger en cabaretier Paul Groot speelt de rol van koning Herodus (King Herod) wanneer de musicalsensatie Jesus Christ Superstar Enschede aandoet. Dat is van woensdag 1 tot en met zondag 5 mei, als de voorstelling in totaal zes keer te zien is. Groot is één van de drie koningen die producent Albert Verlinde voor JCS heeft gecontracteerd. De andere twee zijn cabaretier en zanger Alex Klaasen (die de meeste voorstellingen voor zijn rekening neemt) en Paul de Leeuw.

Paul Groot is al sinds 1993 bekend bij het grote publiek. Toen speelde hij Stan Nijholt in Goede tijden, slechte tijden. Behalve als acteur werkte hij als tekstschrijver, onder meer voor de tev-programma's Zaai en Dit was het nieuws en voor cabaretiers als Plien en Bianca.

In 2001 werd hij lid van het cabaretpanel van Kopspijkers. Hij kreeg veel lof voor zijn imitaties van Jan Wolkers, Peter R. de Vries, Willibrord Frequin en Pim Fortuyn. Groot was te zien in de Nederlandse film Gooische Vrouwen en speelde in 2012/2013 de rol van Lord Farquad in de musical Shrek. Dit jaar schittert hij naast Simone Kleinsma in De Hospita (ook in Enschede). 

Paul Groot verheugt zich op de rol van King Herod. ‘’Het is totaal iets anders dan wat ik nu doe. Dat maakt dit vak ook zo ontzettend leuk. Ik blijf naast Simone Kleinsma in De Hospita spelen en daarnaast ga ik me overdag met de repetities voor Jesus Christ Superstar bezighouden. Het wordt een mooi seizoen.’’

Klik HIER voor kaarten!