Bart Grietens

Met dank aan Opera Forum hoofdrol in De man van La Mancha

wo 24 jan 2024

ENSCHEDE - Dat Huub van der Lubbe 'ja' heeft gezegd voor de hoofdrol in De man van La Mancha heeft mede een Enschedese achtergrond. ‘’Ik was 6 en zag in Carré de eerste Nederlandse versie van De man van La Mancha’’, zegt Huub over deze productie van Opera Forum, waaruit de huidige Reisopera is voortgekomen.

De cast bestond toen, eind jaren zestig, uit Guus Hermus als Don Quichot, Lex Goudsmit als Sancho Pancha en Carry Tefsen als Dulcinea. Tot en met zaterdag 4 februari is Van der Lubbe Don Quichot in de aanstekelijke en wereldberoemde musical De man van La Mancha in het Wilminktheater.

‘’Het was voor mij meer dan zomaar een musical’’, aldus Huub. ‘’De thematiek sprak me enorm aan: een man die tegen de klippen op het onmogelijke probeert te bereiken, die wordt bespot en voor gek versleten, maar desondanks zijn idealen trouw blijft. Een tragisch figuur, die de dingen anders ziet dan wij, wiens leven bestaat uit vergissingen, maar het beste met de mensen voor heeft. Het is al mijn hele leven mijn lievelingsmusical. Ik hoefde geen seconde na te denken toen ik werd gevraagd voor de hoofdrol en voor het vertalen van de liedteksten.”

Klik HIER voor kaarten.