Jan Versweyveld

Alleen maar vijf ⭐⭐⭐⭐⭐ sterren voor Jesus Christ Superstar

ma 22 jan 2024

ENSCHEDE – Het AD geeft de volle vijf  ⭐⭐⭐⭐⭐ sterren voor Jesus Christ Superstar. ‘Een zintuigelijke zinneprikkeling, met wind, water en (film)bloed in een verder minimalistisch, haast industrieel decor'. Maar ook het Parool, de Volkskrant en Trouw belonen dé theaterbeleving van 2024 van regisseur Ivo van Hove maximaal. JCS staat van 1 tot en met 5 mei in het Wilminktheater.

‘Zie 'm daar staan, Jeangu Macrooy, aan het einde van zijn eerste musicalpremière op het podium. Als hoofdrolspeler nog wel. Als Jezus. Zijn gespierde armen wijd gespreid, klaar voor het onvermijdelijke. Er komt geen fysiek kruis aan te pas bij deze eigentijdse versie van de rockopera. En toch geloof je Macrooy zo, hij wordt gekruisigd. Wie zo kan overtuigen, is naast een fenomenale soulzanger dus ook een goede acteur’, aldus het AD in een lovende recensie.

In alle opzichten is in deze versie van Jesus Christ Superstar - muziek en liedteksten zijn ruim een halve eeuw oud – volgens het AD de hand van regisseur Ivo van Hove zichtbaar. ‘Van Hove heeft er een eigentijdse, rauwe versie van gemaakt'. Volgens het AD viel niemand bij de première tegen. ‘Edwin Jonker als krachtige Pontius Pilatus, Richard Spijkers als Kaiaphas en Alex Klaasen als koning Herodes; het publiek tikt elkaar telkens aan, om te zeggen hoe goed de mannen spelen'.

Het Parool: 'Ivo van Hove heeft een heftige Jesus Christ Superstar gemaakt, met een hypocriete, opportunistische massa'.

De Volkskrant: 'De Jesus Christ Superstar van Ivo van Hove is eigentijds en zal geen toeschouwer onberoerd laten'.

Trouw: 'Wind, water en bloed, heel veel bloed, in intense Jesus Christ Superstar’.

Klik HIER voor kaarten.