Spektakel: Doe mee aan EK tikkertje in Muziekcentrum Enschede

do 25 jan 2024

ENSCHEDE - Het Muziekcentrum Enschede is maandag 19 en dinsdag 20 februari het toneel voor het Enschedees Kampioenschap chase tag. Chase tag is een nieuw opkomende sport en is een bijzondere vorm van tikkertje.

Tijdens het EK gaan teams van vijf deelnemers de strijd met elkaar aan in één-tegen-éénduels waarbij snelheid, behendigheid en tactiek de sleutel tot succes zijn.

Er wordt gespeeld in de grote zaal van het Muziekcentrum Enschede dat vol met obstakels ligt. Er zijn steeds een tikker en een loper in de baan. De tikker krijgt een bepaalde tijd om de ander te tikken. Lukt dit, dan gaat het licht op rood. Lukt dit niet, dan gaat het licht op groen en krijgt de loper de punten.

Op maandag 19 februari vindt het EK chase tag van 14.00 tot 18.00 uur plaats voor de eerste en tweede klas van het voortgezet onderwijs. Aanmelden kan HIER.

Op dinsdag 20 februari wordt er tussen 9.00 en 17.00 uur getikt. Er is dan een ochtend- en een middagronde. Deze dag is voor groepen 7 en 8 van de basisschool. Aanmelden kan HIER.

Teams moeten gezamenlijk worden opgegeven. Elke aanmelding wordt gecontroleerd door de combinatiefunctionaris of vakleerkracht gymnastiek van de desbetreffende school.

Dit unieke evenement wordt gehouden door Sportaal in samenwerking met Sportlust, Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede en de Chase Tag Bond.