Ben van Duin

Al 25.000 kaarten verkocht voor toneelsensatie Augustus: Oklahoma

zo 4 feb 2024


ENSCHEDE - De met sterren overladen toneelvoorstelling Augustus: Oklahoma, van 8 tot en met 10 maart te zien in het Wilminktheater in Enschede, heeft de grens van 25.000 kaarten bereikt. De productie van de Theateralliantie en Toneelgroep Maastricht, die 10 december in première ging in Heerlen, doet het dus niet alleen goed bij de pers ('Knap geregisseerd, uitmuntend gespeeld'), maar ook bij het publiek. De cast bestaat uit onder anderen Ariane Schluter, Porgy Franssen en Anneke Blok.

"Deze grote aantallen zijn voor toneel in deze tijd heel bijzonder en tegelijkertijd een bewijs dat we een groot publiek kunnen bereiken met kwalitatief hoogstaand toneel", zegt Rosalie Mohr, directeur van Stichting Theateralliantie. "Een grootschalige toneelvoorstelling als Augustus: Oklahoma is, zonder subsidie, in Nederland alleen mogelijk door krachten te bundelen. Ik ben dan ook trots om met de Theateralliantie deze samenwerking tussen Toneelgroep Maastricht en alle deelnemende theaters mogelijk te kunnen maken." 

Regisseur Michel Sluysmans: "Toneelgroep Maastricht is erg trots op Augustus: Oklahoma. Op de fantastische, twaalfkoppige cast, op het technische en het artistieke team, op de samenwerking met de Theateralliantie en de schouwburgen die dit mogelijk maken, maar ook zeker op het publiek dat in groten getale de voorstelling bezoekt en ons elke avond overstelpt met hartverwarmende reacties. Op naar de 50.000!"

Klik HIER voor kaarten!