Bram Willems

Pers is het eens: Herman is een absolute aanrader!

zo 18 feb 2024

ENSCHEDE - De tragikomedie Herman, met onder anderen Stefan de Walle en Eva Van der Gucht, is 'een absolute aanrader'. Dat zegt cultuurwebsite 8Weekly naar aanleiding van de première, maar dat is ook de tendens in de andere recensies over deze voorstelling, die woensdag 24 april te zien is in het Wilminktheater. 8Weekly bekroont Herman met vier ⭐️⭐️⭐️⭐️ sterren. Komt dat zien dus.

Wat doe je als je partner na 26 jaar huwelijk vertrekt naar een ander? Het overkomt Herman. En ondanks, of liever dankzij alle tegenslag groeit hij uit tot een veel leuker mens dan hij tijdens zijn huwelijk was. Met vallen en opstaan leert hij zijn eigen leven te leven. Herman stort zich in avonturen en komt er tot zijn verbazing heelhuids uit.

'De Walle heeft vaker mannen als Herman gespeeld en doet dat ook dit keer met verve', oordeelt NRC. 'En dan heb je nog de ster van de show: Eva Van der Gucht, die behalve de ex-vrouw ook Hermans therapeut, dochter, moeder en nieuwe vlam speelt. Zij doet dit met schwung en een ijzersterke timing. Zo is het leven van Herman op het toneel soms toch heel even een feestje'.

'Stefan de Walle maakt een weergaloze transformatie door in een levensomarmende tragikomedie', schrijft Theaterkrant. 'De voorstelling neemt snelle wendingen en is verrassend dankzij de vele plotwisselingen'. En 8Weekly: 'Het plot is geestig, puntig; de thematiek herkenbaar'.

En over de hoofdrolspelers in Herman: 'De Walle gaat van huilen naar lachen, van doodongelukkig naar in control en tevreden. Wat een topacteur. Eva Van der Gucht is ijzersterk in een hele batterij vrouwenrollen'.

Klik HIER voor kaarten!