George Groot overleden: Een In Memoriam

wo 15 mei 2024

Vandaag bereikte ons het droevige nieuws dat George Groot is overleden. Groot was een markant en veelzijdig kunstenaar die bekend stond om zijn scherpe observaties en zijn vermogen om het hart van de mens en de maatschappij bloot te leggen, vaak met een flinke dosis humor en ironie. Hij liet een onuitwisbare indruk achter in de wereld van het cabaret en de kleinkunst.

George Groot's werk kenmerkte zich door zijn ongelooflijke aandachtigheid, onvoorspelbaarheid en virtuoze irritatie. Hij was iemand die het ambacht beheerste en tegelijkertijd wist te verbergen, altijd op zoek naar het hart in elk verhaal, sentiment of afkeer. Zijn vermogen om zonder oordeel te kijken en te hechten zonder claim maakte hem uniek en geliefd.

Voor diegenen die zijn werk willen herbeleven, is er een verzameling van zijn liedteksten en gedichten te vinden op WM TV - Groot Groter Groots

Het heengaan van George Groot laat een grote leegte achter in de Nederlandse cultuurwereld. Zijn unieke perspectief en ongeëvenaarde talent zullen zeer gemist worden.