Lars Smook

Talenten bekroond met MBO Award tijdens 'Vier het Vakmanschap' in het Wilminktheater

vr 21 jun. 2024

Deze viering in het Wilminktheater, het culturele hart van Enschede, onderstreepte niet alleen de waarde van vakmanschap, maar ook de cruciale rol van mbo-studenten in het vormgeven van de toekomst.

Olaf de Jonge uit Borne, die de opleiding Technisch specialist personenauto’s volgt aan de Sumpel in Almelo, was een van de gelukkigen. Zijn passie voor autotechniek bracht hem naar het NK voor beroepen (Skills The Finals), waar hij een zilveren medaille won in het vakgebied Autotechnicus. Hij werkt bij Huiskes-Kokkeler, net als zijn vader.

Petros Barshini, die woont in Almelo en de opleiding Ondernemer retail aan de Wierdensestraat volgt, won goud bij Skills The Finals in zijn vakgebied. Hij runt al zijn eigen onderneming, JP’s Mirror Booth, en is recent gestart als ondernemer in de aannemersbranche. ROC roemde zijn creativiteit en ondernemerschap.

Lotte Tiehuis uit Almelo, die studeert voor Onderwijsassistent aan de Thorbeckelaan, won goud in haar vakgebied tijdens Skills The Finals. Ze behoort tot de top 10 van studenten landelijk met de hoogst behaalde scores tijdens het NK en is daarom ook genomineerd voor de Best of Excellence award.

Jen Tang, Brigitte van der Meulen, Rutger Sijtsma en Senne Bolscher ontvingen awards namens Enschede, terwijl Hengelo Lars Teesink, Noortje Nieboer en Amani Tukko feliciteerde. Deze studenten, die uiteenlopende studies volgen, vielen op door hun inzet en talent.

De avond werd opgeluisterd door de wethouders Eugène van Mierlo (Almelo), Harmjan Vedder (Enschede) en Marie-Louise Luttikholt (Hengelo), die allen het belang van vakmensen voor onze samenleving, economie en het onderwijs benadrukten. De tien studenten gingen naar huis met een oorkonde, een beeldje en een cheque van 1.000 euro voor verdere educatie.