Remko Vrijdag speelt matinees ‘Willems Kleine Kerst’ in Enschede.

ma 6 dec 2021

De kerstrevue Willems Kleine Kerst gaat door. De zes voorstellingen beginnen in de middag in plaats van in de avond: van vrijdag 10 tot en met zondag 12 december en van vrijdag 17 tot en met zondag 19 december betreden publiek en cast om 15.00 uur De Kleine Willem in Enschede om er een gezellige voorstelling van te maken.

Willems Kleine Kerst is hoofdzakelijk een warm samenzijn, een verjaardagsfeest met muziek en comedy. ,,We willen dat je geniet, dat je onderdeel bent van het feest”, zo omschrijft Abel Leemans de voorstelling die hij samen met Chiara Re maakt. Het is niet alleen maar feest in De Kleine Willem: er sluipt ook een verhaallijn de middag in. Er is een reden dat Willem normaal gesproken nooit zijn verjaardagsfeest viert. Op een kerstdag lang geleden overkwam Willem iets tragisch, iets dat ieder mens vreest, en precies als hij zijn verjaardag een keer wil vieren komt ook het verleden bij hem op bezoek.

Behalve schrijver en regisseur Abel Leemans en choreograaf Chiara Re werkt ook Wilminks Kweek mee aan de productie. Wilminks Kweek is een groep van acht deelnemers die meedoet aan het talentontwikkelingstraject van Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede. De muzikale leiding is in handen van Billy Maluw. Remko Vrijdag speelt de hoofdrol. Behalve de rol van Willem spelen, schrijft Vrijdag ook een beetje mee. De bekende imitator wilde graag nog wat zelfgemaakt materiaal uit de coronalockdowns gebruiken. Vrijdag:,, Zo geeft Mark Rutte een kerstboodschap. Ik speel dus in deze voorstelling eigenlijk ook meerdere rollen.” 

Meer informatie en kaarten via wilminktheater.nl/kerst