Kersttraditie ‘Diner Veur Ene’ voortgezet

vr 17 dec 2021

Kersttraditie ‘Diner Veur Ene’ voortgezet

Het Wilminktheater zet dit jaar een echte kersttraditie voort met de komische voorstelling Diner Veur Ene. De Twentse bewerking van Dinner for One is te zien op Eerste en Tweede Kerstdag. De voorstelling van 25 minuten wordt op beide dagen ’s middags gespeeld in De Kleine Willem in Enschede. 

Diner veur ene is sinds enkele jaren een vast onderdeel in het kerstprogramma van het Wilminktheater. Vorig jaar was de voorstelling noodgedwongen alleen online te zien, dit keer kan het publiek de capriolen van butler Laus Steenbeeke live meemaken. 

Steenbeeke (die momenteel schittert in De Boerenopstand) serveert het eten en de drank op het kerstdiner van zijn gastvrouw, vertolkt door zus Jonne. De vier vaste gasten van het jaarlijkse diner zijn inmiddels overleden. De butler neemt hun plaats in en proost er lustig op los met zijn werkgeefster. Bij elke gang vraagt hij haar of de procedure hetzelfde is gebleven (‘Zealfde wieze as veurig joar, vrouw Jannink?’), neemt de chaos toe en ontstaan hilarische taferelen.

Diner veur ene is voor Laus een soort eindejaarsfeestje waarop hij zich elke keer weer verheugt. “Het is een goocheltruc van 25 minuten, een beetje acrobatiek met flessen drank en een tijgerkop. Mijn zus vindt het geweldig om dit met haar broer te doen op het podium. En ik? Wie kan zeggen dat hij zo’n stuk met zijn zus mag spelen?”

Diner Veur Ene wordt in totaal zes keer gespeeld. Op zowel Eerste als Tweede Kerstdag zijn er drie voorstellingen van 25 minuten: om 14.00 uur, 15.30 uur en 16.30 uur. 

Meer informatie en kaarten via www.wilminktheater.nl/kerst