Twents Gitaarfestival 2022 met drie avonden louter hoogtepunten

vr 6 mei 2022

Het Twents Gitaarfestival is elk jaar het hoogtepunt voor alle gitaarliefhebbers in heel Nederland. Meerdere avonden achtereen zijn er prachtige concerten.

Op donderdag 26 mei is er een dubbelconcert van Lovro Peretić & Carlo Marchione, op vrijdag 26 mei treden de The Five Great Guitars op en op zaterdag 28 mei is het de beurt aan Mart Hillen.

Lovro Peretic en Carlo Marchione

In de kleine zaal van het Wilminktheater treden op donderdag 26 mei vanaf 20.00 uur Lovro Peretic en Carlo Marchione op. Lovro is een klassiek gitarist uit Kroatië. ‘’Ik speel verschillende nummers van diverse stijlen, karakters en bewerkingen’’, aldus Lovro.
Carlo Marchione sluit deze avond af. Carlo: ‘’Mijn programma bestaat uit een reeks zelden of bijna nooit uitgevoerde stukken die het echter verdienen om onverwijld deel uit te maken van ons repertoire.’’

The Five Great Guitars

Oye Como Va, Black Magic Woman, Smooth… Wie kent ze niet? Deze en talloze andere hits van Carlos Santana worden op vrijdag 27 mei vanaf 20.00 uur in het Muziekcentrum op virtuoze wijze vertolkt door The Five Great Guitars. Het wordt een avondvullend programma vol vuurwerk op de snaren. Een van de vijf gitaristen is Stochelo Rosenberg, sologitarist van het wereldberoemde Rosenberg Trio.

Mart Hillen

In zijn nieuwe theaterprogramma Mart & Movies vertelt Mart Hillen op zaterdag 28 mei om 20.30 uur in De Kleine Willem over zijn passie voor films en de muziek die ervoor gemaakt is. Mart speelt door hem opnieuw gearrangeerde filmmuziek uit klassiekers als Titanic en Mission Impossible, maar ook uit een recente film als Bohemian Rhapsody.

Nog meer info vind je hier.