Sanne Peper

Bejubeld Verdriet is het ding met veren toont alle facetten van rouw

do 24 nov 2022

DONDERDAG 1 DECEMBER / WILMINKTHEATER - Een veelgeprezen boek staat niet automatisch garant voor een kwalitatief hoogstaande voorstelling op basis van dat boek. Maar in het geval van Verdriet is het ding met veren - geschreven door Max Porter, op toneel gezet door Theater Rotterdam - is er succes op papier én op de planken.  Met onder meer vijf sterren van Trouw en de Volkskrant.

Verdriet is het ding met veren gaat over een vader en zijn twee zoontjes, die plotseling hun vrouw en moeder verliezen en wanhopig greep proberen te krijgen op de heksenketel aan gevoelens. Een kraai speelt een helende rol in dit rouwproces.

'Muzikaal, beeldend en theatraal is Verdriet is het ding met veren een enerverende belevenis', oordeelde Trouw. 'Natuurlijk is Kraai een metafoor. In de bewerking van Jacob Derwig en regie van Erik Whien zelfs meer dan dat. Hij is de in vader en zoons sluimerende vitaliteit, die zij zelf weer moeten zien op te wekken om beter door te kunnen gaan.'

'Vooral Derwig als de vader is grandioos – van woest geestig tot diep ontroerend – in het schakelen tussen grillige Kraai en onbeholpen literator', aldus Trouw. En de Volkskrant, die dus ook vijf sterren uitdeelt, concludeert: 'In Verdriet is het ding met veren wordt de rouw tastbaar in al zijn facetten'.

Klik HIER voor kaarten!