Mark Engelen

Bij Snowponies komen kerstfans en kersthaters aan hun trekken

vr 25 nov 2022

DINSDAG 29 NOVEMBER / WILMINKTHEATER - 'Een dolkomische kerstrevue' en 'Misschien wel het leukste kerstfeestje van het jaar'. Publiek en recensenten (van respectievelijk Trouw en AD) hebben vorig jaar genoten van Snowponies van de Alex Klaasen Revue. Hoe mooi is het daarom dat de voorstelling ook dit seizoen nog te zien is.

De recensenten putten zich uit in complimenten (en sterren) voor de mix van cabaret, musical en comedy die Klaasen en zijn team in elkaar hebben gezet. 'De kerstliefhebber én de kersthater kunnen hun hart ophalen aan de nieuwe show van Alex Klaasen' is het oordeel van de Volkskrant, die vier sterren uitdeelt. Het AD gaat daar zelfs nog een ster boven zitten.

In de dolkomische, uptempo kerstrevue is de sneeuwpoppenscène een verstild en ontroerend intermezzo. 'Twee verliefde buursneeuwpoppen die elkaar toezingen: ‘Ik smelt als ik je zie'. Ze hopen dat ze straks op één hoop worden geveegd, zodat ze elkaar de hele winter kunnen vasthouden.'

De rode draad door de voorstelling is een spannende aflevering uit de soap: Silent night, Holy night, waarin Maria (gespeeld door Alex) met Jozef naar Bethlehem gaat, waar ze verblijven in een Airbnb. Maria is zwanger, maar wie is nou de echte vader van de baby? Is het God, of Jozef? Is het de aartsengel Gabriel of toch een van de drie koningen?

Klik HIER voor kaarten!