In het zonnetje, uit de schaduw | Illuminate

In deze rubriek worden voorstellingen uitgelicht die een bijzondere boodschap hebben. Deze ‘parels’ worden in het volle licht geplaatst. Waarom? Omdat ze het verdienen!

Dit keer gaat het over Illuminate van Nederlands Dans Theater

Illuminate

Nederlands Dans Theater stimuleert de ontwikkeling van jonge makers en zet in Illuminate drie jonge choreografen in de schijnwerpers. Zij krijgen de kans om hun choreografisch talent te ontwikkelen met nieuw of bestaand werk en tonen dit aan het grote publiek.

Het zijn drie voorstellingen waarin de choreografen hun eigen stijl verder vormgeven en waarin de jonge dansers van NDT 2 blootgesteld worden aan drie verschillende bewegingsstijlen. Een samensmelting van verschillende disciplines uit de nieuwe generatie creatievelingen.

Micaela Taylor creëert een nieuw werk binnen haar eigen dansstijl wie ze expand practice noemt. Jermaine Spivey gaat verder met zijn Code of Conduct en Nadav Zelner’s duikt in zijn dromen en keert met Bedtime Story terug naar het toneel.


'Bedtime Story' door Nadav Zelner - foto: Rahi Rezvani

Waarom uit de schaduw?

Nergens anders in onze regio is NDT te bewonderen, dat maak het extra bijzonder. Waarom zijzelf dans zo magisch vinden?

“Ookal spreken we niet dezelfde taal, dankzij dans kunnen we dezelfde ruimte delen en binnen een paar minuten een gemeenschappelijke basis vinden, hoe verschillend we ook zijn.”

Illuminate

Nederlands Dans Theater

NDT 2 richt schijnwerpers op drie jonge choreografen
za 11 nov 2023 20:00