Zomerblog | Vers van de pers

Elke Agten is communicatiemedewerker bij Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede. Deze week vertelt ze in haar wekelijkse blog wat er zo al achter de schermen gebeurt deze zomer.

Vers van de pers

Het theater staat niet stil deze zomer

Het is zomer. Of ja, zo schijnen we ons tweemaandelijkse regenseizoen te noemen. Dat houdt in dat er op een aantal kleine dingen na niet heel veel te doen is in het Wilminktheater. De gangen klinken hol, de kantoren zijn onbemand en het koffiezetapparaat lijkt aan een chronische reiniging te zijn begonnen. Lekker rustig, zou je denken. Toch is een aantal van ons achter de schermen hard aan het werk om jou aan de begin van het nieuwe seizoen te verblijden met mooie verhalen. Oftewel: er komt geen beknopte brochure maar een splinternieuw theatermagazine. Vers van de pers!

We horen je denken. Een theatermagazine vol met verhalen…In de zomer. Wanneer het gros van de artiesten op vakantie is (hopelijk niet in eigen land, maar dat terzijde). Ja, dat is best lastig. Want voor een theatermagazine vol verhalen moet je mensen interviewen. En als zij net op dat moment een rood wijntje aan het wegklokken zijn aan de Bloemenrivièra in Italië (saluti), dan wordt het halen van een deadline toch een soort van olympische sport. 

Maar natuurlijk gaat het lukken. Want wat blijkt? Artiesten zijn zelfs tijdens hun vakantie bereid om het Wilminktheater te woord te staan. Met liefde stellen ze hun jeepsafari even uit om iets te vertellen over het nieuwe theaterseizoen. Met gemak schrappen ze het dagje dolfijnen spotten om met Enschede aan de telefoon te hangen. Wat gaan ze doen? Waarom? En hoe bereiden ze zich voor? Nou is dit natuurlijk een tikkeltje overdreven, maar het is mooi om te zien dat de meeste artiesten zelfs op vakantie de boel even aan de kant schuiven om de hoe-, wat- en waarvragen over hun nieuwe show te beantwoorden. 

Het zal ook wel bij het vak horen: altijd bereikbaar zijn. Aan staan. Nooit helemaal kunnen relaxen. Fijn voor het theater, want zo houden we de vaart erin en ligt er straks een mooi magazine klaar dat met veel toewijding door heel veel mensen is gemaakt. Nu nog even dat verrekte koffiezetapparaat aan de praat zien te krijgen. Fijne herfst, lieve mensen.