Pieter Kramer regisseert Wolfgang het wonderjong: Alles moet wijken voor het Grote Talent'

Wolfgang, het wonderjong staat op vrijdag 24 en zaterdag 25 februari in het Wilminktheater in Enschede. Het is een sprankelende en muzikale familievoorstelling over Wolfgang Amadeus Mozart en zijn leven als kindster én recalcitrante puber, met originele liedjes van Theo Nijland, gebaseerd op Mozarts muziek.

Theateralliantie en Toneelgroep Oostpool verzorgen deze voorstelling. Na legendarische voorgangers als De gelaarsde poes, Hamlet en Lang & gelukkig maakt regisseur Pieter Kramer samen met schrijver Don Duyns een grootscheepse muziektheatervoorstelling vol rake noten, puberverlangens en hartstochtelijke vriendschappen.

Verbazing
‘’Wolfgang Amadeus Mozart was een natuurtalent, een geboren componist, maar hoe vaak komt dàt voor? Ik kijk vaak met verbazing naar de grenzeloze ambitie die sommige ouders met hun kinderen hebben, de hoeveelheid tijd die ze erin stoppen’’, aldus regisseur Pieter Kramer. ‘’Alles moet wijken voor het Grote Talent waardoor het gezinsleven onder druk komt te staan. Hun hoogstaande verwachtingen leggen een zware last op de getalenteerde schoudertjes, of het nou om piano spelen, wiskunde of turnen gaat. Maar ook op de broertjes en zusjes die meestal de tweede viool spelen. En hoe loopt het af met kinderen die nèt niet genoeg talent of geluk hebben?’’

Nieuw thuis
Daria Bukvić, artistiek directeur Toneelgroep Oostpool: ‘’We zijn ontzettend blij dat de iconische familievoorstellingen van Pieter Kramer bij ons in het oosten van het land een nieuw thuis hebben gevonden. Ik weet zeker dat Wolfgang, het wonderjong veel jonge én oudere bezoekers verliefd gaat laten worden op de magie van theater.’’

Traditie
De familievoorstellingen van Pieter Kramer zijn met hun tienjarig jubileum een gekoesterde traditie in theaterland. Kramer en zijn team maakten deze producties vele jaren bij Theater Rotterdam (voorheen RO Theater), nu zetten de theaters van de Theateralliantie deze traditie voort met Toneelgroep Oostpool als coproducent. In 2019 ontvingen Pieter Kramer en Don Duyns samen de Prosceniumprijs voor de familievoorstellingen.

Wolfgang - het wonderjong

Wolfgang - het wonderjong

Theateralliantie

Muzikale familievoorstelling over Wolfgangs leven als kindster én recalcitrante puber
vr 24 feb 2023 - zo 26 feb 2023