‘Veel zin om me totaal in Van Katoen en Water te storten’


Ze speelt in het theaterspeoktakel Van Katoen en Water rol van Sophie, de grote liefde van de toen nog jonge stadsarchivaris Bertus. Merel Kappenburg (27) van Wilminks Kweek is vanaf juli tot en met medio september wekelijks te vinden op het Indiëterrein in Almelo. 

Merel studeerde als actrice af in 2020, in het coronajaar. Vorig jaar kreeg ze een auditieoproep onder ogen van Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede en las het aanbod van het theater. “Wilminks Kweek biedt een programma waarin je in contact kan komen met het werkveld, je speelt in verschillende producties, je wordt begeleid door professionals en je ontdekt je eigen mogelijkheden. Dat sprak me heel erg aan.”  
 
Kweekmeiden
Ze deed onder meer mee aan het Queen Live project met ENorm en Jos Pijnappel en aan Willems Kleine Kerst. Met de andere kweekmeiden maakte ze TheaterThuis en verzorgde ze het programma voor de Dinnershow in De Kleine Willem. “Tapdansen en zingen tussen de gangen door. Wat ik bij de Wilminks Kweek geleerd heb, is geloven in mezelf. Belangrijker nog: vertrouwen in mezelf."

Bij Broekhuis op Zondag zetten ze culturele helden in het zonnetje. Vanaf 25 augustus speelt Merel haar eerste hoofdrol in Van Katoen en Water

Samen doen 

Nu wacht voor Merel haar eerste grote theaterproductie: Van Katoen en Water. Ze kijkt uit naar de repetities en de voorstellingen. “De kostuums zijn gepast, de cast heb ik inmiddels ontmoet. Je moet het samen doen, en dan is het toch fijn dat je het kan doen met mensen die gewoon open zijn en aardig. Ik heb er ongelooflijk veel zin in om me hier helemaal in te storten.”  

Van Katoen en Water

Almelo een slordige 600 jaar

Theaterspektakel van de makers van Het Verzet Kraakt
wo 24 aug 2022 - zo 11 sep 2022