Swan Lake / Club Guy and Roni
Online + offline publiek kiest eigen einde van dansklassieker 

Woensdag 4 november 2020 20:00 uur Wilminktheater, verschillende locaties
30 kaarten beschikbaar/maximaal 1 klas
Geschikt voor bovenbouw en ckv klassen
 
Wat gebeurt er als je eigenzinnig en internationaal dansgezelschap Club Guy & Roni loslaat op de balletklassieker Het Zwanenmeer? Dan krijg je Swan Lake: een remix van de klassieker in de vorm van een parallel lopend online en offline event op drie locaties in het theater. Een voorstelling over onze behoefte om te ontsnappen in een perfecte sprookjeswereld en het gevaar om de realiteit uit het oog verliezen.
 
Het publiek dat live aanwezig is loopt van scene naar scene en móet onderweg keuzes maken die bepalend zijn voor het verloop van de avond. Maar ook het publiek dat online Swan Lake the game meemaakt heeft invloed op de afloop van dit sprookje.
 
Iedereen heeft invloed, en met invloed komt verantwoordelijkheid. Via de verantwoordelijkheid van het publiek bij Swan Lake willen de makers uitzoeken hoe we verder kunnen gaan na een crisis. The black swan is een economische term voor een gebeurtenis die niet te voorspellen valt, maar die desalniettemin grote invloed heeft op een systeem. Hoe gaan we verder nu die zwarte zwaan in de vorm van de corona- en de klimaatcrises het sprookje van ons democratisch en liberaal consumentenparadijs heeft opgeblazen? Beginnen we samen een nieuwe verhaal?
 
Educatie: Workshop dans, datum en tijd in overleg
Joe, weg met die telefoon en billen van je stoel! Met een workshop dans ga je met je klas actief aan de slag met de Club Guy & Roni voorstelling die je later gaat bezoeken.
 
Onder begeleiding van onze dansdocent duik je eerst inhoudelijk in het stuk. Maar belangrijker: je krijgt een deel van de originele choreografie aangeleerd. Met ruimte voor eigen interpretatie, natuurlijk. Tijdens de voorstelling zie je hoe onze dansers ‘m dansen. Dit maakt het extra leuk om te kijken.