Series | Phion

De belevenis van een live symfonieorkest horen spelen en de grootsheid van de muziek... Elke keer weer een unieke ervaring in de concertzaal. Laat u ook dit seizoen weer meevoeren en ontroeren door de vele mooie concerten. Met een serie is het extra makkelijk en voordelig genieten. Bekijk hier het overzicht van alle series door Phion, Orkest van het Gelderland en Overijssel. 

Liefhebbers opgelet! Een nieuw seizoen vol afwisseling met bekende werken en nieuwe ontdekkingen. Geniet van onder meer Tsjaikovski, Mozart, Ravel en Brahms. Onze eigen Mees Vos toont zijn talent in een hoornconcert van Strauss en Thomas Beijer soleert in een pianoconcert van Beethoven. Alexei Ogrintchouk dirigeert Mahlers Vijfde, Hartmut Haenchen Sjostakovitsj’ Achtste. Francis van Broekhuizen speelt de hoofdrol in een muziektheatervoorstelling over Maria Callas. En Wayne Marshall zorgt voor een flinke portie swing in een hommage aan Duke Ellington. Kom je luisteren?

Een serie met 10 concerten vanaf € 185,-

Een serie vol symfonisch vuurwerk! Met de Achtste van Sjostakovitsj over de verwoestende kracht van oorlog en het verlangen naar vrede. De dramatische Zesde van Tsjaikovski. De Vijfde van Mahler met een treurmars en een liefdesverklaring aan zijn aanbeden Alma. En Brahms’ Vierde met het prachtige slotdeel. Dirigenten zijn Alexei Ogrinchthouk, de beroemde maestro Hartmut Haenchen en Kachun Wong, die vorig seizoen zo succesvol debuteerde bij Phion. Leun achterover en geniet!

Een serie met 5 concerten vanaf € 100,-

Dat je ook in vertrouwde klanken telkens weer iets nieuws kan ontdekken bewijst deze serie. Met de dramatische Zesde van Tsjaikovski, de sprookjesachtige muziek die Ravel schreef over Daphnis et Chloé en Pianoconcert nr. 24 van Mozart gespeeld door Ronald Brautigam. Verder een hoornconcert van R. Strauss door onze eigen Mees Vos en Berlioz’ Les nuits d’été door Véronique Gens. Als kers op de taart de Achtste van Sjostakovitsj onder leiding van maestro Hartmut Haenchen. Geniet van Phion in optima forma!

Een serie met 4 concerten vanaf €80,-

Voor de avontuurlijke luisteraar valt dit seizoen veel te ontdekken. Reis aan de hand van Francis van Broekhuizen mee door het leven van operalegende Maria Callas met een aantal van haar favoriete aria’s. Vertrekkend concertmeester Cécile Huijnen soleert in de eigenwijze bewerking die componist Max Richter maakte van Vivaldi’s Vier jaargetijden. Tot slot een flinke dosis swing met een nieuwjaarsconcert met zonnige Caraïbische muziek én een hommage aan de 50 jaar geleden overleden jazzlegende Duke Ellington. Ga je met ons mee op avontuur?

Een serie met 4 concerten vanaf € 80,-

Ze zijn een uniek en imponerend fundament van de klassieke muziek: de negen symfonieën van Ludwig van Beethoven. Hiermee zette hij de toon voor alle muziek die daarna zou komen. In het Beethoven Festival krijg je de unieke kans om in drie weekenden alle symfonieën te horen en te beleven. Het is een bonte schakering van schitterende muziek: de klassieke, maar toch al rebelse Eerste, Tweede en Vierde, de ronduit revolutionaire Derde en Vijfde, de pastorale Zesde, de dansende Zevende, de komische Achtste en de fenomenale vocale Negende. Pak ze allemaal beet!

Een serie met 5 festivals vanaf €90,-