Roel, Bertolf en vrienden eren in Muziekcentrum 80-jarige Paul McCartney

Geen grotere Beatlefans dan Roel van Velzen en Bertolf. Met tal van muzikale vrienden staan ze donderdagavond 21 juni op het podium van het Muziekcentrum in Enschede om de verjaardag van de grootste Beatle te vieren: Paul McCartney.

Samen met trompettist Eric Vloeimans, zangeres Stephanie ‘Stevie Ann’ Struijk, singer-songwriter Lucas Hamming, Pablo van de Poel (Dewolff) en Bas van Holt (The Dawn Brothers) vieren Roel en Bertolf een geweldig muzikaal verjaardagsfeest waarbij een avond lang de beste muziek van McCartney wordt gespeeld. De presentatie is in handen van Gijs Groenteman.

Tachtig. Zo oud (al lijkt hij veel jonger) is McCartney al. Zijn liedjes gaan een eeuwigheid mee. Hey Jude, Blackbird, Yesterday… Och, wat een megahits.

Beatlespyjama
Roel is van jongs af aan helemaal gek van The Beatles. Een foto op Twitter van een jonge Roel met een pyjama van The Beatles mag op veel bijval rekenen.
Zo’n tien jaar geleden heeft Roel de single Sing Sing Sing uitgebracht. Het mooie is dat zijn vader Kor een rolletje heeft op dat liedje. Hij zingt Got To Get You Into My Life in dat nummer. Het is namelijk dezelfde (inmiddels overleden) vader die hem de liefde voor muziek heeft bijgebracht door samen te genieten van The Beatles.

In 2019 was Roel een van de artiesten die in het Concertgebouw in Amsterdam zong tijdens de herdenking van de Bed-In for Peace. Het was toen vijftig jaar geleden dat de pasgetrouwde Beatle John Lennon en zijn vrouw Yoko Ono in suite 702 van het Hiltonhotel in Amsterdam al liggend in bed de aandacht trok voor bevordering van de wereldvrede.

Tributeband
Bertolf Lentink is net als Roel van Velzen een enorme fan van Paul McCartney en The Beatles. Tijdens muzieklessen op de middelbare school in Kampen komt Bertolf in aanraking met het repertoire van The Beatles. De Zwollenaar is zelfs de oprichter van een Beatles-tributeband.
Een paar jaar geleden speelde Bertolf op het dak van de studio van het televisieprogramma Pauw & Witteman. Dat deed de muzikant als een ode aan The Beatles vanwege de uitgave van de geremasterde cd-box van de band. Het uit 1969 stammende rooftopconcert was het laatste optreden van The Beatles.
Bijzonder: Bertolf is geboren in het jaar dat John Lennon werd vermoord.