Installations

Mobile Touch (doorlopend)

Mobile Touch is een verzameling kleurrijke instrumenten, uitgedokterd in het geluidenlaboratorium van STEIM. Je hoeft niet jarenlang geoefend te hebben om erop te kunnen spelen: een kleine aanraking volstaat meestal al om deze curieuze uitvindingen tot leven te wekken. Schud met de beats uit de Headbanger, trek wiebelende klanken uit het Vingerweb, of open de Muziekkistjes en ontdek welke geluiden er zich in schuilhouden!

Virtuele Installatie Love Song (doorlopend)

Love Song is een installatie die op het aankomende BIG BANG Festival te zien is. Het is een installatie van de Belgische componist Serge Verstockt, waarin 200 hartvormige opname apparaatjes, met daarop liefdesliedjes of leuke kreten die jij zelf kunt inzingen!

Misschien wil je een liedje inzingen over je favoriete huisdier of juist over hoe lief je iemand vindt. Je kan van alles verwachten in de Love Song installatie. Druk op record om je eigen liedje op te nemen en op de play button om te luisteren en laat je verrassen door een liefdesliedje. 

The Unheard - De Ongehoorden (12:00 | 14:00 | 15.30 uur)

Een live straatoptreden waarbij vijf gerobotiseerde hoorns rondtrekken op zoek naar een publiek.

Als uitgelaten kinderen rijden vijf energieke gerobotiseerde luidsprekers rond. Zijn ze ontsnapt? Sperren ze hun monden wagenwijd open, in de hoop dat wij naar hen luisteren? Of zijn het gigantische oren, gespitst om ons verhaal te horen?​ Waar gaan ze naartoe? Wat willen ze vertellen? Ze gaan kwispelend achter een fietser aan, maken ondeugend rondjes rond een knuffelend koppel of kijken met vragende blik een voorbijganger na.