Cabaretprogramma najaar 2020

Eindelijk is het zover: we mogen weer beginnen! We hebben een niet normaal goed programma voor u samengesteld. We starten als eerste met de verkoop van het cabaret in het najaar. Graag zien wij u vanaf september weer met een grote glimlach in onze zalen bij een van de vele grappige, hilarische en ontroerende cabaretvoorstellingen!

De voorstellingen duren max. 75 minuten zonder pauze.

  • do 1 okt 2020

    Thuis praat ik bijna nooit

    Daniël Arends

    GEANNULEERD

    De veiligheidsregio Twente heeft het Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede op dit moment geen groen licht gegeven om meer dan dertig bezoekers te ontvangen. We begrijpen de noodzaak en accepteren deze beslissing. Daarom kan deze voorstelling jammer genoeg niet doorgaan. Ondanks onze veiligheidsmaatregelen, zoals gepaste afstand en een uitstekende luchtkwaliteit, kunnen wij komende twee dagen onze deuren niet openen voor ons publiek. Heb je kaarten voor deze voorstellingen? Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op over de afhandeling.

    De maatregel geldt in eerste instantie voor de komende twee dagen. De veiligheidsregio Twente heeft nog geen definitieve beslissing genomen voor de periode na 1 oktober. Daar moeten we op een later tijdstip over berichten.

    Blijf van wijzigingen op de hoogte via onze website, social media en e-mail. Wij hopen op begrip. Laten wij goed voor elkaar zorgen, download de CoronaMelder en blijf gezond!

    "Ok lieve mensen, voor deze ene keer dan. Een nieuwe show van een uur. Geen muziek, geen rode draad, geen gedoe. Zestig minuten stand up comedy pur sang. Geniet ervan." 
     
    P.S.: " Ik zou maar naar deze gaan, volgende show ga ik waarschijnlijk weer moeilijk lopen doen." 

    Deze voorstelling duurt max. 70 minuten zonder pauze. 

    LET OP: I.v.m. de coronamaatregelen kunt u online maximaal 2 kaarten bestellen. Bestaat uw huishouden uit meer dan 2 personen dan kunt u contact opnemen met onze kassa via kassa@wilminktheater.nl. Lees hier meer over onze maatregelen.

  • vr 2 okt 2020
    -
    za 3 okt 2020

    Nederlands Hoop

    Patrick Laureij

    “Hee man, Patrick hier. Mijn tweede show is getiteld ‘Nederlands Hoop’. Het zou tof zijn als je langskomt.” 
     
    ‘Wat is nou de Nederlandse vertaling van de American Dream, van het hoge mikken dat lang niet voor iedereen realistisch lijkt? ‘Voor mij is dat Nederlands Hoop.’ 
     
    “Mijn eerste theatershow Dekking hoog symboliseerde het trotseren van die underdog-positie. Dat gaat niet alleen over hoe anderen naar je kijken, maar ook over het overwinnen van je eigen minderwaardigheidscomplex. In Nederlands hoop neem ik de verantwoordelijkheid om daar zélf iets aan te veranderen. Niemand hoeft mij te zeggen waar ik hoor of wat ik zou moeten doen, het gaat om mijn persoonlijke groei. “  - Patrick Laureij / De Volkskrant 

    Deze voorstelling duurt max. 70 minuten zonder pauze. 


     

    LET OP: I.v.m. de coronamaatregelen kunt u online maximaal 2 kaarten bestellen. Bestaat uw huishouden uit meer dan 2 personen dan kunt u contact opnemen met onze kassa via kassa@wilminktheater.nl. Lees hier meer over onze maatregelen.

    • vr 2 okt 2020 21:00
      Wilminktheater , Enschede
      Pay. Zaal
    • za 3 okt 2020 19:00
      Wilminktheater , Enschede
      Pay. Zaal
    • za 3 okt 2020 21:00
      Wilminktheater , Enschede
      Pay. Zaal
    • vr 2 okt 2020 21:00
      Wilminktheater , Enschede
      Pay. Zaal
    • za 3 okt 2020 19:00
      Wilminktheater , Enschede
      Pay. Zaal
    • za 3 okt 2020 21:00
      Wilminktheater , Enschede
      Pay. Zaal
  • wo 7 okt 2020
    -
    do 8 okt 2020
    Top entertainer Ellen ten Damme in unieke anderhalvemeter-setting

    Allez -Hop!

    Ellen ten Damme

    Na maanden gedwongen thuiszitten vindt Ellen het de hoogste tijd voor weer wat vrolijkheid en ongecompliceerd vertier. ‘We mogen weer’, dus we gaan weer! En wel door het hele land met de speciaal ingelaste  Allez-Hop!- tournee.  

    Ellen ten Damme speelt met de helft van haar Magpie Orchestra de hits uit haar programma’s Paris-Berlin en Casablanca. Ook zal haar kersverse single ‘Más Caliente in Magnetron’ in volle glorie te zien en te horen zijn. 
     
    Ola! olé! Heter dan ooit, behalve Ellen ten Damme zelf, is haar nieuwe zinderende zomercocktail ‘Más Caliente in Magnetron’! Iedereen zal dansend de zomer door moeten brengen vanwege deze onweerstaanbaar vrolijke klanken, geproduceerd door de aan bananen en Mojito’s -verslaafde Ellen en haar oude muziekmaat JB Meijers. Overgoten met een scheut Tequila-rum en Zuid Amerikaanse zonneschijn is deze sexy single nogal anders dan je zou verwachten van dit duo. Het kan al gauw te heet worden (más caliente), dus op gepaste afstand blijven is wellicht beter! 
     

    Deze voorstelling duurt max. 70 minuten zonder pauze. 

    Meer van Ellen ten Damme? Kijk dan op: Facebook, Twitter, Instagram, Youtube

     

    LET OP: I.v.m. de coronamaatregelen kunt u online maximaal 2 kaarten bestellen. Bestaat uw huishouden uit meer dan 2 personen dan kunt u contact opnemen met onze kassa via kassa@wilminktheater.nl. Lees hier meer over onze maatregelen.

    Deze vurige dame weet van elke show een waar spektakel te maken, of ze nu voor een groot of klein publiek staat. En ook in deze intieme anderhalvemeter-setting weet ze optimaal gebruik te maken van haar veelzijdigheid. Zo pakt ze flink uit met haar kostuums en circusacts, maar natuurlijk ook met haar geweldige stemgeluid en talent voor verhalen vertellen.

    • wo 7 okt 2020 21:00
      Wilminktheater , Enschede
      Pay. Zaal
    • do 8 okt 2020 19:00
      Wilminktheater , Enschede
      Pay. Zaal
    • do 8 okt 2020 21:00
      Wilminktheater , Enschede
      Pay. Zaal
    • wo 7 okt 2020 21:00
      Wilminktheater , Enschede
      Pay. Zaal
    • do 8 okt 2020 19:00
      Wilminktheater , Enschede
      Pay. Zaal
    • do 8 okt 2020 21:00
      Wilminktheater , Enschede
      Pay. Zaal
  • vr 16 okt 2020

    De kampvuursessies

    Yentl en de Boer

    Kom lekker binnen, we steken een fikkie aan en gaan muziek maken. Een beetje samen zijn, op afstand, maar super intiem. Omdat we zin hebben om onze mooiste en grappigste nummers te spelen. En om nieuwe liedjes voor het eerst te laten horen. Een kampvuurtje, binnen. Zonder rook. Want jongens, het blijft gewoon een theater hè en straks heb je toch ineens de brandweer op het podium en dat is te druk.

    Yentl en de Boer zijn er weer klaar voor. Na twee synchroon geboren baby’s keert het muzikale cabaretduo weer terug op het podium met een verzameling van hun beste werk tot nu toe en gloednieuwe liedjes.

    Je kunt Yentl en Christine kennen van hun muzikale bijdrages aan programma’s als Pauw, RTL Late Night en Opium TV. Of van hun liedjes, op de radio, van Frits Spits of via-via. Pers en publiek prijzen hun kraakheldere samenzang, sterke teksten en bizarre fantasie. Niet voor niks ontving het cabaretduo de prestigieuze Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste theaterlied (Ik heb een man gekend) en werden ze genomineerd voor het nummer Stop de Tijd. De afgelopen twee theaterseizoenen toerde het duo door heel Nederland met hun bejubelde voorstelling Magie en brachten ze hun derde album Morph uit. Het duo trapte zaterdag 19 augustus af met hun theaterconcert De Kampvuursessies en de Volkskrant schreef hier een lovende recensie over;

    ‘De sfeer tijdens De kampvuursessies in Carré was uitstekend‘

    ‘Het oude werk van het muzikale duo Yentl en De Boer krijgt anno 2020 een nieuwe lading’

    ‘droge humor’

    Dit concert duurt max. 70 minuten zonder pauze. 

    LET OP: I.v.m. de coronamaatregelen kunt u online maximaal 2 kaarten bestellen. Bestaat uw huishouden uit meer dan 2 personen dan kunt u contact opnemen met onze kassa via kassa@wilminktheater.nl. Lees hier meer over onze maatregelen.

    • vr 16 okt 2020 19:00
      Wilminktheater , Enschede
      Pay. Zaal
    • vr 16 okt 2020 21:00
      Wilminktheater , Enschede
      Pay. Zaal
    • vr 16 okt 2020 19:00
      Wilminktheater , Enschede
      Pay. Zaal
    • vr 16 okt 2020 21:00
      Wilminktheater , Enschede
      Pay. Zaal
  • za 17 okt 2020
    Mail voor een plek op de wachtlijst met kassa@wilminktheater.nlMAIL (MET VERMELDING TEL.NR. EN POSTCODE)

    De Ervaring

    Lebbis

    Het zal toch eens misgaan. Die reis. Die ontmoeting.

    Wat als we ‘dat het mis zou kunnen gaan’ omarmen.

    Wat als we inzien dat nou juist in dat misgaan we onszelf kunnen ontdekken. Waar leer je het meest van, ‘van een leien dakje’ of van ‘zo dat ging maar net goed’. Ik zet in op de ervaring. Iets meemaken wat mis zou kunnen gaan. En daar ga ik een avond over praten. Met grappen natuurlijk. Het is geen dans, het is geen mime, het is Lebbis!

    Deze voorstelling duurt max. 70 minuten zonder pauze. 

    LET OP: I.v.m. de coronamaatregelen kunt u online maximaal 2 kaarten bestellen. Bestaat uw huishouden uit meer dan 2 personen dan kunt u contact opnemen met onze kassa via kassa@wilminktheater.nl. Lees hier meer over onze maatregelen.

    Scherpzinnige ideeën, sterke analyses en inspirerende levenslessen

  • di 20 okt 2020

    Het Feest Kan Beginnen

    Vuile Huichelaar presenteert:

    Al jaren vieren de ongekroonde Koninginnen van het meezing-cabaret, Paulette Willemse & Saskia van Zutphen, op theatrale wijze het leven. Elke nieuwe voorstelling van ‘Vuile Huichelaar’ laat een spoor van vrolijke en opgekikkerde vrouwen achter. Tot voor kort voor volle zalen. 
     
    Dat zit er nu door de Corona-maatregelen even niet in, maar door het ongebreidelde enthousiasme van Adelheid & Madeleine (voor het publiek zeer bekende typetjes uit de Huichelaar-stal) verdwijnt elke crisis naar de achtergrond. Deze dames zijn erudiet, wat ouder, maar neuken nog zonder bril. Ze hebben een unieke kijk op de wereld en geven zich (letterlijk) bloot. 
     
    En zingen kunnen ze ook. Ze doen een greep uit het repertoire van de eerste Huichelaar-shows en komen daarmee tegemoet aan de vraag naar de liedjes en sketches uit de oude doos. Politiek correct zijn ze niet, maar ze beloven zich te houden aan de regels van het Corona Cabaret. Dus voorlopig zeggen ze streng: het zijn meezingliedjes om naar te luísteren! 
     
    Gelukkig verschijnen Saskia en Paulette ook nog ten tonele om de chaos compleet te maken. 
     
    Het feest kan beginnen met deze Golden Oldies! 

    Deze voorstelling duurt max. 70 minuten zonder pauze. 


     

     
     

    LET OP: I.v.m. de coronamaatregelen kunt u online maximaal 2 kaarten bestellen. Bestaat uw huishouden uit meer dan 2 personen dan kunt u contact opnemen met onze kassa via kassa@wilminktheater.nl. Lees hier meer over onze maatregelen.

    • di 20 okt 2020 20:00
      Wilminktheater , Enschede
      PAY. Zaal
    • di 20 okt 2020 20:00
      Wilminktheater , Enschede
      PAY. Zaal
  • do 29 okt 2020
    -
    vr 30 okt 2020

    Voor wat het waard is

    Pieter Derks

    Pieter Derks speelde anderhalf jaar met Voor wat het waard is, en toen gingen de theaters dicht. Hij besloot zodra het kon de draad weer op te pakken, met een nieuwe versie van dezelfde voorstelling. Er zijn liedjes die een nieuwe lading kregen, verhalen die in een ander licht kwamen te staan, actuele grappen die hij niet kon laten liggen. En verder rekent hij nog steeds af, op zijn eigen vrolijke, nuchtere manier. Met de waan van de dag. Met de tijdgeest. Met zichzelf. En met alle onzin die ons dagelijks verkocht wordt. Omdat hij dat nou eenmaal het allerleukst vindt om te doen: peuteren aan wat we vanzelfsprekend vinden. De zaken omdraaien, uitwringen, van alle kanten bekijken, en dan op hun plek zetten. Altijd klaar om een paar rake grappen uit te delen. Zijn doel? Een vrolijke avond! En dan de dag erna bemerken dat je toch met een andere bril om je heen kijkt.

     Deze voorstelling duurt max. 70 minuten zonder pauze. 

     

    LET OP: I.v.m. de coronamaatregelen kunt u online maximaal 2 kaarten bestellen. Bestaat uw huishouden uit meer dan 2 personen dan kunt u contact opnemen met onze kassa via kassa@wilminktheater.nl. Lees hier meer over onze maatregelen.

  • do 29 okt 2020

    Comedy Night @ De Kleine Willem

    Comedy Night

    Inmiddels niet meer weg te denken in De Kleine Willem. Comedy Night @ DKW is een avond pure stand-up. Vreemd, inventief, hilarisch, messcherp, gortdroog, een muzikale twist, maar altijd grappig. De grap, dat is waar stand-up om draait. Een ongedwongen avond in een gemoedelijke setting. Met een drankje binnen handbereik, een Master of Ceremonies en de beste stand-uppers van Nederlandse en Vlaamse bodem. De line-up maken we bekend op onze website.

    LET OP: I.v.m. de coronamaatregelen kunt u online maximaal 2 kaarten bestellen. Bestaat uw huishouden uit meer dan 2 personen dan kunt u contact opnemen met onze kassa via kassa@wilminktheater.nl. Lees hier meer over onze maatregelen.

  • vr 30 okt 2020

    Speelbeesten

    Maartje & Kine

    Met “Speelbeesten” maken Maartje & Kine van de coronanood een deugd. Waar anderen tijdens de lockdown gingen trainen voor de triatlon, hun kelder opruimden of begonnen aan een studie Mandarijn voor Beginners doen ook zij wat ze al veel te lang wilden maar nooit deden.

    Een programma maken over alle onderwerpen die zij tot nog toe niet aandurfden.

    Bijvoorbeeld liedjes over die ontbrekende kinderwens, Maartjes voornemen om haar relatie te beëindigen, Kines haat/liefdeverhouding met haar thuisland Noorwegen en de eerste tekenen van dementie bij een van de ouders.

    Aangejaagd en opgejut door de gelauwerde schrijver Peer Wittenbols springen deze twee multi-instrumentalisten met ‘Speelbeesten’ voor de hongerige leeuwen: met hun rijke verzameling nieuwe nummers klimmen ze bij u in de stad de bühne op. En omdat ze ook tijdens de tournee voortdurend nieuw materiaal gaan schrijven, zal geen avond hetzelfde zijn. Zo is het publiek onderdeel van hun gewaagde experiment: nieuwe nummers zien het levenslicht, andere vallen af. Het resultaat toont een volstrekt nieuwe kant van Maartje & Kine: persoonlijker, gedurfder en riskanter. Maar zoals altijd onweerstaanbaar muzikaal, humoristisch en verfrissend. Omdat ze als ware ‘Speelbeesten’ niks liever willen dan het theaterdoek aan flarden zingen.

    Deze voorstelling duurt max. 70 minuten zonder pauze. 

    LET OP: I.v.m. de coronamaatregelen kunt u online maximaal 2 kaarten bestellen. Bestaat uw huishouden uit meer dan 2 personen dan kunt u contact opnemen met onze kassa via kassa@wilminktheater.nl. Lees hier meer over onze maatregelen.

    • vr 30 okt 2020 20:30
      Kleine Willem, Enschede
      Lulof Zaal
    • vr 30 okt 2020 20:30
      Kleine Willem, Enschede
      Lulof Zaal
  • za 31 okt 2020

    Zonder Meer

    Veldhuis & Kemper

    Veldhuis & Kemper staan te trappelen om te weer te mogen doen wat ze het allerleukst vinden; optreden! (En na maanden thuiszitten, vinden hun vrouwen dat inmiddels ook een heel goed idee).

    De theaterdeuren kunnen links en rechts maar voorzichtig open en daarom laten de mannen dat grootse en meeslepende cabaretprogramma dat ze in hun hoofd hadden nog even rusten en komen ze met wat ze zelf noemen een ‘tussenprogramma’: Veldhuis & Kemper, Zonder Meer. En dat is precies wat het is. Een intiem programma waarbij het accent ligt op hun mooiste, liefste én leukste liedjes uit hun inmiddels eindeloze oeuvre.

    Veldhuis en Kemper Zonder Meer is een heerlijk dik uur Remco en Richard en een vleugel, met verhalen en liedjes is hun puurste vorm. Luchtig, indringend én komisch voor het maximaal aantal toeschouwers dat is toegestaan. Uiteraard op 1,5 meter afstand maar misschien wel dichterbij dan ooit. Geen opsmuk, weinig toeters, nauwelijks bellen, maar zonder meer Veldhuis & Kemper! 

    Bekijk hier het fragment van Shownieuws waar Veldhuis & Kemper vertellen over hun nieuwe programma.

    Deze voorstelling duurt max. 70 minuten zonder pauze. 

    LET OP: I.v.m. de coronamaatregelen kunt u online maximaal 2 kaarten bestellen. Bestaat uw huishouden uit meer dan 2 personen dan kunt u contact opnemen met onze kassa via kassa@wilminktheater.nl. Lees hier meer over onze maatregelen.

  • do 5 nov 2020

    Niet normaal

    Nathalie Baartman

    Er was een dag dat ik mijn moeder een ontsmette doppinda toewierp en besloot niet meer te zingen op de fiets om geen aerosolen te verspreiden, terwijl ik niet eens wist wat een aerosol was.  
     
    Er waren andere dagen. 
     
    Een troostende cabaretvoorstelling over de achterkant van normaal. Zonder Bennie Jolink.  
     

    Deze voorstelling duurt max. 70 minuten zonder pauze. 

    LET OP: I.v.m. de coronamaatregelen kunt u online maximaal 2 kaarten bestellen. Bestaat uw huishouden uit meer dan 2 personen dan kunt u contact opnemen met onze kassa via kassa@wilminktheater.nl. Lees hier meer over onze maatregelen.

    • do 5 nov 2020 19:30
      Kleine Willem, Enschede
      Lulof Zaal
    • do 5 nov 2020 21:30
      Kleine Willem, Enschede
      Lulof Zaal
    • do 5 nov 2020 19:30
      Kleine Willem, Enschede
      Lulof Zaal
    • do 5 nov 2020 21:30
      Kleine Willem, Enschede
      Lulof Zaal
  • zo 8 nov 2020

    Buigt Allen Mee Voor Drs. P

    Erik van Muiswinkel

    Heinz Polzer was een van die zeldzame artiesten ‘zonder wie alles anders was geweest’. (Jeroen van Merwijk). De Nederlandse kleinkunst, ja, de Nederlandse taal was zonder de hilarische verschijning van woordtovenaar Drs. P (1919-2015) beslist niet dezelfde geweest. Polzer schreef, naast een reeks fascinerende boeken, honderden krankzinnige en muzikaal altijd verrassende liedjes, waarvan er een stuk of vijf nationaal bekend zijn geworden. Die schatkist moet verder worden uitgediept. Erik van Muiswinkel die in 1976 al correspondeerde met zijn held, geeft hem voor zijn honderdste geboortejaar, het volle pond.

    Schaal van P

    Buigt Allen Mee Voor Drs. P brengt zijn leven, zijn verhalen en zijn werk samen. Gespeeld in een kleine zaal is het een voorstelling op de Schaal van P. Een intieme, ironische en verwarrende voorstelling om bij te huilen van het lachen. De muzikale leiding berust bij de nog maar 25-jarige pianovirtuoos Guus van Marwijk. Voor iemand met zo’n naam zwaaien alle deuren open. Erik, Guus, en Eriks gitaar-licht-en-geluidsman Paul Remmelts brengen vijfentachtig minuten amusement die er als tien aanvoelen.

    Scherp, ontroerend en allerminst obsoleet.

    Deze voorstelling duurt max. 70 minuten zonder pauze. 

    LET OP: I.v.m. de coronamaatregelen kunt u online maximaal 2 kaarten bestellen. Bestaat uw huishouden uit meer dan 2 personen dan kunt u contact opnemen met onze kassa via kassa@wilminktheater.nl. Lees hier meer over onze maatregelen.

    Erik van Muiswinkel eert een honderdjarige.

    • zo 8 nov 2020 14:30
      Wilminktheater , Enschede
      Pay. Zaal
    • zo 8 nov 2020 14:30
      Wilminktheater , Enschede
      Pay. Zaal
  • wo 11 nov 2020

    George en Eran worden Racisten

    George & Eran

    In deze actuele komedie belichten de bruine vrienden George & Eran samen met het witte zangduo Nordgrond de (on)mogelijkheid om het ‘goed’ te doen, want er is altijd iemand die zich beledigd voelt, gediscrimineerd of ongelijk behandeld.

    Na Oerol, veel uitverkochte theaterzalen en een sterrenregen in onder andere het NRC, de Volkskrant en Het Parool, komt de hitvoorstelling George & Eran worden racisten naar Enschede.

    De huidige tijdsgeest maakt deze voorstelling nog actueler dan hij al was. Het racismedebat in Nederland laaide de afgelopen tijd op door de moord op de Amerikaanse George Floyd, maar hoe is het eigenlijk gesteld met racisme in Nederland en hoe kunnen we het gesprek hierover aangaan met elkaar? In de voorstelling onderzoeken George & Eran samen met het witte zangduo Nordgrond de (on)mogelijkheid om er samen uit te komen als het gaat om ongelijkheid en discriminatie in Nederland. Ze maken het grote thema inzichtelijk en invoelbaar door te spelen met de onderliggende mechanismes die wij allen herkennen tot ongemakkelijkheid aan toe. Maar, zoals altijd een voorstelling vol met humor en muziek! Met een flinke dosis vrolijke boosheid zal niemand de ander iets ontzien, “want wij zijn van goede wil hè, vergeet dat niet!”

    Deze voorstelling duurt max. 70 minuten zonder pauze. 

    LET OP: I.v.m. de coronamaatregelen kunt u online maximaal 2 kaarten bestellen. Bestaat uw huishouden uit meer dan 2 personen dan kunt u contact opnemen met onze kassa via kassa@wilminktheater.nl. Lees hier meer over onze maatregelen.

    • wo 11 nov 2020 19:00
      Wilminktheater , Enschede
      Pay. Zaal
    • wo 11 nov 2020 19:00
      Wilminktheater , Enschede
      Pay. Zaal
  • wo 18 nov 2020

    Er gaat nog iets heel moois gebeuren

    Peter Heerschop & Viggo Waas

    Peter en Viggo, de helft van de legendarische cabaretgroep NUHR, gaan samen het toneel op.

    En ze wachten.

    Ze wachten op een bijzondere gebeurtenis.

    Die volgens hen zeker komt.

    De kers op de taart van hun bestaan.

    Iets dat hun leven nog een belangrijke draai gaat geven.

    Maar het is nog niet zover. Daarom blikken ze terug.

    Wachten.

    Maar er komt nog niets.

    Ze kijken ook een beetje vooruit.

    Er gaat nog iets heel moois gebeuren.

    Ze zijn op elkaar aangewezen.

    Ze herlezen brieven die ze elkaar vroeger schreven.

    Zeggen dingen tegen elkaar die ze niet schreven.

    Willen zeggen wat ze nu echt vinden.

    Van zichzelf, van elkaar, van anderen.

    Van deze wereld op drift.

    Van zwart-wit en steeds minder grijs

    Maar desondanks gaat er nog iets heel moois gebeuren

    Ze zijn nog steeds op zoek naar de ‘Heilige Graal van het Leven’.

    Wat maakt het verschil tussen ‘Net wel’ en ‘Net niet?’

    ‘Net goed, net niet goed?’

    In het leven. In presteren. Vriendschap. Liefde.

    Ondertussen gaat het wachten door.

    Telkens lijken ze de oplossing te hebben gevonden.

    Maar opeens zijn ze het weer kwijt.

    Hoe kan dat nou?

    Na drie verhalen hebben ze hem weer.

    Maar bij het vierde verhaal is de oplossing weer weg.

    Ze wachten, omdat er nog iemand komt.

    Om ze te helpen.

    Want een ding is zeker

    Er gaat nog iets heel moois gebeuren…

     

    In Er gaat nog iets heel moois gebeuren proberen Peter en Viggo alles wie zij samen zijn en hebben gedaan samen te brengen. NUHR-dialogen, Wachten Op Godot, Vrienden van Van Swieten, de grote sporttoernooien die ze meemaakten. Ze zoeken het geheim van ‘De Heilige Graal van Vriendschap’.

    In deze wereld op drift. Van zwart-wit en steeds minder grijs. En dat in een programma met schitterende anekdotes, pijnlijke stiltes, nieuwe ontdekkingen, wanhoop, oplossingen en het vervliegen daarvan.

    Deze voorstelling duurt max. 70 minuten zonder pauze. 

     

    LET OP: I.v.m. de coronamaatregelen kunt u online maximaal 2 kaarten bestellen. Bestaat uw huishouden uit meer dan 2 personen dan kunt u contact opnemen met onze kassa via kassa@wilminktheater.nl. Lees hier meer over onze maatregelen.

    • wo 18 nov 2020 20:00
      Wilminktheater , Enschede
      Pay. Zaal
    • wo 18 nov 2020 20:00
      Wilminktheater , Enschede
      Pay. Zaal
  • za 21 nov 2020

    Niet de vaders

    Minou Bosua

    Na het succes van Moeder mag niet dood in 2018, komt MINOUX terug in ons theater met een nieuwe voorstelling: Niet de vaders van. Deel 2 van het drieluik: Moeder, Vader, Kinderen.

    NIET DE VADERS – MINOUX & EELCO SMITS
    Minou Bosua speelt ‘vader en voedertje’ op hoog niveau met Eelco Smits.
    Minou Bosua (voorheen van cabaret duo De Bloeiende Maagden) onderzoekt samen met acteur
    Eelco Smits (voorheen van Internationaal Theater Amsterdam) de rol van de vader in hun gezin.
    Samen hebben zij een zoon. Eelco is de biologische vader, maar voedt het kind niet op, Minou is niet
    de biologische moeder maar wel de (op)voeder van hun zoon.
    In Niet de vaders bevragen ze op humoristische en tegelijkertijd soms verlegen wijze wat
    ‘vaderschap’ dan eigenlijk is of zou kunnen zijn, binnen deze samengestelde gezinsstructuur. De
    traditionele rollen en patronen worden hartstochtelijk doorgespit en omgewoeld. Welk familie zijn
    we aan het worden en wat nemen we mee van onze eigen opvoeding? Een creatieve botsing van
    twee levens die elkaar nog niet eerder ontmoetten dan aan de vooravond van de geboorte van hun
    zoon.

    Deze voorstelling duurt max. 70 minuten zonder pauze. 

    LET OP: I.v.m. de coronamaatregelen kunt u online maximaal 2 kaarten bestellen. Bestaat uw huishouden uit meer dan 2 personen dan kunt u contact opnemen met onze kassa via kassa@wilminktheater.nl. Lees hier meer over onze maatregelen.

    • za 21 nov 2020 19:30
      Kleine Willem, Enschede
      Lulof Zaal
    • za 21 nov 2020 19:30
      Kleine Willem, Enschede
      Lulof Zaal
  • do 26 nov 2020

    Comedy Night @ De Kleine Willem

    Comedy Night

    Inmiddels niet meer weg te denken in De Kleine Willem. Comedy Night @ DKW is een avond pure stand-up. Vreemd, inventief, hilarisch, messcherp, gortdroog, een muzikale twist, maar altijd grappig. De grap, dat is waar stand-up om draait. Een ongedwongen avond in een gemoedelijke setting. Met een drankje binnen handbereik, een Master of Ceremonies en de beste stand-uppers van Nederlandse en Vlaamse bodem. De line-up maken we bekend op onze website.

    LET OP: I.v.m. de coronamaatregelen kunt u online maximaal 2 kaarten bestellen. Bestaat uw huishouden uit meer dan 2 personen dan kunt u contact opnemen met onze kassa via kassa@wilminktheater.nl. Lees hier meer over onze maatregelen.

    • do 26 nov 2020 19:30
      Kleine Willem, Enschede
      Lulof Zaal
    • do 26 nov 2020 21:30
      Kleine Willem, Enschede
      Lulof Zaal
    • do 26 nov 2020 19:30
      Kleine Willem, Enschede
      Lulof Zaal
    • do 26 nov 2020 21:30
      Kleine Willem, Enschede
      Lulof Zaal
  • do 26 nov 2020
    MAIL (MET VERMELDING TEL.NR. EN POSTCODE) VOOR EEN PLEK OP DE WACHTLIJST MET KASSA@WILMINKTHEATER.NL

    De Oudejaarsconference 2020

    Guido Weijers

    Guido Weijers is terug in de theaters! Op die plek mag alles nog gezegd worden. Zonder filter en puur. Terwijl de wereld in de fik staat houdt Weijers je een lachspiegel voor.

    Weijers roast het nieuws en raast voor de tiende keer door het jaar heen. Als geen ander vangt hij de tijdsgeest in intelligente grappen, ongemakkelijke waarheden en gitzwarte humor. Nog even en het jaar is om. Iemand moet confronteren. Iemand die makkelijk praten heeft. Daarom staat Weijers staat op.

    Oudejaarsconferences
    In 2006 verzorgde Weijers zijn eerste oudejaarsconference. Dit deed hij nog 8 keer in de jaren 2007 tot en met 2010, 2012, 2014, 2017 en 2018. Naar zijn conferences keken elke keer ruim 1,7 miljoen mensen. In 2020 zie je dus zijn tiende oudejaarsconference! 

    LET OP: I.v.m. de coronamaatregelen kunt u online maximaal 2 kaarten bestellen. Bestaat uw huishouden uit meer dan 2 personen dan kunt u contact opnemen met onze kassa via kassa@wilminktheater.nl. Lees hier meer over onze maatregelen.

  • vr 27 nov 2020

    In het beste geval

    Johan Goossens

    Het leven loopt vaak net iets anders dan je wilt. Anders dan het plaatje in je hoofd. De taart komt anders uit de oven, voor de stralende zon komt een wolkje en net als je een nieuwe show wil maken, komt er een pandemie. Heb jij weer…

    Maar Johan houdt de moed erin, soms tegen beter weten in. Als hij niet kan optreden, gaat hij wel schrijven, vrijwilligerswerk doen, zijn zolder opruimen of gewoon om twee uur ’s middags aan de drank.

    ‘In het beste geval heb je straks een opgeruimde zolder,’ is zijn motto. En: ‘En in het beste geval staan je boeken straks op kleur.’

    Een paar quarantainekilo’s verder, is hij blij dat hij we weer mogen. Een intieme avond, met precies zoveel mensen als mag van de premier. Johan moddert moedig voorwaarts. De insteek positief, de uitkomst ongewis. Maar wel weer in het theater, samen met u.

    Deze voorstelling duurt max. 70 minuten zonder pauze. 

     

    LET OP: I.v.m. de coronamaatregelen kunt u online maximaal 2 kaarten bestellen. Bestaat uw huishouden uit meer dan 2 personen dan kunt u contact opnemen met onze kassa via kassa@wilminktheater.nl. Lees hier meer over onze maatregelen.

    • vr 27 nov 2020 19:30
      Kleine Willem, Enschede
      Lulof Zaal
    • vr 27 nov 2020 21:30
      Kleine Willem, Enschede
      Lulof Zaal
    • vr 27 nov 2020 19:30
      Kleine Willem, Enschede
      Lulof Zaal
    • vr 27 nov 2020 21:30
      Kleine Willem, Enschede
      Lulof Zaal
  • wo 2 dec 2020

    Finalistentour

    Amsterdam Studenten Cabaret Festival

    Het Amsterdams Studenten Cabaret Festival (ASCF) is een jaarlijks terugkerend cabaretevenement voor jonge, beginnende cabaretiers. Het wordt ieder jaar georganiseerd door een bestuur bestaande uit Amsterdamse studenten en in 2020 wordt het ASCF voor de 27e maal georganiseerd.

    De finale van het festival zal plaatsvinden op 6 Oktober in het DeLaMar Theater, waar de finalisten zullen strijden om de publieks- en de juryprijs, eerder gewonnen door o.a. De Partizanen, Tim Fransen, Pieter Derks, Alex Ploeg, Thjum Arts, Andries Tunru, Kasper van der Laan en Davey Turnhout. 

    De finalisten van 2020 zullen met een finalistentournee ter gelegenheid van het 27e Amsterdams Studenten Cabaret Festival ook naar Enschede komen.

    Deze voorstelling duurt max. 70 minuten zonder pauze. 

    LET OP: I.v.m. de coronamaatregelen kunt u online maximaal 2 kaarten bestellen. Bestaat uw huishouden uit meer dan 2 personen dan kunt u contact opnemen met onze kassa via kassa@wilminktheater.nl. Lees hier meer over onze maatregelen.

    • wo 2 dec 2020 20:30
      Kleine Willem, Enschede
      Lulof Zaal
    • wo 2 dec 2020 20:30
      Kleine Willem, Enschede
      Lulof Zaal
  • do 3 dec 2020

    Oudejaars 2020

    Dolf Jansen

    Een jaar dat begon met stormen, bosbranden, een wereldwijd virus EN het verdwijnen van de dagelijkse aan tafel!! van DWDD…hoe ga je daar in naam van een God naar keuze nog een fijne vrolijke voorstelling van fabrieken?

    Voor Dolf Jansen is dat een retorische vraag.

    Al was het maar omdat het in 2020 de 31e keer (eenendertigste keer, uitroepteken) is dat hij zich waagt aan de Oudejaars…

    Het idee is simpel in al zijn/haar eenvoud: in ongeveer 90 minuten via een storm aan grappen, flarden poëzie en improvisatie een niet-te-weerleggen beeld geven van 2020, en waarom ALLES toch ALTIJD de schuld van DE ANDER is. Of lijkt.

    Nee, dit gaat niet over uw relatie, dit gaat over de grote wereld.

    Oudejaars2020, volgens RIVM en het Mesdag Zuivelfonds de grappigste voorstelling van het hele jaar.

    Deze voorstelling duurt max. 70 minuten zonder pauze. 

    LET OP: I.v.m. de coronamaatregelen kunt u online maximaal 2 kaarten bestellen. Bestaat uw huishouden uit meer dan 2 personen dan kunt u contact opnemen met onze kassa via kassa@wilminktheater.nl. Lees hier meer over onze maatregelen.

    • do 3 dec 2020 20:00
      Wilminktheater , Enschede
      Pay. Zaal
    • do 3 dec 2020 20:00
      Wilminktheater , Enschede
      Pay. Zaal

Cookies

We maken gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om het gebruik van de website te analyseren, om het mogelijk te maken content van derden af te beelden, zoals ook video’s, en voor verschillende andere toepassingen. Deze cookies worden ook geplaatst door derden. Door ‘akkoord’ te klikken, stemt u hiermee in. Als u niet akkoord bent, kunt u via de knop ‘Instellingen aanpassen’ uw voorkeuren opgeven. Meer informatie…

Cookies zijn nodig om de website goed te laten functioneren. Zo wordt uw winkelmandje onthouden tijdens de bestelling en kunt u inloggen op de website.

Maar cookies zijn ook nodig om de ervaring op de website te verrijken. Bijvoorbeeld media van derde partijen, zoals video's, gaan vaak gepaard met cookies. Ook houden we statistieken bij om de site doorlopend te verbeteren.

Als laatste worden cookies ook gebruikt om informatie rond onze marketing-activiteiten, zoals nieuwsbrieven en advertenties, zo efficiënt en persoonlijk mogelijk uit te kunnen uitvoeren.

Cookie instellingen