WM | Digitaal > Luistertips van Jacques Klöters

Jacques Klöters is cabaretier, publicist, programmamaker en neerlandicus. Hij was een van de oprichters van de cabaretgroep Don Quishocking. Van 1970 tot 1990 was hij daarnaast leraar dramaturgie aan de Kleinkunstacademie in Amsterdam en medewerker van het Nederlands Theater Instituut. Hij maakte een geschiedschrijving van het Nederlands amusement, een aantal bundels met bekende oude liedjes en schreef het boek VOORWAARTS LEVEN, ACHTERWAARTS BEGRIJPEN.

Klöters werkte mee aan programma's van cabaretiers als Adèle Bloemendaal, Jenny Arean, Karin Bloemen en Lenette van Dongen. Ook schreef hij de musical De zoon van Louis Davids (1986) en de toneelbewerking van Ja Zuster, Nee Zuster. Sinds de jaren tachtig maakt Jacques radio- en televisieprogramma's. Zo presenteert hij het radioprogramma De Sandwich, te horen op Radio 5.

Brigitte Kaandorp – Koeien
Dit lied is ondertussen een klassieker geworden. Heerlijke muziek ook. Het filmpje geeft mijn huidige uitzicht weer
Marlene Bakker – Waarkhande
Mooi Gronings is niet lelijk.
Circus Custers – Monica
Sommige zangers zingen een droef lied heel droevig. Dat is rode rozen rood verven. Dit lied ontroert me altijd, maar des te meer omdat het zo droog gezongen wordt. Ik krijg de ruimte voor mijn eigen emotie.
Herman van Veen zingt Achterlangs van Wilmink
Een van mijn favoriete gedichten van Wilmink.
Ronald Snijders – Alfabet
Voor mij moet een cabaretier leuke hersens hebben. Van de huidige generatie heeft Ronald Snijders heel leuke hersens.
The Ramblers – Weet je nog wel de avond in de regen
Volgens mij een van de beste Nederlandse liedjes. Jack Bulterman schreef het voor de Ramblers, maar het is door tallozen nagezongen.
Johan Hoogeboom – De Echoput
Soms vergeet ik dat behalve hele zwaarmoedige of romantische liedjes ook nog vrolijke niemandalletjes worden geschreven, bijvoorbeeld door Johan Hoogeboom die daar zin bedreven in is.
Rob de Nijs – Niet voor het laatst
Een ontroerend optreden van Rob de Nijs bij DWDD.
Hans Dorrestijn – DPA berichten
Hans Dorrestijn werd vorige week 80. Zijn populariteit was ook zeer geholpen met zijn DPA – Dorrestijns Pers Agentschap – berichten die hij voor de VPRP radio voorlas.
De Dijk – Wil je altijd van me houden
Wil je altijd van me houden zoals alleen jij dat kan Wil je altijd van me houden al maak ik er een zooitje van Wil je altijd van me houden ook als ik van niks meer weet en ik al je lieve woorden van de narigheid vergeet Wil je altijd van me houden ook al praat ik nog zo dom Wil je altijd van me houden al vraag jij je af waarom Wil je altijd van me houden ook als het eigenlijk niet meer gaat maar jij met je ruime denken me in mijn waan en waarde laat Wil je altijd van me houden ook al blijf je aan de gang Wil je altijd van me houden ook al duurt dat nog zo lang Wil je altijd van me houden ook als ik van niks meer weet en ik al je lieve woorden van de narigheid vergeet Wil je altijd van me houden ook al jaag ik je op stang Wil je altijd van me houden al lul ik tegen het behang Wil je altijd van me houden ook al duurt dat nog zo lang

Klik hier en geef je reactie!