We Remember Elvis Presley Pete Storm & Ben Thompson
"Een groot audiovisueel spektakel rond The King"

Dinsdag 16 mei 2017, 20:00 uur
Al vanaf25,-
We Remember Elvis Presley
Een groot audiovisueel spektakel rond The King

De muziek van Elvis Presley is, bijna veertig jaar na zijn dood, nog net zo springlevend als tijdens zijn turbulente tijd op aarde.
Zijn songs blijven tot de verbeelding spreken en klinken nog regelmatig door de ether. Vorig jaar zou hij tachtig zijn geworden en dat werd herdacht met het ‘Elvis 80th Anniversary concert’. Dezelfde makers brengen met ‘We Remember Elvis Presley’ opnieuw een groot audiovisueel spektakel rond The King.

Pete Storm en Ben Thompson, twee gepokte, gemazelde en veelvuldig prijswinnende Elvis-imitators, nemen een spetterende liveband mee voor een muzikale reis door zijn carrière: van de rauwe, energieke jaren vijftig, via het gepolijste vakmanschap uit de jaren zestig tot aan de glitter van Las Vegas in de jaren zeventig.

The King is terug in Nederland met ijzersterke ‘Elvis I’ll Be Home For Christmas’ kerstshow.

Vorig jaar was Ben Thompson tezamen met collega-Elvis-imitator Chris Connor al te zien in Nederland tijdens de succesvolle voorstelling Elvis 80th Anniversary Concert. Dit jaar heeft Thompson de hele avond voor zichzelf. In de kerstshow Elvis I’ll Be Home For Christmas’ zingt Ben Thompson bekende kerstliedjes afgewisseld met de grootste hits van The King.

Als je niet beter zou weten dat de dienstdoende Elvis de uit Engeland afkomstige Ben Thompson is, zou je toch echt denken dat The King op het podium staat. Ben heeft de looks, maar wat nog belangrijker is, is dat de stem van Thompson nagenoeg identiek is aan de stem van de legendarische Elvis Presley. Op de momenten dat Thompson alles geeft lijkt het theater wel een kippenhok. Alle gasten hebben kippenvel van top tot teen. Een ijzersterke performance van één van de beste Elvis imitatoren van de wereld. De avond zit perfect in elkaar. Mooie rustige kerstnummers als ‘White Christmas’ en ‘Blue Christmas’ worden afgewisseld met rock & roll-klassiekers ‘King Creole’ en ‘All Shook Up’, die luid werden meegezongen door het publiek.

Als je kachel kapot is of het hout voor de openhaard op is, dan is Ben Thompson een goede vervanger. Met zijn prachtige pianoballade ‘Unchained Melody’ wist hij de koude avond tot een heel warm hoogtepunt te brengen. Ook het mooie ‘Always On My Mind’ deed het erg goed.

Het nummer ‘I’ll Be Home For Christmas’ waar de avond naar genoemd is heeft een bijzondere betekenis voor Elvis Presley. The King nam dit kerstnummer, dat origineel van Bing Crosby is en dateert uit 1943, op in 1957. In die periode is zijn moeder overleden en moest hij strijden in West-Duitsland. Dit alles zorgde ervoor dat dit nummer extra gevoelig is voor Elvis zelf, maar ook voor de fans en de soldaten die in de oorlog actief waren.

De Elvis-ster wordt elke show begeleid door een fantastische band die de meesterwerken tot in detail speelt. Geen valse noot is er te bekennen en de meest moeilijke solo’s worden feilloos ten gehore gebracht.  Een genot voor het oor!

Ben besloot spontaan om zijn Nederlandse fans van dichtbij te bekijken. Er werd gezoend met de dames, geknuffeld en er werden zelfs selfies gemaakt. De zanger is zeer blij met de Elvis liefhebbers in Nederland, hij voelt zich elk jaar ontzettend welkom en kijkt dan ook enorm uit naar de rest van de theatertour.

Geniet vanuit het rode pluche van de fantastische Elvis-liederen, vertolkt door Elvis-artiest Ben Thompson die de juiste looks en moves heeft, een nagenoeg identieke stem en een waanzinnige sfeer weet over te brengen. 


Wist u dat...

Voor de numerologen onder ons:
Het laatste live optreden van Elvis vond plaats op 26 juni 1977 in de Market Square Arena in Indianapolis. Opvallend is het kostuum dat door Elvis gedragen werd. Op het pak staat een Mexicaanse zonneschijf afgebeeld. Binnen in die zon bevinden zich 77 vlakken. Daar omheen is een ring die bestaat uit acht delen. Het geheel wordt afgemaakt door 16 punten. Deze getallen, 16, 8, 77 zijn samen nodig voor Elvis sterfdatum 16 augustus 1977.

De postzegel met Elvis erop, (29 dollarcent) is 

  • De eerste Amerikaanse postzegel met een artiest er op
  • De meestverkochte postzegel ter wereld
Wellicht ook interessant voor u?
Programma overzicht

Kassa: 053 – 485 85 00
Bereikbaar: ma. t/m za. 12.00 - 17.00 uur. Ook voor het annuleren van kaarten kunt u met onze kassa bellen

Cookies op de Wilminktheater website

Wilminktheater maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u onze site optimaal kunt gebruiken. Meer informatie

Akkoord
U bent nog niet ingelogd

Om een voorstelling aan uw wensenlijst toe te voegen moet u eerst ingelogd zijn.

Ja, ik wil inloggen
De voorstelling is toegevoegd aan uw wensenlijst
De voorstelling is verwijderd uit uw wensenlijst
Fout bij bijwerken van uw wensenlijst