Artvark & Ntjam Rosie - Trailer Homelands

Artvark & Ntjam Rosie - Homelands
"Een mix van soul, jazz, gospel en wereldmuziek"

Zaterdag 29 april 2017, 20:00 uur
22,-
Artvark & Ntjam Rosie - Homelands

‘Homelands, de unieke en zeer succesvolle samenwerking tussen Artvark  Saxophone Quartet en Ntjam Rosie, is weer te zien in de Nederlandse theaters!

Steevast staande ovaties, lovende reacties op muziekblogs en mooie recensies  hebben de makers doen besluiten om nogmaals op tournee te gaan met deze prachtproductie.

Homelands:
Bronnen van inspiratie voor de speciaal voor deze tour geschreven muziek zijn aan de ene kant de traditionele muziek uit Ntjam’s geboorteland Kameroen (ook meer recente muziek van b.v. Manu Dibango en Richard Bona). Aan de andere kant zal Ntjam’s Afro-Europese blend van soul, jazz, gospel en wereldmuziek die ze nu maakt vanuit NL, tevens een inspiratie zijn.

Artvark gaat radicaler dan ooit door op de weg die het enkele jaren geleden is ingeslagen: op zoek naar alternatieve manieren om de sax te bespelen en te laten klinken, onorthodoxe geluiden als basis van een compositie. Naast het hele palet aan ‘gewone’ akoestische kleuren duiken de vier heren voor ‘Homelands’ in elektronica en effecten, onder andere om de voor dit project gewenste grooves neer te kunnen zetten: alles live gespeeld, geen backing ‘tapes’.

De rol van Ntjam is divers zijn. Ze zal het 5e instrument bij het kwartet zijn, teksten voordragen (‘spoken word’), al dan niet begeleid zingen, aan stempercussie doen, duo’s/trio’s vormen met saxen, het kwartet begeleiden, af en toe met gitaar. Naast Engelse zal Ntjam ook Franse teksten brengen, één van de officiële landstalen van Kameroen, en zingen in het Bulu, haar moedertaal.

Artvark Saxophone Quartet
Vier saxofonisten behorend tot de beste van Nederland, dat is Artvark. Geen saaie stoeltjes of lessenaars, geen rigide jazzpuristen, maar altijd meanderend van jazz naar blues en alles wat daar tussen of ver van ligt.

Ntjam Rosie
Met haar karakteristieke stem, innemende optredens en charmante verschijningen op radio en televisie is Ntjam Rosie een snel rijzende ster in de jazz- en soulmuziek. Haar laatste album  bevat wederom een breed palet aan stijlen en intens mooie songs. 

Wellicht ook interessant voor u?
Programma overzicht

Kassa: 053 – 485 85 00
Bereikbaar: ma. t/m za. 12.00 - 17.00 uur. Ook voor het annuleren van kaarten kunt u met onze kassa bellen

Cookies op de Wilminktheater website

Wilminktheater maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u onze site optimaal kunt gebruiken. Meer informatie

Akkoord
U bent nog niet ingelogd

Om een voorstelling aan uw wensenlijst toe te voegen moet u eerst ingelogd zijn.

Ja, ik wil inloggen
De voorstelling is toegevoegd aan uw wensenlijst
De voorstelling is verwijderd uit uw wensenlijst
Fout bij bijwerken van uw wensenlijst