Promofilm Theatervoorstelling Pinkpop - Toneelgroep Maastricht

Toneelgroep Maastricht met Rowwen Hèze - Pinkpop: de liefde, de muziek, de herinnering
"Een groots liefdesverhaal"

Woensdag 3 mei 2017, 20:00 uur
Al vanaf21,50
Toneelgroep Maastricht met Rowwen Hèze - Pinkpop: de liefde, de muziek, de herinnering

De theatervoorstelling Pinkpop is een tragikomisch liefdesverhaal over een man die zijn geheugen verliest. In zijn hoofd lopen heden en verleden steeds verder door elkaar en zijn herinneringen vervagen. Hij probeert de dierbare momenten uit zijn jongere jaren vast te houden. De tijd waarin zijn beste vriend en hij streden om de liefde voor dezelfde vrouw. Samen vierden ze het leven, de liefde en Pinkpop.

De hoofdrollen in Pinkpop worden gespeeld door onder andere Huub Stapel en Henriëtte Tol. De band Rowwen Hèze schrijft speciaal voor deze voorstelling nieuwe muziek en speelt deze live op het podium. Omringd door foto’s en video’s uit het rijke Pinkpop-archief, brengt Toneelgroep Maastricht een ode aan de liefde én aan het wereldberoemde popfestival.

De tekst is geschreven door Frans Pollux en Jibbe Willems. De regie is in handen van artistiek leider Servé Hermans. Pinkpop, een muzikaal liefdesverhaal komt tot stand met de steun van Rowwen Hèze, Buro Pinkpop, De Maaspoort, Parkstad Limburg Theaters en mediapartners L1 & De Limburger. Daarnaast zijn we veel dank verschuldigd aan Theu Boermans en Jan Smeets.

Servé Hermans: “In deze productie komt het beste wat Limburg heeft te bieden samen in één voorstelling: Rowwen Hèze, Frans Pollux, Toneelgroep Maastricht en het iconische muziekfestival Pinkpop. Ik ben zeer trots op deze unieke samenwerking. En verheug me er op om het eindresultaat in april 2017 te tonen aan het Nederlandse publiek. Het belooft een bijzondere productie te worden waarin toneel, muziek en video samensmelten tot een ode aan de liefde en aan Pinkpop.”

Jack Poels: “Pinkpop heeft veel betekend voor Rowwen Hèze (en andersom ook volgens Jan Smeets). Het verhaal wat nu geschreven is rondom dit muziektheater is het verhaal van wat muziek voor je betekent als je opgroeit, wanneer je een festival beleeft en wanneer je er op latere leeftijd naar terugluistert en alles herbeleeft. Wat muziek voor je betekent als je jong bent en nog meer als blijkt dat diezelfde muziek jou als bondgenoot het langste trouw blijft. Alles om je heen verdwijnt en alleen het liedje blijft.”

Over de cast
Huub Stapel
Huub Stapel is momenteel te zien in de succesvolle theatervoorstelling Intouchables en in de muzikale film De Zevende Hemel, waarin Henriëtte Tol zijn echtgenote speelt. Huub Stapel: “Ik heb de laatste jaren zowel op het toneel als op beeld rollen gespeeld die aanvoelden als cadeaus. Deze rol bij Toneelgroep Maastricht voelt als de kers op de taart. Ik kijk reikhalzend uit naar het moment waarop ik met deze uiterst talentvolle en veelal jongere collega’s kan gaan samenwerken. En fan van Rowwen Hèze was ik altijd al.” 

Henriëtte Tol
Henriëtte is momenteel te zien als Wilhelmina in de succesvolle voorstelling Soldaat van Oranje. Ook speelde zij in de bekende tv serie Bloedverwanten. Binnenkort is zij te zien in de film De zevende Hemel die op 14 november 2016 in première ging.

Suzan Seegers
Na haar deelname aan Op zoek naar Evita had Suzan vele rollen in (inter-)nationale musicals. Succesvol zijn haar solovoorstellingen SuuS zingt TooN en SuuS zingt Annie MG. Met Pinkpop krijgt haar carrière een nieuwe wending, omdat zij zich in deze rol voornamelijk toelegt op acteren.

Michel Sluysmans
Michel is sinds 2015 als artistiek directeur, regisseur en acteur verbonden aan Toneelgroep Maastricht. Eerder speelde hij o.a. bij Orkater en het Nationale Toneel. Hij was in diverse tv series te zien waaronder Overspel en Flikken Maastricht. Ook speelt hij met regelmaat in films, zoals recentelijk in Riphagen.

Credits
Spel:
 Judith Pol, Suzanne Seegers, Michel Sluysmans, Huub Stapel, Henriëtte Tol
Tekst: Frans Pollux m.m.v. Wiel Beijer en Paul Slangen
Regie: Servé Hermans

Artistiek adviseur: Theu Boermans
Live muziek: Rowwen Hèze
Co-productie: Rowwen Hèze, Buro Pinkpop, Parkstad Limburg Theaters, De Maaspoort,
De Limburger, L1
Met dank aan: Jan Smeets

Making of Pinkpop: hoe het festival een podium krijgt 
Vanaf zaterdag 4 maart werd de driedelige 'making of'-documentaire over de theatervoorstelling Pinkpop uitgezonden op L1 TV. Zaterdag 11 maart werd deel 2 uitgezonden en op 18 maart het laatste deel. Kijk de afleveringen terug.

Interviews
Met Henriëtte Tol en Rowwen Hèze uit de Scènes deel 1, deel 2 
Met Servé Hermans uit De Limburger 

Programma's
Jack Poels, zanger en tekstschrijver van Rowwen Hèze bij NPO 2 programma 'Volle Zalen'. Bekijk het fragment van 16 maart terug (vanaf minuut 24:30).  
Huub Stapel en Jack Poels bij Radio 2-programma 'Spijkers met koppen'. Luister het fragment van 18 maart terug.  
Huub Stapel en Jack Poels bij Pauw. Bekijk de uitzending van vrijdag 31 maart. 

Première
Zaterdag 8 april ging in Theater de Maaspoort in Venlo de muzikale theatervoorstelling Pinkpop in première. Deze wordt feestelijk en in stijl gevierd, met prominente gasten op een Pinkpop-roze loper. Presentatoren Wouter Nelissen en Jolien Linssen blikken vooruit op de voorstelling middels gesprekken met de castleden, gasten en Limburgers die bijzondere herinneringen koesteren aan Pinkpop. Bekijk de uitzending van L1 TV hier terug.  

Reviews en publieksreacties
Lees hier de eerste publieksreacties op de try-out voorstelling van Pinkpop op donderdag 6 april
Recensie Theaterkrant (*****), De Limburger (****), De Telegraaf (****). NRC (****), Trouw (****),  Heaven

De Limburger ****

“Pinkpop: veel nostalgie en ontroering”

“In de slotscène komen de tranen van ontroering tijdens een mooi gedoseerd liefdesduet. Dan is de tsunami aan beelden verdwenen, dan zwijgt de muziek, dan resten slechts die paar woorden die de zaal ademloos inhaleert.”

NRC ****

“Huub Stapel en Henriëtte Tol ontroeren als ouder echtpaar in Pinkpop”

“Zo schuiven heden en verleden in de regie van Servé Hermans mooi in elkaar. Zo mooi, dat er geen enkele ruimte is gelaten voor applaus na de liedjes – de voorstelling is één vloeiend geheel.”

De Telegraaf ****

“…Pinkpop is niet alleen voor wie dit feest van binnen en buiten kent. Het festival vormt vooral het decor van dit liefdesverhaal, terwijl met name de helende werking van muziek op het menselijk geheugen onderstreept: Het helpt herinneringen. Uiteindelijk wint het verhaal deze voorstelling.”

“De nieuwe nummers die voor de voorstelling werden geschreven passen zo goed dat ze ondergeschikt lijken. Daardoor kunnen uiteindelijk de acteurs de avond dragen en krijgt Pinkpop de accenten die dit emotionele verhaal verdient.”

Heaven

“De sterke acteursprestaties, de tekst van Frans Pollux en Jibbe Willems naar een idee van journalist Wiel Beijer, en de regie van Servé Hermans maken het geheel tot méér dan de som van de delen. Schijnbaar onbedoeld wordt het hart geraakt.”

“Het is meeslepend, indrukwekkend, aangrijpend.”

“Feit is dat er acht juwelen van nieuwe liedjes te horen zijn van Jack Poels, die fenomenaal worden gebracht door de als decorstuk ingezette band waar Limburg trots op is.”

Theaterkrant *****

"Superieure aha-erlebnis is ode aan Limburg en de liefde"

"Frans Pollux en Jibbe Willems leverden een rijke, poëtische tekst."

"Alle lijnen zijn ingenieus met elkaar verweven."

"Wat een uitmuntend idee om juist deze Limburgse band (Rowwen Hèze) voor de voorstelling te benaderen."

"Diepe buiging voor Toneelgroep Maastricht."

Trouw ****

“Perfecte feelgood voorstelling”

“…magnifiek spelende Huub Stapel”

“…een rijke, bruisende voorstelling over liefde tussen mensen, liefde voor muziek en liefde voor je geboortegrond.”

Wellicht ook interessant voor u?
Programma overzicht

Kassa: 053 – 485 85 00
Bereikbaar: ma. t/m za. 12.00 - 17.00 uur. Ook voor het annuleren van kaarten kunt u met onze kassa bellen

Cookies op de Wilminktheater website

Wilminktheater maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u onze site optimaal kunt gebruiken. Meer informatie

Akkoord
U bent nog niet ingelogd

Om een voorstelling aan uw wensenlijst toe te voegen moet u eerst ingelogd zijn.

Ja, ik wil inloggen
De voorstelling is toegevoegd aan uw wensenlijst
De voorstelling is verwijderd uit uw wensenlijst
Fout bij bijwerken van uw wensenlijst