De Kerstrevue Jeffrey Spalburg, Esther Pierweijer, Joost&Martijn e.a.

19,50
De Kerstrevue - Joost Martijn

De Kerstrevue Jeffrey Spalburg, Esther Pierweijer, Joost&Martijn e.a.

Vanaf het begin der tijden viert de mens de winterzonnewende. Maar nog nooit zoals tijdens De Kerstrevue in de Kleine Willem!

Komt allen tezamen in het onderkomen van Herbergier Laurens ten Den. Ook dit jaar ontvangt hij weer een keur aan ongezouten barmhartige gasten. Elke gast mag zijn eigen act opvoeren, als ze maar wel helpen in de keuken. Want er zál gedeeld worden: eten, drinken, grappen, ergernissen, verhalen, muziek.          

Na drie succesvolle jaargangen niet meer weg te denken uit ons eigengemaakte repertoire. Ook in 2018 ontvangt Laurens ten Den grappige gasten met bestaande acts, eigenzinnige experimenten en onverwachte samenwerkingen.

De gasten van de kerstrevue zijn Esther Pierweijer, Jeffrey Spalburg, Joost&Martijn, Kim Schuddeboom, Nicolien Weghorst en Noa & Sharon.

Esther speelde in Van Jonge Leu en Oale Groond de verwende rijke vrouw van Laurens, maar zong sinds die tijd all over the World. Van Hong Kong tot Dallas, van Bayreuth tot Hilversum.  Van pop tot opera en alns doartusn. 

Jeffrey kent men van zijn per ongelukke hit ‘Hengelo-o-o’, van zijn typetjes bij ‘Raayman is laat’ of van zijn cabaretprogramma’s  ’Brommers kiekn’ en ‘Spiekerboks’. Maar veel recenter:  hij speelt en zingt in ‘Swinging Harlem’, een van de grootste jazzproductuies van dit moment.

Joost&Martijn waren de verrassing voor het publiek in de streektaalhumorshow ‘Jan Riesewijk&Co’ en toeren sinds die tijd terecht rond met hun eigen solo duoshow ‘Kwinkslag’. Gortdroog is een onderdrijving!

Kim Schuddeboom heeft verrassende grappen die zij met veel overgave en enthousiasme vertelt. De situaties waar zij zich in bevindt, zijn voor ieder herkenbaar. Met een vleugje naïviteit kan Kim op een openhartige manier de meest ongemakkelijke situaties, met een gezonde portie humor brengen.

Let op! Voor reguliere bezoekers van de Kerstrevue op zaterdag 15 december is enkel plek op het balkon. Wilt u liever omboeken naar een andere datum, zodat u beneden plaats kunt nemen? Neem dan contact op met onze kassa via 053-4858500.

Meer...Minder

De Kerstrevue laat andere kant van cabaretier Jeffrey Spalburg zien

Vorig jaar was hij er een paar avonden, dit jaar elke avond. Cabaretier Jeffrey Spalburg is vaste gast in de herberg van herbergier Laurens ten Den, tijdens De Kerstrevue in De Kleine Willem in Enschede. Als geboren Tukker voelt het als thuiskomen om in deze kerstproductie van het Wilminktheater te staan.

“In Twente is het begonnen voor mij,” vertelt Jeffrey. “In Hengelo zette ik mijn eerste voetstapjes. Ik woon er niet meer, maar meedoen aan De Kerstrevue geeft het gevoel van terugkeren naar huis.” Voor hem was het geen lastige keus toen hij gevraagd werd om weer mee te doen aan deze productie. Was hij er vorig jaar maar een paar avonden, nu staat hij alle negen avonden, samen met andere artiesten op het podium van De Kleine Willem, dat speciaal voor De Kerstrevue omgetoverd is tot herberg.

Pluspunt

De samenwerking met de andere gasten, zoals actrice en zangeres Esther Pierweijer, het cabaretduo Joost en Martijn en comédienne Kim Schuddeboom, vindt Jeffrey de charme van De Kerstrevue. Hij geniet ervan om samen met anderen iets moois te maken. “We hebben nog nooit met elkaar op het podium gestaan, dus het is een uitdaging om een goede show neer te zetten,” legt hij uit. Daarnaast is de sfeer van De Kerstrevue bijzonder voor hem. “En dat het in Twente is, is een pluspunt,” zegt hij lachend.

Kerstmaaltijd

Na drie succesvolle jaargangen is De Kerstrevue niet meer weg te denken uit het repertoire van het Wilminktheater. In de herberg ontvangt Laurens ten Den meerdere gasten. Samen zitten ze aan tafel en delen ze verhalen, ergernissen, grappen én eten en drinken. Want op het podium wordt er gekookt en elke gast wordt geacht hierbij te helpen. Ook het publiek mag deelnemen aan de maaltijd, alsof het een echt kerstmaal is.  

Mooie nummers

Zingen, dansen, grappen en grollen; De Kerstrevue staat garant voor een gezellige, gevarieerde avond. “Hoewel het net als andere jaren een revue is, wordt het dit jaar toch anders. Er zijn natuurlijk andere gasten en die hebben hun eigen acts en verhalen,” zegt Jeffrey. Zijn rol? “Ik ga doen waar ik goed in ben,” grijnst hij. “Maar ik ga ook zingen! Dat heb ik vorig jaar ook gedaan, maar niet zoveel. Dit jaar ga ik meer zingen. Er komt echt een paar heel mooie nummers voorbij.”
Hoewel de meeste mensen Spalburg voornamelijk kennen als cabaretier, is zingen voor de Hengeloër een serieuze bezigheid. “Vorig jaar zong ik in de voorstelling Swingin’ Harlem en volgend jaar zing ik in Crooners Club. Ik ben mijn horizon dus aan het verbreden.”

Meer...Minder

Esther en Laurens weer herenigd op toneel: ‘We voelen elkaar goed aan’

Esther Pierweijer komt weer ‘op hoes op an’. In de dagen voor kerst zal de van oorsprong Twentse zangeres en actrice het podium in De Kleine Willem opfleuren door haar aanwezigheid. Bijna negen avonden op rij schuift ze als vaste gast van de herberg aan, aan de tafel van herbergier Laurens ten Den.  

Laurens ten Den en Esther Pierweijer. Voor wie een beetje Twentse gevoelens heeft, gaat er bij dit setje een belletje rinkelen. En terecht, want het zijn behoorlijk goede bekenden van elkaar. Vier seizoenen lang speelden Pierweijer en Ten Den samen in de Twentse soapserie Van Jonge Leu en Oale Groond als het echtpaar Hein en Lineke Bode. Hoewel het precies tien jaar geleden is dat de laatste opnames voor de serie zijn gedraaid, voelt het volgens Pierweijer helemaal niet als lang geleden. En straks staan ze samen op het podium tijdens De Kerstrevue. Pierweijer: “We voelen elkaar goed aan en het is erg leuk om weer samen te spelen.”

Samen koken

Dat ‘spelen’ moet nog vorm krijgen, hoewel de setting en de grote lijn van De Kerstrevue grotendeels bekend is. Net als voorgaande jaren verwelkomt herbergier Ten Den een aantal gasten in zijn herberg. De gasten zitten samen aan tafel en delen de mooiste verhalen met elkaar. Maar in de herberg wordt ook gegeten en gedronken en elke gast helpt mee in de keuken bij het bereiden van de maaltijd. Als dank mogen ze dan hun eigen act opvoeren.

Mooie liedjes

Het eten, drinken, de verhalen aan tafel en de acts staan garant voor een afwisselende avond. Want niet alleen Esther Pierweijer is aanwezig, ook cabaretier Jeffrey Spalburg, de Achterhoekse grappenmakers Joost en Martijn en comédienne Kim Schuddeboom delen hun grappen, ergernissen en verhalen met elkaar en het publiek.
Hoewel ze dingen gaan doen die ze nooit eerder hebben gedaan, zullen ze ook laten zien en horen waar ze goed in zijn. Dat geldt ook voor Pierweijer: “Je moet mij niet inzetten als stand-up comedian. Ik ga doen waar ik goed in ben en dat is zingen. Dat zullen vooral mooie, klassieke liedjes zijn.” Welke nummers dit zijn, kan ze nog niet laten weten maar ze wil wel vertellen dat Ten Den speciaal voor De Kerstrevue enkele liedjes heeft vertaald. In het Twents maar ook in het voor iedereen te begrijpen Nederlands.

Warme gevoelens

Hoewel Pierweijer het oosten van het land nog best regelmatig opzoekt, ziet ze ernaar uit om weer in Enschede te spelen. “Het voelt echt wel een beetje als thuiskomen,” vertelt het multitalent, dat geboren en opgegroeid is in Enschede. Ze is inmiddels al meer dan tien jaar weg uit Twente maar blijft warme gevoelens voor de regio houden. “Het is heel grappig. Als ik bijvoorbeeld in een vliegtuig zit en ik hoor mensen Twents praten, dan heb ik meteen de behoefte om ernaar toe te gaan. Het is echt ons kent ons,” zegt ze lachend.

Meer...Minder

In De Kerstrevue gaat alles anders

Twentse liefhebbers van kerst kunnen hun hart weer ophalen aan de vele theatershows in de maand december. Onder de naam ‘Woar geet ’t opan met Kesmis?’ worden maar liefst zeven concerten en voorstellingen gegeven in het Wilminktheater, het Muziekcentrum, De Kleine Willem, de Grote Kerk en de Sint Jacobuskerk in Enschede. In het karakteristieke theater De Kleine Willem wordt De Kerstrevue opgevoerd.

In 2015 maakte het publiek voor het eerst kennis met De Kerstrevue. De voorstelling uit de koker van theatermaker Laurens ten Den was een succes en vindt dit jaar voor de vierde keer plaats. De Kleine Willem verandert in een herberg en het publiek kan negen avonden genieten van grappen, gezelligheid, goede muziek en lekker eten en drinken.

Herbergier

De setting is telkens hetzelfde, de inhoud is elke avond anders. Ten Den ontvangt als herbergier een aantal grappige gasten in zijn herberg: artiesten met hun eigen acts, verhalen en ideeën. De rol van herbergier is hem op het lijf geschreven. “Ik ben graag gastheer en hou ervan om de barrière tussen podium en publiek af te breken. Ik vind het fijn als mensen zich op hun gemak voelen,” vertelt hij enthousiast.

Unieke combinaties

Met de wijn op de tafels kan het niet anders dan dat het publiek zich snel thuis voelt. In lijn met de kerstgedachte wordt gedeeld; de verhalen en ergernissen, de muziek en het eten. Elke gast mag zijn eigen act opvoeren, maar moet wel in de keuken helpen. Ten Den: “De Kerstrevue is heel anders dan andere shows waar gasten komen. De artiesten voeren niet alleen hun eigen stukje op. Ik daag ze heel bewust uit om met nieuwe ideeën te komen zodat ze zichzelf op een andere manier laten zien dan normaal.”

Comfortzone

Ook stimuleert de herbergier zijn gasten om samen te werken. “Als artiest ben je vaak in je eentje bezig. Het is dus leuk om met andere mensen een show als deze neer te zetten,” zegt hij. “Ik vind het heel leuk om te zien wat er kan ontstaan. Het zijn ook niet de minste die we vragen!”

De gasten, onder wie cabaretier Jeffrey Spalburg, zangeres en actrice Esther Pierweijer, comédienne Kim Schuddeboom en het cabaretduo Joost en Martijn, staan dus samen met elkaar op het podium en worden uitgedaagd om een andere kant van zichzelf te laten zien. “Ik probeer ze uit hun comfortzone te halen maar bied ze ook een andere comfortzone aan zodat ze andere dingen kunnen doen,” legt Ten Den uit.

Gezellig

Het saamhorigheidsgevoel is bij De Kerstrevue vanaf het eerste moment aanwezig. Ten Den: “De sfeer is laagdrempelig en gezellig. Samen maken we de show en er ontstaan combinaties die je niet verwacht.” Volgens Laurens ten Den is de voorstelling ongedwongen maar wel scherp. “Al mijn gasten zijn ongezouten barmhartig. Dat woord, ‘barmhartig’, hoor je nooit, behalve met kerst.”
Met de twee andere Tukkers, Jeffrey Spalburg en Esther Pierweijer, behandelt Ten Den het thema terugkeren naar huis, naar Twente. Ten Den: “We delen allemaal dat gevoel. Terug naar de oude waarden, naar de keuken en de kachel waar we samen koken, eten, huilen en lachen. Op hoes opan veur kesmis.”

Meer...Minder

Comédienne Kim Schuddeboom over De Kerstrevue: ‘Het wordt vast een chaos’

Rondom kerst zijn er weer tal van voorstellingen te bezoeken, allemaal in het kader van ‘Woar geet ’t opan met Kesmis?’. Muziek, theater, cabaret: de decembermaand wordt een feest voor iedereen in Enschede en daarbuiten. Een van deze voorstellingen is De Kerstrevue, waarbij verschillende artiesten samen te zien en te horen zijn op het podium.

De Kerstrevue is geen onbekende; voor het vierde jaar op rij kunnen Twentenaren weer genieten van deze revue vol muziek, grappen en gezelligheid. Negen avonden in december, vlak voor kerst, is De Kleine Willem in Enschede omgetoverd tot herberg. Gasten schuiven aan, aan de tafel van herbergier Laurens ten Den. Een aantal vaste gasten, zoals cabaretier Jeffrey Spalburg, en ook een gast die er een paar avonden zal zijn; Kim Schuddeboom. Kim is comédienne en volgens de producent van De Kerstrevue, Gerard Cornelisse, past ze goed bij de andere gasten in de herberg. Kim heeft zelf nog geen idee wat ze kan verwachten, maar ze heeft er zin in. Kim: “Het is toch leuk. Meerdere artiesten op het podium; ik hou wel van chaos.”

Zingen

Voor Ten Den, herbergier en bedenker van De Kerstrevue, is het een doel om de gasten in de herberg uit hun comfortzone te halen. Maakt Kim normaal gesproken comedy, nu gaat ze zingen. “Zingen is heel erg uit mijn comfortzone. Ik heb het echt nog nooit gedaan maar het lijkt me wel gaaf,” zegt ze, enigszins gespannen.
Voor haar maakt het niet zoveel uit dat ze uit het veilige wereldje van de grappen moet stappen. Ze heeft niets met kerst, vertelt ze. Ze wordt er zenuwachtig van. “Mijn leukste ervaring met kerst was in Australië. Toen lag ik op het strand en had ik niet het idee dat het kerst was. En als ik met kerst toch al niet in mijn comfortzone zit, dan kan ik net zo goed gaan zingen,” zeg ze lachend.

Spannend

Toch zorgt de nieuwigheid van De Kerstrevue er wel voor dat ze het een beetje spannend vindt. Dat, en het feit dat het in Twente is. Woonachtig in het westen, kent ze Twente niet zo goed. Kim: “Ik vind niet alleen kerst spannend, ik vind Twente ook spannend. Hoewel ik het een klein beetje ken omdat ik wel eens in de buurt heb opgetreden. En ja, dat vond ik toch wel erg leuk.”

Eigen acts

Ten Den heeft er vertrouwen in dat de samenstelling van de gasten helemaal in orde is. Samen zorgen ze voor een gevarieerde avond. Ze voeren eigen acts op, ze experimenteren met nieuwe samenwerkingen en elke gast helpt mee om de herberg draaiende te houden. Alles wordt gedeeld; niet alleen de acts en de verhalen, ook het eten en drinken. Elke gast helpt mee in de keuken. Voor het publiek een genot om mee te maken, niet in de laatste plaats omdat de wijn op de tafels staat.

Meer...Minder

Achterhoeks cabaretduo in Twentse kerstrevue

De Kerstrevue wordt voor het vierde jaar op rij opgevoerd, maar voor de eerste keer zijn Joost en Martijn erbij. Het droge cabaretduo uit de Achterhoek zal alle negen avonden te gast zijn in De Kleine Willem in Enschede, die speciaal voor De Kerstrevue zal veranderen in een herberg.

Ze zijn niet de enige gasten in de herberg. Zangeres en actrice Esther Pierweijer zal er elke avond zijn, net als cabaretier Jeffrey Spalburg. Comédienne Kim Schuddeboom zal een paar avonden de trip vanuit het westen van het land maken om de herberg te bezoeken. Allemaal zullen ze aanschuiven aan de tafel van herbergier Laurens ten Den. Met zoveel verschillende artiesten is De Kerstrevue gezellig en gevarieerd en is elke avond anders.

Verrassing

Het cabaretduo Joost en Martijn werd vooral bekend dankzij hun aandeel in de voorstelling Riesewijk & Co en hebben veel succes geboekt met hun eerste eigen show Kwinkslag. Voor De Kerstrevue hoeven ze vanuit Groenlo niet ver te reizen. Hoewel ze weten hoe het is om met andere artiesten het podium te delen, is het voor hun een verrassing hoe de avonden in De Kleine Willem zullen verlopen. Joost: “We hebben wel een rol, maar ik denk toch dat het elke avond een verrassing wordt wat er komt. Martijn: “Op het podium is het vast een gezellig chaos. Als ik kijk naar de artiesten die er komen, verwacht ik dat het publiek het pand verlaat met een grote ‘smile’ op het gezicht.”

Keukenhulpjes

Een duidelijke rol voor Joost en Martijn – en voor de andere gasten – is het helpen in de keuken. Want naast grappen, grollen, poëzie, verhalen en mooie muziek, wordt er ook eten gedeeld met elkaar én met het publiek. Hier hebben de Achterhoekers hun eigen ideeën over. “We voelen ons wel te gast in de herberg…,” zegt Joost vertwijfeld. En Martijn vult aan: “Ik ben een echte Bourgondiër, net als de meeste mensen uit Groenlo.” Het eten zelf is het probleem niet. Joost, gekscherend: “Ik was niet van plan om in de keuken te helpen.”

Ontspannen

De beide heren hebben er zin in. “Het is gaaf om met andere artiesten zo’n show neer te zetten,” vertelt Joost. De Kleine Willem is hun niet onbekend. Ze hebben goede ervaringen met het idyllische theater, maar ook met het Twentse publiek. Het is volgens hen de hele entourage. Martijn: “Het theater zelf speelt een grote rol maar ook de akoestiek en de mensen.”

Ze raden iedereen uit Twente en de Achterhoek aan om De Kerstrevue te bezoeken. “Ik denk dat het gezelliger is dan de kerstmaaltijd thuis. In ieder geval meer ontspannen,” grapt Martijn.

Meer...Minder
Bestel nu De Kerstrevue
Tips!
Bekijk programma

Kassa: 053 – 485 85 00
Bereikbaar: ma. t/m za. 12.00 - 17.00 uur. Ook voor het annuleren van kaarten kunt u met onze kassa bellen

Cookies op de Wilminktheater website

Wilminktheater maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u onze site optimaal kunt gebruiken. Meer informatie

Cookies accepteren
Instellingen aanpassen
De voorstelling is verwijderd uit uw favorieten
Fout bij bijwerken van uw favorieten
De voorstelling is toegevoegd aan uw favorieten.
Bekijk favorieten
Mijn favorieten
Stuur naar jezelf
Stuur naar een vriend
De vragen die zijn aangegeven met een * zijn verplicht.
Je favorieten zijn verstuurd naar 
Ophalen resultaten.....
Favorieten zijn leeg