Gerhard Reichenbach Twents Gitaarfestival 2018

15,-

Gerhard ReichenbachTwents Gitaarfestival 2018

D’Addario artiest Gerhard Reichenbach behoort sinds een lange tijd tot een van de leidende Europese gitaar virtuosen. Hij is regelmatig uitgenodigd voor soloconcerten op internationale gitaarfestivals en hij heeft gespeeld in prestigieuze concertgebouwen. Bijvoorveeld de Berliner Phillharmonie en the International House of Music in Moscow. Samen met orkest heeft hij vele bekende, maar ook minder bekende concerten gespeeld. Zoals het Concerto op.77 van Gerhard Drozd of the Concerto for guitar and chambermusic van Boris Asaffiev. Experts en reviews prijzen zijn instrumentale behendigheid, zijn podium-performance en (vmet name in zijn vermetele transcripties van de muziek van J.S.Bach) de buitengewoonlijke helderheid in zijn polyfonische structuur op de gitaar. Zijn laatste solo album, een LP/video opname van Bachs piano partitas 1&3, is beoordeeld in de reviews als  “een album dat in elke collectie van een gitarist behoord” (Akustik Gitarre). De wereldberoemde clavecimbel speler en piano virtuoos Andreas Staier zegt over dezelfde opname: “ een erg interessante opname die ik erg leuk vind, de muziek is levendig gefrasseerd en met intelligentie.”

Gerhard Reichenbach organiseert ook festivals (Vissani Guitar Festival Greece, Thessaloniki Guitar Club, Internationales Bergisches Gitarrenfestival, Gitarre Wuppertal 1.0) en is een gepassioneerde docent. Zijn studenten winnen regelmatig prijzen bij internationale competities en hebben succesvolle carrières als docenten, universitaire docenten en als uitvoerende artiesten.

Na een periode van doceren op de Franz Liszt Acedemy in Weimar en op State Conservatory Thessaloniki in Greece, is hij in 2009 aangesteld als professor op de University of Music Cologne (Keulen). Hij is in de prijzen gevallen met de Cultural Award van de stad Velingrad (Rhodopes,Bulgaria) voor zijn culturele activiteiten in de Balkan landen en met de Enno Springmann Cultural Award van de stad Wuppertal in Duitsland.

“ Sinds het moment dat ik jou interpretatie heb gehoord van deze muziek, maak ik mij geen zorgen meer over de toekomst van de gitaar” (Prof. Konrad Ragossnig, Wenen).

Meer...Minder
Bestel nu Gerhard Reichenbach
Tips!
Bekijk programma

Kassa: 053 – 485 85 00
Bereikbaar: ma. t/m za. 12.00 - 17.00 uur. Ook voor het annuleren van kaarten kunt u met onze kassa bellen

Cookies op de Wilminktheater website

Wilminktheater maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u onze site optimaal kunt gebruiken. Meer informatie

Akkoord
De voorstelling is verwijderd uit uw favorieten
Fout bij bijwerken van uw favorieten
De voorstelling is toegevoegd aan uw favorieten.
Bekijk favorieten
Mijn favorieten
Stuur naar jezelf
Stuur naar een vriend
De vragen die zijn aangegeven met een * zijn verplicht.
Je favorieten zijn verstuurd naar 
Ophalen resultaten.....
Favorieten zijn leeg