definitieve locatie: ARKEZAAL MUZIEKCENTRUM

Workshop 'De ouder wordende stem' Vocal Coach Ingrid Stijsiger i.s.m. Nederlands Koorfestival

5,-

Workshop 'De ouder wordende stem'definitieve locatie: ARKEZAAL MUZIEKCENTRUM

In de hele samenleving neemt het percentage ouderen toe, dus ook in koren. Het proces van ouder worden gaat aan de stem niet voorbij: de souplesse van de spieren wordt minder en daarmee de flexibiliteit van stembanden en middenrif. Helaas komt vaak het moment dat een koorlid dringend wordt geadviseerd niet langer in het koor mee te zingen: een moeilijk moment. Immers: samen zingen is een feest en het koor vormt een belangrijk sociaal netwerk! 

Gelukkig is er ook een andere kant. Als de stem goed wordt onderhouden, is het meestal mogelijk tot op hoge leeftijd de natuurlijke kleur en klank te behouden! Daarom heeft het Nederland Koorfestival i.s.m. vocal coach Ingrid Stijsiger een coaching programma voor de ouder wordende stem ontwikkeld. Ook voor de stem geldt het spreekwoord 'rust - roest'. Om zo lang mogelijk te kunnen blijven zingen is actief zijn en je stem blijven gebruiken, van het grootste belang.

Let op; de locatie van deze workshop is bekend: ARKEZAAL MUZIEKCENTRUM

De oefeningen die je leert tijdens de coaching sessie, dienen als inzingoefeningen, maar vooral ook om dagelijks thuis te worden herhaald!

De oefeningen zijn daarbij gericht zijn op:
•           een goede (zang-)houding;
•           natuurlijk ademhaling;
•           training van de spreekstem;
•           flexibiliteit van de stem.

Dat regelmatige stemtraining tot goede resultaten leidt, blijkt onder meer uit het internationale optreden van New Yorkse koor Young@Heart dat je alle stereotypen van leeftijd, generatiekloven en muziekstijlen doet vergeten. Inspirerend en een hart onder de riem voor alle koorzangers die nog heel lang actief deel willen blijven uitmaken van hun koor.

Meer...Minder

De vocal coach: Ingrid Stijsiger.

“Al sinds mijn jeugd wist ik dat er maar één ding was wat ik wilde doen en dat was zingen. Naast pianoles volgde ik vanaf mijn zestiende ook zangles. Direct na mijn middelbare schooltijd werd ik aangenomen op het conservatorium voor hoofdvak zang. Vanaf dat moment is mijn hele carrière één groot feest geworden.

en heb ik al vele prachtige concerten mogen geven, als solist en samen met fijne collega’s. Daarnaast zing ik al jarenlang bij de beste professionele koren van Nederland die tot de internationale top behoren.

In de loop der jaren heb ik een tweede passie ontdekt: vocal coaching. Het geeft mij een enorme kick om beginnende en vergevorderde zangers hun eigen grenzen te laten verleggen. Het is fantastisch om me in te leven in de techniek en gevoelens die ze beheersen en daar vervolgens mee te mogen werken. Steeds weer een stapje verder. Om steeds weer de verwondering mee te mogen ervaren van resultaten die mijn leerlingen zelf vaak niet voor mogelijk hielden”.

Meer...Minder

Het Nederlands Koorfestival (NKF).

Het NKF profileert zich als boegbeeld van de Nederlandse koorwereld is actief om de kwaliteit van de Nederlandse koorwereld te verbeteren. Al 50 jaar vormt de nationale korencompetitie de basis voor ontmoetingen van Nederlandse koren. Ieder koor is welkom: van gregoriaans koor tot popkoor en van kamerkoor tot oratoriumkoor; van middeleeuwen tot romantiek en van gospelkoor tot piratenkoor.

Het NKF is eind jaren zestig opgericht door een samenwerking van KBZON en AVRO. Het 50 jarig bestaan is onder meer gevierd met een uitbreiding naar zelfstandige Provinciale NKF Competities waarvan de winnaars in de Nationale NKF Finale zijn geplaatst. Het is  een hele uitdaging om de finale van het NKF te bereiken, omdat je je als koor écht moet onderscheiden. Het niveau in de finale is bijzonder hoog!

De finale van het NKF 2018 vindt plaats op 2 juni in de Schouwburg Hengelo tijdens het ééndaagse koorfestival AMUSING.

Meer...Minder
Bestel nu Workshop 'De ouder wordende stem'
Tips!
Bekijk programma

Kassa: 053 – 485 85 00
Bereikbaar: ma. t/m za. 12.00 - 17.00 uur. Ook voor het annuleren van kaarten kunt u met onze kassa bellen

Cookies op de Wilminktheater website

Wilminktheater maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u onze site optimaal kunt gebruiken. Meer informatie

Akkoord
De voorstelling is verwijderd uit uw favorieten
Fout bij bijwerken van uw favorieten
De voorstelling is toegevoegd aan uw favorieten.
Bekijk favorieten
Mijn favorieten
Stuur naar jezelf
Stuur naar een vriend
De vragen die zijn aangegeven met een * zijn verplicht.
Je favorieten zijn verstuurd naar 
Ophalen resultaten.....
Favorieten zijn leeg