In een wereld op de vlucht, overwint de liefde

Fiddler on the Roof - de musical Anatevka Stichting Theateralliantie

Al vanaf34,-
Fiddler on the Roof - 20 feb. t/m 4 mrt.

Fiddler on the Roof - de musical AnatevkaIn een wereld op de vlucht, overwint de liefde

Acht grote Nederlandse theaters presenteren vanaf oktober 2017 de musicalklassieker Fiddler on the Roof met Thomas Acda. Fiddler on the Roof is de originele en wereldwijd gebruikte titel van de productie die we in Nederland kennen als Anatevka.

Het verhaal

Centraal in Fiddler on the Roof staat Tevye (Thomas Acda), een Joodse melkboer die er in het dorpje Anatevka elke dag alles aan moet doen om brood op de plank te krijgen voor het gezin: zijn vrouw Golde en hun vijf dochters. Als Tevye wordt gevraagd om in één woord het fundament onder zijn bestaan te benoemen, hoeft hij niet lang na te denken: ‘traditie’. In Fiddler on the Roof zien we hoe mooi en hoe sterk die tradities kunnen zijn, maar ook hoe tradities in de loop der tijd onder druk kunnen komen te staan. Tevye’s dochters willen niet wachten tot voor hen wordt bepaald met wie ze zullen trouwen – zij kiezen zelf met wie ze hun leven willen delen. En er speelt meer. De wereld om hen heen verandert. Het Joodse gezin wordt gedwongen om alles achter te laten en in een onbekend land een nieuw bestaan op te bouwen. Hoe houdt Tevye zijn familie bij elkaar? Hoe houdt hij zich staande als de hele wereld om hem heen wankelt? Wanneer hij en de andere dorpelingen van Anatevka de wereld in trekken, dan geloven ze: we zijn verjaagd, maar zeker niet verslagen. Hun onderlinge verbondenheid en de tradities die ze koesteren, geven hen kracht en hoop.

Fiddler on the Roof is meer dan vijftig jaar oud en vertelt een verhaal dat nóg een halve eeuw verder teruggaat in de tijd. Toch is deze musical over de hele wereld onverminderd populair door het verhaal dat universeel herkend wordt: het verhaal van liefde tegen de klippen op, van vrijheid en onderdrukking, van een veilige plek en gedwongen vertrek. Een onderwerp dat vandaag de dag nog steeds actueel is. 

Deze show wordt gepresenteerd met toestemming van Auteursbureau ALMO BVBA namens Music Theatre International Europe

Thomas Acda

Thomas Acda speelt de hoofdrol van Tevye en neemt je op innemende en geestige wijze mee in deze meeslepende musical. Fiddler on the Roof, met ‘If I Were A Rich Man’ en vele andere beroemde evergreens, gaat over een wereld op de vlucht waarin uiteindelijk de liefde overwint. Een dynamische voorstelling met veel dans en muziek, die entertaint in grootsheid en ontroert in intimiteit. Deze musical toont ons de betekenis van familie in een veranderende wereld waarin wij overeind proberen te blijven met onze tradities.

Thomas Acda over zijn rol: “Fiddler is een voorstelling over een groot thema, gebracht met veel humor en een bepaalde lichtheid. Wanneer het gaat om echt grote dilemma’s en groot verdriet, dan maak je je beste grappen, dan maak je de mooiste liedjes.”

Regisseur Ruut Weissman (o.a. bekend van het met 5 keer 5 sterren bekroonde Hij Gelooft In Mij) maakt een actuele versie van deze musicalklassieker en plaatst deze nadrukkelijk in de tijdgeest van nu.

De Theateralliantie

Stichting Theateralliantie presenteert theaterproducties in Nederland en België, die in samenwerking tussen producenten en theaters worden gerealiseerd. Dit seizoen presenteert de Theateralliantie in samenwerking met acht theaters de musicalklassieker Fiddler on the Roof en heeft aan Stage Entertainment de opdracht gegeven om deze te produceren.


Thomas Acda bij Koffietijd

Maandag 15 mei was Thomas te gast bij Koffietijd om te praten over zijn rol in de hitmusical. "Het is de mooiste rol die er is" aldus Thomas. Bekijk de uitzending terug.

Meer...Minder

Interview Thomas Acda

Meer...Minder

Interview Theateraliantie

Margreet Wieringa - DeLaMar Theater

“Ik heb alle vertrouwen in regisseur Ruut Weissman, die als geen ander in staat is om de kracht van dit verhaal naar voren te brengen.”

Meer...Minder

Cees Langeveld - Chassé Theater

“Een ijzersterke musical met een aangrijpend verhaal over traditie en familie.”

Meer...Minder

Marc van Kaam - Luxor Theater

“Prachtige muziek! Fiddler herbergt een hartroerend tijdloos thema in zich dat anno 2017 wel heel actueel is.”

Meer...Minder

Meta Neeleman - Theater Orpheus

“Een prachtproductie, waarin inhoud en kwaliteit voorop staan, en waar het publiek met open mond naar zal kijken en luisteren”

Meer...Minder

Judith Hartman – Wilminktheater

“Het verhaal is nog steeds actueel en sluit goed aan bij de thema’s die ons allemaal bezighouden.”

Meer...Minder

Bas Schoonderwoerd - Parkstad Limburg Theaters

Fiddler on the Roof voelt warm in een gure omgeving.” 

 

 

Meer...Minder

Willem de Kok – MartiniPlaza

Al jarenlang onze favoriet die we graag terug naar het theater willen brengen. Maar dan wel vernieuwend, herschreven en met een link naar deze tijd.”

Meer...Minder

Hilko Folkeringa – Directeur Zwolse Theaters

Een musical met een aangrijpend verhaal waarin je zo wordt meegezogen dat je er nog dagen aan terugdenkt."

Meer...Minder

Thomas Acda ontroert als Tevje in nieuwe Fiddler

Acda geeft Fiddler on the Roof humor

Bestel nu Fiddler on the Roof - de musical Anatevka
Tips!
Bekijk programma

Kassa: 053 – 485 85 00
Bereikbaar: ma. t/m za. 12.00 - 17.00 uur. Ook voor het annuleren van kaarten kunt u met onze kassa bellen

Cookies op de Wilminktheater website

Wilminktheater maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u onze site optimaal kunt gebruiken. Meer informatie

Akkoord
De voorstelling is verwijderd uit uw favorieten
Fout bij bijwerken van uw favorieten
De voorstelling is toegevoegd aan uw favorieten.
Bekijk favorieten
Mijn favorieten
Stuur naar jezelf
Stuur naar een vriend
De vragen die zijn aangegeven met een * zijn verplicht.
Je favorieten zijn verstuurd naar 
Ophalen resultaten.....
Favorieten zijn leeg