Die schöne Magelone Karin Strobos, Sieger Sloot & Thomas Beijer

Zaterdag 14 oktober 2017, 20:00 uur
27,50
Die schöne Magelone

‘Die schöne Magelone’ is een voorstelling die zowel muziekliefhebbers als theaterpubliek zal aanspreken. Drie topartiesten – rijzende operaster Karin Strobos, acteur Sieger Sloot en pianist én Brahms-specialist Thomas Beijer – bundelen hun kwaliteiten om de avontuurlijke productie over het voetlicht te brengen.

Met ‘Die Liebesgeschichte der schönen Magelone und des Grafen Peter von Provence’ schreef Ludwig Tieck in 1797 een romantisch verhaal, dat hij baseerde op een Franse ridderroman uit de Middeleeuwen. Tieck liet elk hoofdstuk voorafgaan door een gedicht. Vijftien daarvan werden door Johannes Brahms rond 1860 samengevoegd tot een indrukwekkende en inmiddels wereldwijd geliefde liedcyclus: ‘Fünfzehn Romanzen, Magelone-Lieder’. Om het publiek goed door het verhaal te leiden verbindt een verteller de liederen met elkaar.

Karin Stobos
In 2011 maakte Karin Strobos een droomdebuut toen zij inviel in De Rosenkavalier van Richard Strauss bij De Nationale Opera o.l.v. Sir Simon Rattle. Ze treedt veelvuldig als soliste op bij o.a. het Residentie Orkest, Nederlands Philharmonisch Orkest, Het Gelders Orkest, het Noord Nederlands Orkest en het Radio Filharmonisch Orkest.

Sieger Sloot
Hij studeerde af aan de Toneelschool Amsterdam (2000) en speelde sindsdien in voorstellingen alsMephisto en Cloaca (Hummelinck Stuurman), De hulp (Maria Goos) Superkapitalisten en Kunsthart (Mugmetdegoudentand). In seizoen 16/17 was hij te zien in de voorstelling Emilia Galotti  van Toneelgroep Amsterdam. 

Thomas Beijer
Thomas Beijer (1988) is een van Nederlands meest gevraagde pianisten. Hij studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij zijn Masterstudie in 2011 afsloot met de hoogste onderscheiding. Met het winnen van het YPF Nationaal Pianoconcours 2007 plaatste hij zich direct aan de top van zijn generatie pianisten.

Mezzosopraan: Karin Strobos | Verteller: Sieger Sloot | Vleugel: Thomas Beijer

Wellicht ook interessant voor u?
Programma overzicht

Kassa: 053 – 485 85 00
Bereikbaar: ma. t/m za. 12.00 - 17.00 uur. Ook voor het annuleren van kaarten kunt u met onze kassa bellen

Cookies op de Wilminktheater website

Wilminktheater maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u onze site optimaal kunt gebruiken. Meer informatie

Akkoord
U bent nog niet ingelogd

Om een voorstelling aan uw wensenlijst toe te voegen moet u eerst ingelogd zijn.

Ja, ik wil inloggen
De voorstelling is toegevoegd aan uw wensenlijst
De voorstelling is verwijderd uit uw wensenlijst
Fout bij bijwerken van uw wensenlijst