Janus Jasper van Kuijk

17,50
Jasper van Kuijk in De Kleine Willem

JanusJasper van Kuijk

In Janus bekijkt Jasper van Kuijk de zaken rigoureus van twee kanten. Want in onze gepolariseerde wereld lijkt het wel steeds óf-óf, maar het is natuurlijk net zo vaak én-én. Dus laat Van Kuijk zijn keiharde nuance los op de actualiteit. NRC zag Janus en schreef: ‘Soepele vertelstijl en originele grappen. Door de slimme dwarsverbanden blijft Van Kuijks gedachte-exercitie tot het eind toe boeien’. Dus kom genieten van cabaret om bij naar voren te leunen, dat én ergens over gaat én vermaakt. 

Van Kuijk zet zijn tanden in het nu, met de aanstekelijke mix van scherpte en lichtvoetigheid die u misschien kent van zijn ‘Hoe moeilijk kan het zijn?’-columns in de Volkskrant. Hij analyseert, fileert en serveert met een lach. Het resultaat? Cabaret om bij naar voren te leunen, dat vermaakt en ook nog eens ergens over gaat. Theaterkrant schreef over zijn vorige programma ‘Onder de streep’: “Een boeiend verteller, een prettig narrige cabaretier met een fijne kritische blik.”

Jury- en publieksprijs Cameretten
Jasper van Kuijk won zowel de jury- als de publieksprijs tijdens Cameretten 2010. Zijn eerste avondvullende voorstelling ’t Kan Nie Op oogstte veel waardering en werd in 2013 op televisie uitgezonden. Met zijn tweede programma Schoon Schip vestigde hij definitief zijn naam als talentvolle nieuwkomer in cabaretland. Ook die voorstelling was op de televisie te zien in september 2015. In het najaar van 2017 is Jasper gestart met de eerste try-outs van zijn vierde voorstelling Janus, waarmee hij tot en met 2018 toert. 

Hoe Moeilijk Kan Het Zijn
Jasper schrijft een column onder de noemer Hoe Moeilijk Kan Het Zijn? over denkfouten in het hedendaags ontwerpen. Deze columns zijn elke zaterdag te vinden in het katern Sir Edmund in de Volkskrant. Een overzicht van de artikelen staat online: http://www.volkskrant.nl/hoe-moeilijk-kan-het-zijn-storystream/
Maven Publishing heeft een selectie van deze columns uitgegeven in oktober 2016. Jasper is ook maandelijks columnist van het vakblad De Ingenieur en schrijft met een regelmaat voor NRC en de Volkskrant.

Spraakmakers
Op maandag 15 januari was Jasper te gast in het radioprogramma Spraakmakers (voorheen De Ochtend) op NPO1. Je kunt het gesprek hier beluisteren: https://www.nporadio1.nl/spraakmakers/onderwerpen/440804-spraakmaker-van-de-dag

Jasper zit vanaf minuut 33.00 in de uitzending.

Volgspot
16 januari was Jasper te gast bij Hijlco Span in het radioprogramma Volgspot op NPO Radio 5.

Nooit Meer Slapen
Afgelopen woensdag, 31 januari, was Jasper te gast in het radioprogramma Nooit Meer Slapen op NPO 1. Je kunt het fragment uit de uitzending hier beluisteren: https://www.nporadio1.nl/nooit-meer-slapen/onderwerpen/442794-open-kaart-jasper-van-kuijk 

Meer...Minder

Recensies

de Volkskrant: ‘Een in hoog tempo gebrachte gedachtenstroom... oprecht slotpleidooi.’

cabaret.nl: ‘Een sympathieke verhalenverteller, die vanaf het begin flink gas geeft.’

Meer...Minder

Nooit Meer Slapen

Afgelopen woensdag, 31 januari, was Jasper te gast in het radioprogramma Nooit Meer Slapen op NPO 1. Je kunt het fragment uit de uitzending hier beluisteren.

Meer...Minder
Bestel nu Janus
Tips!
Bekijk programma

Kassa: 053 – 485 85 00
Bereikbaar: ma. t/m za. 12.00 - 17.00 uur. Ook voor het annuleren van kaarten kunt u met onze kassa bellen

Cookies op de Wilminktheater website

Wilminktheater maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u onze site optimaal kunt gebruiken. Meer informatie

Akkoord
De voorstelling is verwijderd uit uw favorieten
Fout bij bijwerken van uw favorieten
De voorstelling is toegevoegd aan uw favorieten.
Bekijk favorieten
Mijn favorieten
Stuur naar jezelf
Stuur naar een vriend
De vragen die zijn aangegeven met een * zijn verplicht.
Je favorieten zijn verstuurd naar 
Ophalen resultaten.....
Favorieten zijn leeg