Michel van der Aa en Wende

Spotlight op van der Aa Nieuw Amsterdams Peil met Michel van der Aa & Wende Snijders

Al vanaf18,50

Spotlight op van der AaMichel van der Aa en Wende

Nieuw Amsterdams Peil, de onverschrokken band die voor geen genre of stijl terugdeinst, nodigde componist/regisseur/gitarist Michel van der Aa uit voor de eerste uit de serie Spotlight. Van der Aa is een van de meest toonaangevende componisten van het moment en wordt internationaal geroemd om de unieke wijze waarop hij muziek, elektronica, film en theater op een organische manier tot één geheel weet te smeden. De keuze van de werken van deze avond reflecteert die veelzijdigheid.

Een belangrijk deel van het programma bestaat uit werken van collega componisten waar van der Aa een klik mee heeft.  

Zo klinkt er naast zijn eigen werk de hypnotiserende muziek van de IJslandse Anna Thorvalsdottir, de ruige jazzy muziek van de Zwitser Dieter Ammann en pulserende pop-rock van de Engelse Anna Meredith. De jonge Nederlandse componist Thomas Bensdorp komt met de première van The House of Breath#1 met elementen van een abstracte docu-thriller.

Speciale gast deze avond is Wende. Net zo onverschrokken als de band stort zij zich op van der Aa’s noten in How are we today en bundelt zij met Michel haar krachten in het schrijven van een set ultieme ongeëvenaarde hemelbestormende songs. Kortom een avond om niet te missen!

Wende trad in maart op in De Wereld Draait Door

Meer...Minder

Michel van der Aa samen met Wende in eerste Spotlightconcert van Nieuw Amsterdams Peil

27/2/2018 | Michel van der Aa behoort wereldwijd tot de meest spraakmakende en vooruitstrevende componisten van deze tijd. Als geen ander smeedt hij muziek, film en theater samen tot één organisch geheel. In de nieuwe serie Spotlight van ensemble Nieuw Amsterdams Peil presenteert hij zowel zijn inspiratiebronnen als zijn guilty pleasures. Van der Aa componeert het concert, the sky is the limit. Naast eigen werk klinkt er ook muziek van geliefde collega-componisten die nagenoeg niet in Nederland worden gespeeld. Special guest is Wende, die samen met Van der Aa een set nieuwe popsongs schreef op teksten van Dimitri Verhulst en Fernando Pessoa. Aanleiding voor de componist om na vele jaren zijn gitaar weer ter hand te nemen. De première is op donderdag 19 april 2018 in Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam.

 

“De smaak van het publiek lijkt veel breder te worden”, zegt Van der Aa. “Mede dankzij platforms als Spotify en Apple Music vallen grenzen weg, genres en hokjes zijn niet meer van deze tijd.” Dit Spotlight-concert weerspiegelt dit fenomeen. “Van Anna Meredith wordt er een strijkkwartet gespeeld dat flirt met popmuziek. Het werk van Dieter Ammann is avant-gardistisch met jazzinvloeden.” De jonge Nederlandse componist Thomas Bensdorp schreef speciaal voor deze serie The House of Breath#1. Veel werk is fonkelnieuw. Wende brengt samen met Nieuw Amsterdams Peil For the time being, een hedendaagse liederencyclus van Michel van der Aa die hij voor deze gelegenheid voor Wende heeft bewerkt.  

 

Wende

Niet eerder werkte Michel van der Aa met Wende samen. “Zij is een adembenemend performer, volledig zichzelf en ze geeft alles op het podium. We werken allebei intuïtief en zijn perfectionisten. De samenwerking is echter heel natuurlijk en open. Er sijpelen al jaren popinvloeden door in mijn werk, dus dat is niet nieuw. Het voelt voor mij als een organische stap om deze nieuwe songs met Wende te maken. Het is één van de vele kleuren in dit programma.”

 

De volgende Spotlight-gast is componist Martijn Padding. Als special guest neemt hij beeldend kunstenaar Marijke van Warmerdam mee.

 

Michel van der Aa - gitaar en elektronica, Wende - zang, Nieuw Amsterdams Peil.

Meer...Minder
Bestel nu Spotlight op van der Aa

Kassa: 053 – 485 85 00
Bereikbaar: ma. t/m za. 12.00 - 17.00 uur. Ook voor het annuleren van kaarten kunt u met onze kassa bellen

Cookies op de Wilminktheater website

Wilminktheater maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u onze site optimaal kunt gebruiken. Meer informatie

Akkoord
De voorstelling is verwijderd uit uw favorieten
Fout bij bijwerken van uw favorieten
De voorstelling is toegevoegd aan uw favorieten.
Bekijk favorieten
Mijn favorieten
Stuur naar jezelf
Stuur naar een vriend
De vragen die zijn aangegeven met een * zijn verplicht.
Je favorieten zijn verstuurd naar 
Ophalen resultaten.....
Favorieten zijn leeg