2017 08 26 Marathon Welminkrun

De Marathon De Marathon

Zaterdag 7 oktober 2017, 20:00 uur
Al vanaf37,50
De Marathon

Na het succes van de film is De Marathon nu ook te zien in het theater, met originele muziek van Thomas Acda. De filmhit veroverde vele harten en is vertaald naar een musical die de must-see van het seizoen wordt genoemd. Herkenbaar, tragikomisch en oer-Hollands.

Gerard, Nico, Kees en Leo – vier Rotterdamse garagemonteurs – sleten tot voor kort hun dagen met bier, broodjes bal en sigaretten. Als Gerards garage failliet dreigt te gaan, komen de mannen op het lumineuze idee om gesponsord de marathon te lopen. 42 kilometer voor de heren met een conditie van nul en een instelling van likmevestje… Gaat dat lukken? De vrienden gaan in ieder geval bloedserieus in training onder leiding van hun collega Yusuf, oud-marathonloper, om de garage van hun makker te redden. Onderweg blijkt er meer op het spel te staan dan het halen van de finish.

Een ontroerende musical vol humor over vriendschap, liefde en de sores van vier underdogs met het hart, maar vooral de tong, op de juiste plek. Naar het idee van Martin van Waardenberg en Gerard Meuldijk, doorspekt met nieuwe nummers van Thomas Acda. De regie is in handen van Job Gosschalk, bekend van Jeuk, ’t Schaep met de 5 Pooten en De Zevende Hemel

Koop nu jouw eigen Marathon T-Shirt

Wij hebben nog een aantal Marathon T-Shirts, dus koop nu jouw eigen unieke, one-of-a-kind De Marathon T-Shirt! Prijs is € 17,50 en verkrijgbaar via onze kassa (053-4858500).
Credits
regie en script
: Job Gosschalk | liedjes: Thomas Acda en David Middelhoff | choreografie: Daan Wijnands | cast en band: John Buijsman, Kees Boot, Dennis Willekens, Noël van Santen, Gürkan Küçüksentürk, Jelka van Houten, Lucretia van der Vloot, Jip Smit Roosmarijn Luyten, Maaike Martens, Terence van der Loo, Robbert van den Bergh, Remco Sietsema, Thomas Hengeveld, Dook van Dijck, Ruth Sahertian, Arthur Postma, Richard Veltman, Menno Theunissen, Jeroen Dur, Susan Koek, Randy Klouwer | scriptadvies: Martin van Waardenberg, Gerard Meuldijk | arrangementen: Melcher Meirmans  | lichtontwerp: Marc Heinz | kostuumontwerp: Joris van Veldhoven | pruiken en visagie: Marjon Hoogendoorn | casting: Marc van Bree | geluidsontwerp: Peter Velthuijzen | decorontwerp: Matthijs van Cruijsen | script en co-regisseur: Elzelien Peters | regie en script producenten: Matthijs Bongertman, Janusz Gosschalk en Job Gosschalk  

Klik hier voor het programmaboekje van De Marathon met allemaal leuke extra informatie over zowel de productie als de acteurs en meer! 

Recensies
Dagblad van het Noorden Musicalworld Het Parool NRC Metro AD de Volkskrant Telegraaf

Verslagen
De Paarse Loper
Theaterliefde

De Telegraaf *****

"Alles klopt in deze musical. De Marathon haalt de finish glansrijk."

Dagblad van het Noorden *****

"In het vak vroeg men zich af of er een voorstelling in zou zitten in de vorm van muziektheater. Op de première luidde het antwoord een jubelend ja. En wel omdat het een sterke productie is op basis van een flitsend gesneden script en aansprekend muzikaal materiaal."

"Meer dan fortuinlijke rolbezetting."

Musicalworld *****

“Buijsman zet een prachtige, fragiele man neer, die langzaam je hart verovert en het uiteindelijk breekt. Hij krijgt geweldige ondersteuning van een onvergetelijke Jelka van Houten."

"Wat eigenlijk de belangrijkste boodschap is: ga erheen! Doe je trainingspak aan en bereid je voor op veel lachen en huilen. Wat een verrukkelijke avond. Deze musical is een must-see!"

Het Parool ****

De Marathon: geslaagde musical vol Rotterdamse humor”

“Was het mogelijk om zo'n succesfilm, waarbij de lach en de traan zo dicht bij elkaar lagen, op de planken te brengen? Het antwoord is ja. De musical is een bijzonder geslaagde en unieke productie vol Rotterdamse humor geworden.”

“De makers hebben recht gedaan aan het script van Martin van Waardenberg en Gerard Meuldijk.”

De Volkskrant ****

"Door de taal, sfeer en decor is De Marathon een oer-Rotterdams verhaal. Tegelijk heeft het een universele lading gekregen, omdat het over mensen gaat die hun stinkende best doen om een vriend te helpen die in de penarie zit."

"Niet-Rotterdammers: ga kijken."

"Jelka van Houten zorgt met een gezongen telefoongesprek voor kippevel."

NRC ****

"De musicalversie van De Marathon slaagt erin de sfeer van de populaire film te handhaven. Zelfs de hardloopwedstrijd overtuigt op het podium."

AD ****

"Voor diegenen die de film hebben gezien, bezit De Marathon vele extra's. Musicalliefhebbers vinden alles van hun gading in het verhaal van de Rotterdamse monteurs die hun zieltogende garage willen redden door gesponsord 42 kilometer te lopen."

"De acteurs maken, zonder uitzondering, indruk."

"Ronduit subliem zijn de liedjes van Thomas Acda."

Metro ****

"De Marathon levert je een paar hilarische uurtjes op, maar tegelijkertijd een ontroerend verhaal wat op de première naast lachsalvo's voor natte ogen zorgt."

"Deze show is eigenlijk ook geschikt voor 'musicalhaters': mooi verhaal, hilarische cast en ach, van de muziek van Thomas Acda houden we toch allemaal een beetje?"

Wilminktheater Enschede Marathon Run - 26 augustus

26 augustus hielden wij onze eigen 'Wilminktheater Enschede Marathon Run'! Honderden renners streden voor eeuwige roem en ploeterden 4,2195 km door de binnenstad van Enschede, dóór het Muziekcentrum en finishten op het grote toneel van het Wilminktheater.

Na afloop mochten natuurlijk de moorkoop, filterkoffie, bier en smurfendrank niet ontbreken tijdens de afterparty met een dj op het Willem Wilminkplein tijdens Zomerfestival Andersom! 

Bekijk hier een filmpje van de start

Wellicht ook interessant voor u?
Programma overzicht

Kassa: 053 – 485 85 00
Bereikbaar: ma. t/m za. 12.00 - 17.00 uur. Ook voor het annuleren van kaarten kunt u met onze kassa bellen

Cookies op de Wilminktheater website

Wilminktheater maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u onze site optimaal kunt gebruiken. Meer informatie

Akkoord
U bent nog niet ingelogd

Om een voorstelling aan uw wensenlijst toe te voegen moet u eerst ingelogd zijn.

Ja, ik wil inloggen
De voorstelling is toegevoegd aan uw wensenlijst
De voorstelling is verwijderd uit uw wensenlijst
Fout bij bijwerken van uw wensenlijst