A Song For You - Celebrating 60 Years On Stage Greetje Kauffeld

Zondag 24 september 2017, 14:30 uur
22,50
A Song For You - Celebrating 60 Years On Stage

Wat Een Vrouw. Zestig jaar op het podium en nog steeds 'Een parel voor de jazz in Nederland', volgens de jury van de haar in 2015 toegekende Edison Oeuvre Award.

Om te vieren dat ze na al die jaren nog altijd met veel muzikaal succes en plezier op het podium staat, nam Greetje Kauffeld onlangs haar nieuwe studioalbum ‘A Song For You’ op samen met Dig d'Diz (Jan Menu, Maarten van der Grinten en Jan Voogd) en speciale gast Ack van Rooijen. Op de cd staan elf stukken die ze niet eerder opnam, zoals Do You Know What It Means To Miss New Orleans en For All We Know. Met Dig d'Diz tourt ze het hele jaar langs de Nederlandse podia met dit prachtige nieuwe repertoire en de grote succesnummers uit haar zestigjarige carrière.

GREETJE KAUFFELD
Kauffelds professionele loopbaan begint als ze in 1957 de vaste zangeres wordt van het legendarische radio-orkest The Skymasters. Enige jaren later vertegenwoordigt ze Nederland bij het Eurovisie Songfestival met het lied Wat Een Dag, waarna haar carrière een internationale wending neemt. Tot op de dag van vandaag wordt ze omarmd door het Duitse publiek. Met ondermeer Toots Thielemans, KurtEdelhagen en Paul Kuhn is ze er vele malen te horen op radio en tv. Eind jaren '60 werkt Greetje in Los Angeles en Las Vegas en is ze, samen met jazzsterren als Ray Brown Herb Ellis te zien in de televisieshows van Joey Bishop. Op eigen bodem speelt ze twintig keer op het North Sea Jazz Festival en maakt ze prachtige producties met arrangeurs Rob Pronk en Jerry van Rooijen en het Metropole Orkest.Vanaf eind jaren '80 gaat Greetje werken met een ongewone, maar bijzonder succesvolle combinatie van gitaar, saxofoon en zang, waarvan onder meer de albums 'The Song Is You' en 'On My Way To You' getuigen. Aanvankelijk bestaat het trio naast haarzelf uit Rudy Brink en Peter Nieuwerf. Beiden zijn helaas overleden, maar vinden uitstekende vervangers in de persoon van baritonsaxofonist Jan Menu en gitarist Maarten van der Grinten. Met hen, aangevuld met contrabassist Jan Voogd, viert Greetje Kauffeld dat ze al zestig jaar op het podium staat. Bij haar veertigjarig podiumjubileum is ze geridderd in de Orde van de Nederlandse Leeuw en ontvangt ze op het North Sea Jazz Festival de Bird Award. Eind 2014 wordt haar de Edison Oeuvre Award toegekend. De Telegraaf schrijft in de zomer van 2015 naar aanleiding van een optreden in het Amsterdamse Concertgebouw: ‘Greetje Kauffeld liet horen wat subtiliteit is. Door dicht bij zichzelf en bij de tekst van een liedje te blijven, weet ze haar publiek heel dicht te benaderen, te vertederen of te ontroeren.

’DIG D’DIZ'
Drie is goedkoper: de drummer is ziek.' Sinds de oprichting in 1989 speelt het eigenzinnige (kamer)jazztrio DIG d'DIZ, bestaande uit Jan Menu (baritonsaxofoon), Maarten van der Grinten (gitaar) en Jan Voogd (contrabas), aldus zonder drummer. Het drietal ervaart dit niet als een gemis. Zoals de gehele dynamische range van pianissimo tot fortissimo met graagte wordt benut, hechten de musici ook veel waarde aan een uitgebreid klankkleurpalet. Een avontuurlijk ensemble met heel divers repertoire van nieuwe composities, bestaande stukken uit zowel jazz, klassiek als pop, bijvoorbeeld een van het vierde deel uit Mahlers Eerste symfonie, of This Strange Effect van 60-er jaren popidool Dave Berry. De intense persoonlijke benadering van de muziek, onderlinge interactie en solistische prestaties staan voorop, resulterend in gelaagde 'luister-jazz' waar het plezier van het samen muziek maken na 20 jaar nog steeds vanaf spat.

Zang: Greetje Kauffeld | Baritonsaxofoon: Jan Menu | Gitaar: Maarten van der Grinten | Contrabas: Jan Voogd | Flugelhorn: Ack van Rooyen

Wellicht ook interessant voor u?
Programma overzicht

Kassa: 053 – 485 85 00
Bereikbaar: ma. t/m za. 12.00 - 17.00 uur. Ook voor het annuleren van kaarten kunt u met onze kassa bellen

Cookies op de Wilminktheater website

Wilminktheater maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u onze site optimaal kunt gebruiken. Meer informatie

Akkoord
U bent nog niet ingelogd

Om een voorstelling aan uw wensenlijst toe te voegen moet u eerst ingelogd zijn.

Ja, ik wil inloggen
De voorstelling is toegevoegd aan uw wensenlijst
De voorstelling is verwijderd uit uw wensenlijst
Fout bij bijwerken van uw wensenlijst