Siroe, re di Persia - Première Nederlandse Reisopera

Al vanaf20,50

Siroe, re di Persia - PremièreNederlandse Reisopera

Zestig opera’s schreef Johann Adolf Hasse (1699-1783). Maar toen eind achttiende eeuw de populariteit van de opera seria snel afnam, verbleekte de roem van de op dat moment meest geprezen operacomponist van Italië en Duitsland in even rap tempo. Onterecht, want zijn werk staat nog steeds als een huis. Hasse maakte graag gebruik van teksten van de gerenommeerde auteur Pietro Metastasio en zette ook diens populaire libretto ‘Siroe, re di Persia’ op muziek. In deze opera wordt de oudste zoon van koning Cosroe geconfronteerd met een achterbakse broer die uit is op de troon, een overijverige geliefde die zint op wraak, een prinses die haar liefde niet beantwoord ziet en een vader die iedereen gelooft, behalve zijn eigen zoon.

Deze barokopera voelt als een verhaal uit ‘Duizend-en-een-nacht’ en is zowel een sprookje over goed en kwaad als een ontroerend verhaal over échte mensen. De Nederlandse Reisopera combineert de prachtige muziek, vol virtuoze bravoure-aria’s en lang uitgesponnen zanglijnen, met een kleurrijke enscenering.

Een interview met Nicolas Mansfield door Twente Life is hier te lezen.

Dirigent: George Petrou | Regie: Jakob Peters-Messer | Decorontwerp: Markus Meyer | lichtontwerp: Guido Petzold | Siroe: Nicholas Tamagna | Laodice: Myrsini Margariti | Medarse: Rachel Kelly | Cosroe: Juan Sancho | Emira: Hagar Sharvit | Arasse: Nazan Fikret | Orkest: Orkest van het Oosten


Column Nicolas Mansfield

Naar het leven

De Nederlandse Reisopera is één van de huisgezelschappen van Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede. Voortaan zitten we ook letterlijk onder hetzelfde dak, nu onze kantoren naar het Wilminktheater zijn verhuisd. Wij bereiden met genot en inspiratie onze producties voor in een omgeving met uitmuntende faciliteiten. Waar de sfeer er één is van ambitie, en geloof in het belang van cultuur. 

De jonge Nederlandse regisseur Floris Visser komt terug bij de Reis om een nieuwe productie van Verdi's kaskraker La traviata te regisseren. Nadat zijn vertaling van Glucks Orphée et Eurydice' van het Jaar' werd in 2015, belooft dit opnieuw een zeer bijzondere productie te worden. Ook omdat Ilych Rivas, een 24-jarige (!) dirigent uit Venezuela zijn debuut maakt bij de Reisopera, met het Gelders Orkest in de orkestbak.

Daarna presenteren wij een minder bekende barokopera: Siroe, re di Persia (Siroe, Koning van Persia) van Johann Adolph Hasse. Wie van spectaculaire zang houdt mag dit avontuur niet missen. Regisseur van deze productie is Jakob Peeters-Messer. Jakob was regisseur van onze Tristan und Isolde (Richard Wagner) in 2013. Prachtige projecties van eigentijdse beelden gaan hand in hand met de muziek uit 1733. De wereldberoemde Griekse dirigent George Petrou zal het Orkest van het Oosten dirigeren. 

Met Richard Wagners Der fliegende Holländer ronden we het seizoen af. De ideale 'instap\ Wagner-opera, ook vanwege de relatief korte duur van 2,5 uur. Geregisseerd door de Brit Paul Carr en gedirigeerd door de Franse dirigent Benjamin Levy, met in de orkestbak het Noord Nederlands Orkest. Ik verzeker u: als je Wagner in je leven toelaat, is dat leven nooit meer hetzelfde.

Sowieso kan je leven veranderen. Daarvan ben ik overtuigd. Ook in seizoen 2017-2018 hebben wij maar één doel: ons publiek raken met onze opera's. Want zonder u geen opera!

Nicolas Mansfield
Directeur Nederlandse Reisopera

Meer...Minder
Bestel nu Siroe, re di Persia - Première
Tips!
Bekijk programma

Kassa: 053 – 485 85 00
Bereikbaar: ma. t/m za. 12.00 - 17.00 uur. Ook voor het annuleren van kaarten kunt u met onze kassa bellen

Cookies op de Wilminktheater website

Wilminktheater maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u onze site optimaal kunt gebruiken. Meer informatie

Akkoord
De voorstelling is verwijderd uit uw favorieten
Fout bij bijwerken van uw favorieten
De voorstelling is toegevoegd aan uw favorieten.
Bekijk favorieten
Mijn favorieten
Stuur naar jezelf
Stuur naar een vriend
De vragen die zijn aangegeven met een * zijn verplicht.
Je favorieten zijn verstuurd naar 
Ophalen resultaten.....
Favorieten zijn leeg