Niet geschikt voor kinderen onder de 13 jaar

Dit is geen dagboek BEER Muziektheater

7,50

Dit is geen dagboekNiet geschikt voor kinderen onder de 13 jaar

BEER muziektheater brengt een voorstelling naar het populaire, gelijknamige boek van Erna Sassen.

Een paar jaar na de zelfmoord van zijn moeder wordt Boudewijn ‘ziek’. Hij is totaal apathisch en komt zijn bed niet meer uit. Zijn vader geeft hem een stapel cd’s en een leeg schrift en stelt hem voor de keuze: als Boudewijn niet elke dag iets in het schrift schrijft en naar de muziek luistert zal zijn vader hem persoonlijk bij een psychiater afleveren.

Met tegenzin kladdert Bou de zin ‘Dit is geen dagboek’ voorin het schrift en zet hij zich aan zijn ‘strafwerk’. Het schrijven blijkt voor hem een uitlaatklep. Zonder het zich bewust te zijn, is Boudewijn woedend op zijn moeder die er niet voor hem was tijdens haar ziekte en die hem uiteindelijk definitief in de steek liet. Door zijn woede te uiten, maakt hij voor zichzelf de weg vrij naar zijn verdriet om haar, en naar iets meer begrip voor haar wanhoopsdaad. Boudewijn vindt rust bij zijn zusje Pluis, bij wie hij zichzelf durft te zijn en zich veilig voelt, net als bij Pauline, de enige van zijn klasgenoten die zich voor hem interesseert .

Klassieke muziek speelt een belangrijke rol in deze voorstelling De hele tekst is op muziek van o.a. Beethoven, Bruckner, Adams en Glass gezet, waardoor de emotionele rollercoaster waar Boudewijn in zit direct voelbaar is. Dit dramatische verhaal wordt door BEER confronterend maar ook met de nodige lichtheid, humor en vaart gebracht.

Na afloop van de voorstelling is er een nagesprek met de auteur Erna Sassen. Zij opent het nagesprek met een dialoog met het publiek, en wordt bijgestaan door een deskundige op het gebied van jeugdgezondheidszorg die met informatie en antwoorden op praktische vragen komt.

Aanvullende informatie:

  • Lesbrief beschikbaar.
Meer...Minder

Kassa: 053 – 485 85 00
Bereikbaar: ma. t/m za. 12.00 - 17.00 uur. Ook voor het annuleren van kaarten kunt u met onze kassa bellen

Cookies op de Wilminktheater website

Wilminktheater maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u onze site optimaal kunt gebruiken. Meer informatie

Akkoord
De voorstelling is verwijderd uit uw favorieten
Fout bij bijwerken van uw favorieten
De voorstelling is toegevoegd aan uw favorieten.
Bekijk favorieten
Mijn favorieten
Stuur naar jezelf
Stuur naar een vriend
De vragen die zijn aangegeven met een * zijn verplicht.
Je favorieten zijn verstuurd naar 
Ophalen resultaten.....
Favorieten zijn leeg