Beeldend, poëtisch en geestig theater

Fin Bambie & Eef van Breen Group

15,-
Bambie is Back trailer

FinBeeldend, poëtisch en geestig theater

Bambie is terug en dat werd tijd. Daar gaat het dan ook over. De mimetheatergroep van Paul van der Laan en Jochem Stavenuiter gaat samen met de muzikanten van de Eef van Breen Group in gevecht met de tijd. 

Een minuut wachten kan eindeloos duren. Een jaar is soms bizar snel voorbij. Een vreselijke gebeurtenis kan voor iemand de tijd stil laten staan. Geluksmomenten zijn juist weer vluchtig en ongrijpbaar. Terwijl de klok machinaal de milliseconden wegtikt, is ons besef van tijd wonderbaarlijk rekbaar. Het ene moment leef je vanuit het idee van een oneindige tijd, het volgende moment schrik je ervan dat de zomers die je nog hebt, te tellen zijn. 
Het theater is dè plek waar je dit elastische tijdsbesef manifest kan maken. Dat gaan drie mimers en drie muzikanten doen in Bambie's 18e voorstelling.
Seconden uitrekken en lichtjaren samenballen, spelen met de tijd in fysieke en muzikale confrontaties tussen lichamen en instrumenten. Een voorstelling over de bemeten eindigheid en de veronderstelde oneindigheid van alles.

Mimetheatergroep Bambie telt al meer dan twintig jaar door met beeldend, poëtisch en geestig theater over figuren die worstelen met krachten die hun lichamen te boven gaan. In Bambie is back! werkt de groep voor het eerst met levende muziek. De Eef van Breen Group was de afgelopen jaren veel in het theater te zien: in Fellini en Borgen van het Noord Nederland Toneel en met de eigen ‘film zonder beeld’ Chapman for president.

Credits: 
Gemaakt en gespeeld door: Eef van Breen, Stathis Elio, Ibelisse Guardia, Paul van der Laan, Eva Tebbe en Jochem Stavenuiter.
Dramaturgie: Marijn van der Jagt
Decor: Hester Jolink
Eindregie: Erik Whien

Meer...Minder

Het Parool ***

'Het duo Van der Laan en Stavenuiter toont zich nog altijd meester in droge humor op de vierkante centimeter. Heerlijk.'

Meer...Minder

De Theaterkrant ***

'Bambie is Back! is een aaneenschakeling vermakelijke en fascinerende taferelen, een sympathiek weerzien.'

Meer...Minder

Trouw

‘Bambie is Back toont Bambies Poëtische kant dankzij de musici van Eef van Breen Group, die op de bühne participeren en een mooie sferische onderlagg aanbrengen.’

Meer...Minder

Interview - NRC

Heel liefdesleven in een minuut - Recensie Parool

Bambie maakt comeback met bespiegelingen op verstrijkende tijd - Recensie Trouw

Bambie is terug. En hoe!

“Na een paar jaar stilte is het gezelschap, dat de afgelopen twintig jaar bijna elk jaar een nieuwe voorstelling maakte tot de subsidie stopte in 2013, weer terug. En hoe!

Het lijkt alsof ze zichzelf opnieuw hebben uitgevonden in de samenwerking met de muzikanten van de Eef van Breen Group. Hun beeldende, absurdistische en geestig wijze van theatermaken, meestal over figuren die worstelen met krachten die hun lichamen ver te boven gaan, wordt op een zeldzaam vanzelfsprekende wijze gekoppeld aan de muziek. De drie musici spelen mee, de drie mimers maken muziek. Alsof ze al jaren samen werken.”

Meer...Minder
Bestel nu Fin
Tips!
Bekijk programma

Kassa: 053 – 485 85 00
Bereikbaar: ma. t/m za. 12.00 - 17.00 uur. Ook voor het annuleren van kaarten kunt u met onze kassa bellen

Cookies op de Wilminktheater website

Wilminktheater maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u onze site optimaal kunt gebruiken. Meer informatie

Akkoord
De voorstelling is verwijderd uit uw favorieten
Fout bij bijwerken van uw favorieten
De voorstelling is toegevoegd aan uw favorieten.
Bekijk favorieten
Mijn favorieten
Stuur naar jezelf
Stuur naar een vriend
De vragen die zijn aangegeven met een * zijn verplicht.
Je favorieten zijn verstuurd naar 
Ophalen resultaten.....
Favorieten zijn leeg