Samenwerkende Theaters

Wilt u ook eens theater ervaren in een andere stad? Kom dan eens naar stadstheater De Bond in Oldenzaal of het Rabotheater in Hengelo. Een greep uit hun aanbod vindt u hieronder. In de toekomst zullen zich hierbij ook andere theaters voegen, houd daarom deze pagina in de gaten. 

De voorstellingen van Stadstheater de Bond vinden plaats in Stadstheater De Bond, Molenstraat 25, 7573 BJ,Oldenzaal. Kaarten voor deze voorstellingen koopt u ook bij Stadstheater De Bond, volg daarvoor de link bij de voorstelling.

De voorstellingen van Rabotheater vinden plaats in het Rabotheater Hengelo, Beursstraat 44, 7551 HV Hengelo. Kaarten voor deze voorstellingen koopt u via ons of via het betreffende theater, volg daarvoor de link bij de voorstelling.

Stadstheater de Bond Oldenzaal

Voorstellingen

De Gemeenschap - De Shakespeare Club - 9 februari 2017

Vijf spelers verbeelden een fraai kostuumdrama over een vorstin in een paleis. Deze koningin heeft het moeilijk met haar twee kinderen, die vooral hunkeren naar de genegenheid van hun seksegenoten en zich niet bekommeren om de plichten van hun koninklijke rol. Een exotische minnaar, een manipulerende huisleraar en een bruuske zelfmoord maken het drama compleet. We leren ook de spelers achter de rollen kennen: de leden van De Shakespeare Club die dit stuk spelen. Een verhaal over verbondenheid en het verborgene, over het bevechten van een identiteit, over solidariteit, conventies en afwijkingen van het gangbare.

Klik hier voor kaarten..

Prijs: € 15,- incl. drankje


Theater Rast - De vlucht van een granaatappel - 16 februari 2017

Na de bijzondere voorstelling George & Eran lossen Wereldvrede op Deel II vorig seizoen in De Bond, nu De vlucht van een granaatappel. Een persoonlijk en humorvol relaas van vier vrienden, twee vluchtelingen en één generatiekloof. Een tragikomische voorstelling die balanceert tussen de wens te willen weten en het verlangen te verzwijgen. De Koerdische Celil, de Joodse Eran, de Syrische George en de Hollandse Imke maken het publiek deelgenoot van hun nooit vertelde verhalen en nimmer gestelde vragen. Persoonlijke vluchtgeschiedenissen van twee generaties.

Klik hier voor kaarten..

Prijs: € 16,- incl. drankje


Rabotheater Hengelo

Lonneke van Leth - De Odyssee - 22 sept. t/m 30 sept.

Na eerdere succesvolle voorstellingen in Den Haag en Amsterdam, strijkt de grootschalige dansvoorstelling De Odyssee’ in Hengelo neer. De voorstelling is een co-productie met Rabotheater Hengelo, mogelijk gemaakt door de Provincie Overijssel (via Stichting 4 Oost). Als onderdeel van de imposante cast van ruim honderd mensen doen net als in Amsterdam en Den Haag, in Hengelo een grote groep zangers en dansers uit de regio mee.

Klik hier voor kaarten...

Prijs: € 22,50 De Toneelmakerij - De Tantes - 2 okt.

Joris heeft geen ouders meer. Maar hij redt zich in z’n eentje in het gesloten visrestaurant. Helaas heeft hij drie tantes die plotseling bij hem intrekken. Ze geven straf, delen natte zoenen uit en hij moet hard aan het werk in het heropende restaurant. Joris ziet het niet meer zitten. Gelukkig dringt op een dag een zwerver deze tantesburcht binnen.

Klik hier voor kaarten...

Prijs: € 14,50Introdans - TUTTI - 7 okt.

Introdans bestaat in seizoen 2016-2017 45 jaar en viert dat op grootse wijze met 'TUTTI', een programma waarin beide Introdans ensembles gezamenlijk maar liefst drie premières van internationaal gevierde choreografen dansen, mét live muziek door de Corsicaanse zanggroep A Filetta en de Italiaanse muziekfolkgroep Assurd.

In het wonderschone 'In Memoriam' onderzoekt Sidi Larbi Cherkaoui de band tussen werkelijkheid en geheugen. Totaal anders van stijl is 'Cantata', een rauw, gepassioneerd ‘powerstuk’ waarin choreograaf Mauro Bigonzetti de verschillende karakters uit een Italiaans dorp tot leven laat komen. Van de Griekse regisseur, choreograaf en beeldend kunstenaar Dimitris Papaioannou was nog niet eerder een werk op de Nederlandse danspodia te zien. Wat zijn werk zo bijzonder maakt, is dat hij met minimale middelen pure magie weet te creëren. Zo ook in 'Nowhere'.

Klik hier voor kaarten...

Prijs: € 34,50Toneelgroep Maastricht - Eyes wide Shut - 28 okt.

Beau Schneider en Joke Emmers spelen de hoofdrollen in 'Eyes Wide Shut', een ijzingwekkende thriller waarin een gewone man koortsachtig op zoek gaat naar zijn diepst verborgen verlangens. In de regie van artistiek leider Servé Hermans speelt het verhaal zich af tegen de achtergrond van het opzwepende en surrealistische Limburgse carnaval.

Jibbe Willems schreef een gloednieuwe tekst  geïnspireerd op de gelijknamige laatste film van Stanley Kubrick (1999), die zich op zijn beurt weer baseerde op Arthur Schnitzlers 'Traumnovelle' (1926). Droom en werkelijkheid lopen door elkaar in een spannende, donkere, fantasievolle en muzikale voorstelling over de diepste verlangens van de mens.

Klik hier voor kaarten...

Prijs: € 24,50Danstheater Aya - Snow White en de 7 Breakers - 11 nov.

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand….. Altijd is de koningin de mooiste. Maar Snow White groeit en haar schoonheid groeit mee. Al gauw is zij de schoonste van het land. En ze wil het weten ook. Hoe de koningin haar best ook doet, Snow White eist alle aandacht op.

Terwijl het prinsesje zich ontpopt tot rebelse puber, voelt de koningin de tijd tikken. In haar wanhoop smeedt ze een vreselijk plan. Maar Snow White was Snow White niet, als ze haar stiefmoeder niet zou ontglippen. In het bos bevecht ze haar plek tussen zeven ruige b-boy dwergen.  Ze leren haar alle moves en skills van het breakdancen. Mopperend en wel ontdekt ze dat de wereld zelfs als je een prinses bent niet alleen om jou draait. Als er tenslotte een prins opduikt, is Snow White er helemaal klaar voor om zijn koningin te worden. 

Klik hier voor kaarten...

Prijs: € 14,50Club Guy & Roni - Happiness - 25 nov.

Wie voor een dubbeltje geboren is, kan zich heus wel een kwartje voelen. 'Happiness' is een voorstelling met een stevige knipoog. Over antihelden die, het geluk vinden op hun eigen manier. Zou je met ze willen ruilen? Dat is de vraag. Maar moet je perfect zijn om gelukkig te worden?

Klik hier voor kaarten...

Prijs: € 22,50LeineRoebana - Light - 10 dec.

In het eigenzinnge en eigentijdse 'LIGHT ', zullen geïnspireerd door de traditie van Opera Jawa, dansers zingen en zangers dansen.

In 'LIGHT' zal bovendien een nieuwe compositie van de gerenommeerde Iwan Gunawan worden uitgevoerd door zijn ensemble Kyai Fatahillah en door illustere westerse musici, harpiste Ekaterina Levental en sopraan Bernadeta Astari. Hoewel Gunawan het traditionele gamelaninstrumentarium als uitgangspunt neemt, laat hij zich niet leiden door de voorgeschreven structuren. Hij bouwt een nieuw geluidsspectrum dat zowel Europese als Indonesische oren verrast. 

Klik hier voor kaarten...

Prijs: € 24,50Het Zuidelijk Toneel - Ouds en Nieuws Show 2016 - 29 dec.

Het leukste alternatief voor de oudejaarsconference! Voor het derde jaar op een rij blikt het team van schrijvers, acteurs en muzikanten terug op een krankzinnig, bomvol jaar. 365 dagen, gevangen in een verzameling hilarische sketches, messcherpe scènes, rauwe gedichten, satirische liedjes en aangrijpende columns.

Acht aanstormende makers brengen je een avond hyper-actueel theater op het scherpst van de snede, met het allerbeste uit een jaar ‘De Orde van de Dag’. Een doortastende knipoog naar 12 maanden journalistiek; verfrissend als de smeltende poolkappen, onthullend als een politiek rapport. Voor één avondje een piepklein beetje orde in de waan van de dag.

Klik hier voor kaarten...

Prijs: € 18,50BarokOpera Amsterdam, Opéra Louise en ARM - Acis & Galatea - 12 jan.

Liefde! Onze fascinatie voor de liefde is te horen in duizenden serenades, opera’s en popsongs. En ook in het Europa van de achttiende eeuw zaten de operatheaters in steden als Amsterdam en Londen vol met toeschouwers die liefdesverhalen wilden zien en horen. Georg Friedrich Händel was een grootmeester in het genre. En zijn persoonlijke favoriet was ‘Acis & Galatea’.

In ‘Acis & Galatea’ zijn de ontroerende en zinnelijke nymf Galatea en de brave en toegewijde herder Acis smoorverliefd op elkaar. Maar de cycloop Polyfemus, verblind door jaloezie, staat hun liefde in  de weg. Het orkest en de vocalisten vertolken jubelend de draaikolk van emoties en de natuur in dit meesterwerk van Händel.

Klik hier voor kaarten...

Prijs: € 26,50Staatsopera van Tatarstan - Madama Butterfly - 19 mrt

Componist Puccini voorzag het verhaal over de onvoorwaardelijke liefde van de Japanse geisha Cio-Cio-San (Butterfly) voor de Amerikaanse marineofficier Pinkerton van ongelooflijk krachtige muziek. Met recht is dit wereldwijd één van de meest geliefde opera’s. Na het dramatische einde zal menigeen de zaal niet met droge ogen verlaten.

De Staatsopera van Tatarstan komt al ruim twintig jaar naar Nederland met kwalitatief hoogstaande producties. Met groot orkest, koor en internationale topsolisten hebben zij de harten van vele Nederlandse operaliefhebbers veroverd. De traditionele ensceneringen van de opera’s vallen bij het publiek zeer in de smaak.
Met orkest, Italiaans gezongen, Nederlandse boventiteling.

Klik hier voor kaarten...

Prijs: € 37,50Ro Theater - Snorro - 31 mrt.

'Snorro, de gemaskerde held' is een remake van het veelgeprezen avonturenstuk, met de zwier van een lasso en de scherpte van een cactusnaald. De mysterieuze, fijnbehaarde Snorro en zijn trouwe, babbelzieke paard Wervelwind bestrijden onrecht en corruptie tijdens het schrikbewind van de hypocriete El Commandante. Maar er is ook liefde in het spel: Snorro heeft een oogje op de  bloedmooie Conchita. En dat terwijl hij als Don José – want zo heet hij eigenlijk – van zijn vader met een ander meisje moet trouwen. Zal zijn geheim ontdekt worden?

Boordevol gringo’s, poncho’s en sombrero’s brengt het Ro Theater een avonturenverhaal voor de hele familie. 'Snorro, de gemaskerde held' is een vrolijk en visueel theaterspektakel met veel liedjes, spannende degengevechten, dartele balletklasjes en aanstekelijke Mexicaanse muziek. In 2010 al een enorme hit, nu opnieuw in Hengelo!

Klik hier voor kaarten...

Prijs: € 19,50Okareka Dance Company - Mana Wahine - 1 apr.

Voor het eerst komt een van de belangrijkste dansgezelschappen uit Nieuw­Zeeland naar ons land. Het unieke van Okareka Dance Comany is dat zij moderne dans combineren met traditionele Maori­dans en gebruik maakt van de allernieuwste beeld­-, licht-­ en computertechnieken. Dit resulteert in de indrukwekkende en oogverblindende voorstelling 'Mana Wahine'.

De voorstelling gaat over moed en vastberadenheid en is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Te Aokapurangi, een jong meisje van het eiland Mokoia. Ze werd in een stammenstrijd gevangen genomen en meegevoerd. Jaren later keerde ze terug en redde haar volk.

Klik hier voor kaarten...

Prijs: € 27,50De Ploeg - PilpFuction - 12 apr.

De Ploeg is terug! Dit keer duikt het roemruchte gezelschap van cabaretiers (NUHR) en acteurs (o.a. Loes Luca en Han Römer) in de wereld van de film. Ze ploegen zich in 'Pilp Fuction' door een filmscript over een meisje op zoek naar haar moeder, een groot Hollywood-actrice. Het meisje dwaalt als een Alice door Filmland, komt terecht in bekende filmscènes en staat oog in oog met beroemde filmsterren. Ondertussen ontvouwt zich een fantastische theatervoorstelling die je het liefst ziet met een grote bak popcorn op schoot.

Een avond vol spektakel, spanning, liefde en drama zoals je normaal alleen in films ziet! De Ploeg, eindelijk in Dolby Surround en Technicolor! Met: Loes Luca, Ria Marks, Ilke Paddenburg, Han Römer, Genio de Groot, Peter Heerschop, Viggo Waas en Titus Tiel Groenestege.

Klik hier voor kaarten...

Prijs: € 31,-Conny Janssen danst - Home - 14 apr.

Connie Jansen Danst bestaat in 2017 25 jaar en viert het jubileumjaar in de grote zaal met 'HOME'. Wat betekent ‘thuis’? Waarbij ben je thuis, wat maakt dat je je thuis voelt? Waartoe behoor je? Leidende gedachte voor het 'HOME' is: ‘Als je mijn wortels ontkent, dan ontken je mij.’ Naast een groot, avontuurlijk ensemble van dertien dansers ­ jonge talenten en bekende gezichten ­ werkt Conny Janssen voor 'HOME' met live muziek en speciaal voor de voorstelling nieuw gecomponeerd werk.

Klik hier voor kaarten...

Prijs: 22,50Carine Crutzen, Warre Borgmans, Yara Alink, Dragan Bakema - Wie is er bang voor Virginia Woolf? - 19 apr.

Legendarisch, bikkelhard en humoristisch relatiedrama: George en Martha zijn terug! In de toneelklassieker 'Wie is er bang voor Virginia Woolf?' hebben zij elkaar lief, drinken mateloos en tarten elkaar tot het uiterste.

Klik hier voor kaarten...

Prijs: € 22,50South African Roadtrip - 28 apr.

Altijd al een rondreis door Zuid-Afrika willen maken? Grijp dan nu deze kans! Het bekende Khayelitsha United Mambazo Choir, uit de townships van Kaapstad, neemt je mee naar het échte Zuid-Afrika. Samen met hun band bezorgen de hemelse zangeressen je een brede glimlach, een brok in de keel én kippenvel. Feestelijke uitbundigheid afgewisseld met intieme songs. Jitsvinger, award-winnende rapper, hiphopkunstenaar en ‘het Zuid-Afrikaanse broertje van Ali-B’, rijdt mee op deze Road Trip. Door de fantastische muziek, prachtige ver halen en een adembenemend videodecor waan je je een avond op de Westkaap.

Klik hier voor kaarten...

Prijs: € 27,50


Kassa: 053 – 485 85 00
Bereikbaar: ma. t/m za. 12.00 - 17.00 uur. Ook voor het annuleren van kaarten kunt u met onze kassa bellen

Cookies op de Wilminktheater website

Wilminktheater maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u onze site optimaal kunt gebruiken. Meer informatie

Akkoord
U bent nog niet ingelogd

Om een voorstelling aan uw wensenlijst toe te voegen moet u eerst ingelogd zijn.

Ja, ik wil inloggen
De voorstelling is toegevoegd aan uw wensenlijst
De voorstelling is verwijderd uit uw wensenlijst
Fout bij bijwerken van uw wensenlijst