Hulde!

Kobra Theaterproducties
Een koortsige reis door het leven van Geesje en Adam, met humor en hartzeer, gespeeld door Carine Crutzen en Bert Luppes.
Fri 31 Jan 2025 20:00
Fri 31 Jan 2025
20:00
  • Fri 31 Jan 2025
    20:00
    Incl. garderobe en (pauze)drankje
    Wilminktheater, Enschede
    Pay. Zaal

Heeft hun relatie het gewenste geluk gebracht waar ze als jonge mensen zo naar verlangden?

Geesje en Adam vieren hun zeventigjarig huwelijk

- Hoera! Hoera! - en als ze het feestzaaltje binnen lopen lijkt het alsof ze in een tijdmachine stappen. Gezichten van vroeger roepen vergeten herinneringen op en al gauw dwalen we met hen door een caleidoscopisch labyrint van belangrijke en onbelangrijke gebeurtenissen uit hun bewogen leven. De eerste bange kus, onhandige seks, de roze wolk, kraamtranen, overspel, autoloze zondag, flower power, Ban-De-Bom, goedmaakseks, pubers, het lege nest syndroom, nieuwe heup, stiekeme Alzheimer... enzovoorts, enzovoorts, enzovoorts. 

Als in een koortsdroom komen hoogte- en dieptepunten nog één keer langs en roepen ze bij Geesje en Adam de vraag op of hun relatie hun wel het geluk heeft gebracht waar ze als jonge mensen zo naar hunkerden. Of was een andere keuze, toen, beter geweest?

Geesje

Wie ik ben zonder jou?

Adam

Nou?

Geesje

Geen idee... maar ik ben nu al jaloers op die vrouw.

HULDE! wordt een tour de force waarin de theaterkanonnen Carine Crutzen en Bert Luppes meerdere rollen zullen spelen. Vrijdag 31 januari in het Wilminktheater in Enschede: Hulde!

De tekst van deze dollemans-trip down memory lane is van Peer Wittenbols, die recentelijk de prestigieuze Charlotte Köhler Prijs 2023 ontving voor zijn theateroeuvre. De regie is van alleskunner Titus Tiel Groenestege.

Credits

Met: Carine Crutzen en Bert Luppes
Tekst: Peer Wittenbols
Regie: Titus Tiel Groenestege
Producent: Kobra Theaterproducties