Bereikbaarheid

Parkeren, fietsenstalling, openbaar vervoer en routebeschrijving

Bestelinformatie > Bereikbaarheid


Hieronder vindt u de adresgegevens van onze locaties, belangrijke telefoonnummers en route- en parkeerinformatie.

Wilminktheater Enschede
Wenninkgaarde 40-42
7511 PH Enschede
Muziekcentrum Enschede
Noorderhagen 27
7511 EK Enschede
De Grote Kerk
Oude Markt 32
7511 GB Enschede
De Kleine Willem
Langestraat 45
7511 HB Enschede

E-mailadressen
Kassa: kassa@wilminktheater.nl (ma t/m vr 12.00 -16.00 uur)
Receptie: info@wilminktheater.nl (ma t/m vr 9.00 -16.00 uur)
Zakelijk: evenementen@wilminktheater.nl (ma t/m vr 9.00-17.00 uur)

Parkeren

Onze locaties (Wilminktheater, Muziekcentrum, Grote Kerk en De Kleine Willem) liggen in het gezellige centrum van Enschede, op loopafstand van elkaar en het NS-station. Volgt u de borden centrum, dan wordt de ‘P-route’ aangegeven waar u langs meerdere parkeergelegenheden wordt geleid.

Parkeergarages

  • Het uurtarief is € 3,20. Er wordt in blokken van € 0,50 afgerekend
  • Van ma t/m vr is het eerste uur parkeren gratis als binnen 60 minuten wordt betaald/uitgereden. Parkeert u langer dan 60 minuten, dan betaalt u ook het eerste uur.
  • Parkeergarages Stationsplein, Irene en H.J. van Heek: maximumtarief € 16,- per dag.
  • Parkeergarages Mooienhof en Hermandad: maximumtarief € 7,50 per dag.

LET OP: Vanaf dinsdag 11 april 2023 is parkeergarage Stationsplein tijdelijk gesloten vanwege werkzaamheden. Op zaterdag 1 juli 2023 is de parkeergarage weer open. Je kan de garage dan alleen nog in- en uitrijden via de Brammelerdwarsstraat. Deze is bereikbaar via het Hoedemakerplein. 

U kunt parkeren bij een van bovengenoemde parkeergarages. Alle parkeerplaatsen en parkeergarages vindt u op enschede.nl/parkeren.

Cultuur tarief - afwaarderen 
Parkeert u in de Irenegarage, Stationspleingarage of Van Heekgarage dan kunt u uw parkeerkaart bij een onze infobalies scannen om af te waarderen naar het cultuurtarief van € 6,50 voor max 6 uur. U kunt uw parkeerkaart op onze locaties (met uitzondering van de Grote Kerk) bij de infobalie scannen. U rekent vervolgens het restantbedrag van uw parkeerkaart af bij de desbetreffende parkeergarage. Voor het cultuurtarief kunt u maximaal 6 uur parkeren. Parkeert u langer, gaat het gewone uurtarief van €3,20 per uur in werking, dit betaalt u bovenop het cultuurtarief van €6,50. 

U kunt óók contactloos betalen bij de slagboom. Hiervoor rijdt u de garage in én vraagt het parkeerkaartje aan (zonder uw pinpas te scannen!), na de voorstelling scant u uw parkeerkaartje bij onze infobalies, gaat u naar de garage en scant uw parkeerkaartje en daarná uw pinpas bij de parkeergarage.

De mogelijkheid uw parkeerkaart te scannen in Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede en om gebruik te kunnen maken van het cultuurtarief is een service voor onze gasten. Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede is niet aansprakelijk voor verlies, diefstal of het niet werken van deze kaart. Wanneer het niet lukt om te betalen/uit te rijden met deze kaart verzoeken wij u vriendelijk contact op te nemen met dienst Parkeerbeheer Enschede, beheerder van de Stationspleingarage, Irenegarage en Van Heekgarage via de communicatieknop op de automaat bij het uitrijden van de garage.

Irenegarage (5 min. lopen): 
Van Lochemstraat 7, 7511 EG Enschede 

Stationspleingarage (5 min. lopen): 
Stationsplein 6, 7511 JD Enschede 

> Let op: Parkeergarage Stationsplein is van dinsdag 11 april tot en met zaterdag 1 juli gesloten.
Op 11 april wordt begonnen met de verbouwing van deze parkeergarage. Zo worden de in- en uitgang verplaatst naar de Brammelerdwarsstraat. De gemeente wil hiermee de hoeveelheid auto’s op de Molenstraat en het Stationsplein verminderen.

Op zaterdag 1 juli is de parkeergarage Stationsplein weer open. Vanaf dan is deze alleen nog bereikbaar via de Brammelerdwarsstraat (bereikbaar via het Hoedemakerplein).

Overdekte parkeergarages in de buurt zijn de Irenegarage aan de Van Lochemstraat en de H.J. van Heekgarage aan het H.J. van Heekplein. Andere parkeerplaatsen en parkeergarages staan op www.enschede.nl/parkeren.

Van Heekgarage (ingang west) (10 min. lopen): 
Boulevard 1945 20, 7511 AE Enschede 

Van Heekgarage (ingang oost) (10 min. lopen): 
Hendrik Jan van Heekplein 62, 7511 HN Enschede

Zie voor uitgebreide parkeermogelijkheden ook www.parkereninenschede.nl. Voor actuele beschikbaarheid van parkeergarages in het centrum bekijkt u deze website: https://www.enschede.nl/parkeren-vervoer-bereikbaarheid

Wegwerkzaamheden

Bezoekt u binnenkort een van onze zalen en wilt u weten of alle wegen beschikbaar zijn? Ga dan voor de meest actuele informatie rondom de wegwerkzaamheden in Enschede naar de site van de Gemeente Enschede.

Fietsenstalling

De gratis fietsenstalling onder het Willem Wilminkplein biedt ruimte aan 520 fietsen. Uw fiets hier stallen kan 24 uur per dag, camera bewaakt, droog en voor niets in hartje Enschede. De locatie is ideaal voor uw bezoek aan ons theater en biedt daarnaast zelfs oplaadpunten voor uw elektrische fiets. Deze stalling is vanwege de helling niet geschikt voor bakfietsen.

Openbaar vervoer

Ook met het openbaar vervoer zijn wij goed te bereiken. Onze locaties liggen vlak bij het NS station Enschede, waar zowel de trein als bus een prima verbinding met het openbaar vervoer geeft. 

Voldoende reistijd

Neem voldoende extra reistijd op marktdagen, koopavonden, koopzondagen (let op: betaald parkeren!), tijdens evenementen, op speeldata FC Twente, bij weg- of bouwwerkzaamheden, e.d.

Te laat?

Bent u te laat voor een voorstelling of concert? Houd er rekening mee dat toegang kan worden geweigerd. Wij proberen, wanneer de voorstelling of concert het toelaat, een passende oplossing voor laatkomers te vinden. Wij vragen u zich te melden bij ons Hoofd Publieksservice.