Toegankelijkheid

Wij beschikken over rolstoelplaatsen, geluidsversterking en meer

Bestelinformatie > Toegankelijkheid


Bezoekers met een fysieke beperking hoeven in het Wilminktheater, het Muziekcentrum, De Kleine Willem en de Grote Kerk niets te missen. Er zijn liften en invalidentoiletten aanwezig en iedere zaal kent een aantal rolstoelplaatsen. Bent u slecht(er) ter been en bezoekt u een voorstelling of concert in onze PAY. Zaal? Dan raden wij u aan om plaatsen aan de linkerkant van de zaal te bestellen. 

Rolstoelplaatsen

In al onze locaties is een aantal rolstoelplaatsen beschikbaar. Wilt u deze reserveren, geef dit dan tijdig aan bij uw bestelling per telefoon of aan de balie (openingstijden kassa ma t/m vr van 14.00-17.00 uur, telefoon: 053 – 485 85 00, via de website is het niet mogelijk rolstoelplaatsen te reserveren).

Sinds 28 juni 2017 beschikken wij over het keurmerk 'Toegankelijkheid Gehandicapten'. Dit betekent dat mensen met een handicap ook gelijkwaardig en onbelemmerd een voorstelling kunnen bijwonen. Kijk voor meer informatie op de site van KTG Solutions.

Ringleiding – geluidsversterking

In onze locaties is FM geluidsversterking aanwezig. Deze is zowel geschikt voor mensen met als zonder gehoorapparaat en is voor aanvang verkrijgbaar bij de kassa/receptie. Vraag onze medewerkers gerust om meer informatie voorafgaand aan de voorstelling. 

Toneelkijkers

Toneelkijkers zijn voor aanvang tegen een borg van €5,- verkrijgbaar bij de informatiebalie van het Wilminktheater. Na afloop van de voorstelling of het concert moet de toneelkijker weer worden ingeleverd.

Balkonplaatsen

De plaatsen op het balkon in de PAY. Zaal zijn alleen via trappen bereikbaar en daarom minder geschikt voor bezoekers die slecht ter been zijn. Wij raden u aan plaatsen in de zaal aan te vragen.

Kinderwagens / Buggy's

Komt u naar een voorstelling en heeft u een kinderwagen of buggy bij u, dan kan deze helaas niet mee onze zaal in. Echter zijn er altijd mogelijkheden om de kinderwagen tijdens de voorstelling te 'stallen' in onze foyer. Vraagt u voorafgaand aan de voorstelling aan een van onze medewerkers waar de handigste plek is om deze tijdelijk te stallen.

Rollator

Op alle locaties beschikken wij over een rollator of rolstoel. Hier mag u gebruik van maken en kunt u vragen bij de receptie of de kassa.